0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

има ли ефект от фоликумерията
« Отговор #20 -: Април 25, 2006, 17:08:42 pm »
Васи, спокойно! Не ме подвеждат - наясно съм, че с фоликумерията само може да се нацели точния момент, което не е гаранция, разбира се, че бебето ще стане. Но от друга страна, да нацелиш момента никак не е малко и в сравнение само с БТ или само с тестове за ову, повишава шансовете. Благодаря на всички момичета, които изказаха мнение и опит - както +, така и - мнения са ценни за мен! В крайна сметка, затова сме заедно в този форум за да обсъждаме нешата от всички страни.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #21 -: Април 25, 2006, 17:28:09 pm »
Цитат на: seasmilebg

:oops: признаваме го, разбира се, и още как:). Но ако хипотетично се получи такъв момент, няма да имам време да полежа с възглавница под д-то (абе нправо си лежа на челна стойка аз, ами..:). Нали когато се прави бебе, трябва да лежиш така поне час

Аз точно като забременях не лежах и 5 минути даже.Щяме да имаме гости ,а времето напредваше и след секса не само че станах,ама и ходих в банята да се мия.Всичко си става,когато трябва явно.
 Васи ,права си по принцип,но не при всички тестовете за ову работят.Според мен най-добре може да се нацели момента чрез фоликулуметрия,друг е въпроса,че това не гарантира непременно бременност.
<br />
« Отговор #22 -: Април 25, 2006, 17:35:26 pm »
[quote="z22"
Аз точно като забременях не лежах и 5 минути даже.Щяме да имаме гости ,а времето напредваше и след секса не само че станах,ама и ходих в банята да се мия.Всичко си става,когато трябва явно.[/quote]

Значи не било задължително! оле, а аз досега колко пъти съм лежала така, направо краката ми омаляваха!...
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #23 -: Април 25, 2006, 18:49:25 pm »
z22 е искала да ти каже че просто когато има да става става и това е,  мога да ти кажа само че полезноста от това , да си мериш БТ-то и да ползваш тестове за ову и разни ми ти там ЦС да гледаш и други са само начини да следиш фертилността си. леженето след секс си е колкото необходимо толкова и излишно,от много неща зависи.Зачеването е деликатна работа и аз мога да ти кажа че наистна е хубаво да направиш фуликометрия, но не разбрах дали си правила нещо за установяване на проходимост на тръбите??? аз също се надявам да няма проблеми и скоро да заченеш. Поздрави на другите :wink:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #24 -: Април 25, 2006, 22:37:05 pm »
Значи не било задължително! оле, а аз досега колко пъти съм лежала така, направо краката ми омаляваха!...[/quote]

И аз така, май сме си луди за връзване, е нека за себе си говоря:)
Успех Сисмайлбг
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #25 -: Април 26, 2006, 09:45:26 am »
Naha, здравей! Да, имам правена снимка з апроходимост, само че не на тръбите, а на тръбата, зашото преди 3 години ми правиха операция заради киста, вследствие на което съм само с десен яйчник и дясна тръба. Снимката я правих преди 1 и ½ год, тръбата е проходима. Преди 2-3 седмици дори питах моята лекарка дали се налага нова снимка, тя каза, 4е не е необходимо. Та по този параграф съм спокойна.
« Отговор #26 -: Април 26, 2006, 09:47:42 am »
Цитат на: rally_g
Значи не било задължително! оле, а аз досега колко пъти съм лежала така, направо краката ми омаляваха!...

И аз така, май сме си луди за връзване, е нека за себе си говоря:)
Успех Сисмайлбг[/quote]

Рали, това много, а ам много ми хареса:):). Абе, лудички сме си, ама като си имаме бебчета, няма даже и да си спомняме как сме стигнали то тях. Най-много да си остане като смешка моментът с "краката нагоре":) (аз му викам на това "упражнение против разширени вени":)

Успех и на теб!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #27 -: Април 26, 2006, 10:09:05 am »
:oops: признаваме го, разбира се, и още как:). Но ако хипотетично се получи такъв момент, няма да имам време да полежа с възглавница под д-то (абе нправо си лежа на челна стойка аз, ами..:). Нали когато се прави бебе, трябва да лежиш така поне час

Щом сте правили спермограма, там трябва да има показател на втечняване измерен в минути. Достатъчно е да спазиш тези минути след секс, а не както пишеш да лежиш поне час. Давам пример ако показателя време на втечняване е 20 мин. достатъчно е да полежиш 20 мин след половия контакт. Успех с бебеправенето.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #28 -: Април 26, 2006, 10:16:14 am »
Старлет, за това пък изобщо не се бях сетила! Ще видя точно какво вклюва спермограмата, която правихме (от Цибалаб е) и ако го има този показател, ще го спазим и него:)
*
« Отговор #29 -: Април 26, 2006, 10:54:36 am »
Старлет, за това пък изобщо не се бях сетила! Ще видя точно какво вклюва спермограмата, която правихме (от Цибалаб е) и ако го има този показател, ще го спазим и него:)

За съжаление в Цибалаб не дават "време на втечняване". :(
Както и много други показатели де....
Доста са "постни" техните спермограми... и в допълненение.... не се достоверни....

Не отлагайте много-много, и ако не стане до няколко месеца, направете нова спермограма в клиника по стерлитет.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #30 -: Април 26, 2006, 11:32:38 am »
Rommi, да, преди време писах в една друга тема и от момичетата, които ми отговориха, разбра, че Цибалаб не е била най-удачният избор за първоначални изследвания. Аз съм си решила, а и в другата тема го написах, действително ако не стане до няколко месеца, да не оставям нещата до този етап. Е, надявам се, че бебчето няма да чака още дълго и ще иска да се запознае с родителите си така, както ние очакваме този момент:)
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #31 -: Април 26, 2006, 11:39:37 am »
Аз също съм с една тръба само че в ляво преди почти същото време и на мен ми правиха операция от киста но да ти кажа трябваше и лапаро да направя че да се отстранят проблемите ти си имаш овулация остановена така ли?ние също ще правим фуликометрия този месец и ще бием прегнил ако има фуликол в ляво разбира се.
« Отговор #32 -: Април 26, 2006, 12:05:28 pm »
да, Наха, имам Ову (поне до този момент с тестовете и БТ това са отчели, сега ще видим и на фоликумерията какво ще се получи, но по принцип имам).

Значи и ти си преживяла същото...Наскоро четох една статия за последствията от Чернобил...няма да се впускам в коментар, ще кажа само, че много жени, които днес се чудим как да забременеем, може би сме отговора на въпроса дали Чернобил има жертви или не. Да се надяваме, че с 1 или 2 яйчника, но все пак ще имаме късмета да станем майки.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #33 -: Април 26, 2006, 12:44:24 pm »
Като споменахте за лежането след секс да ви питам - някой гледа ли "Дързост и красота"? Там имаше една сцена - Тейлър (дето на всичото отгоре е и д-р) и Рич ще си правят бебе. И какво мислите прави тя след секса  :?: Сяда тя облегната на таблата на леглото и си слага възглавница под... коленете  :D И после, хоп, бременна с близнаци. Та да знаете - така ставало бебето, че и по две даже :) Умрях от смях докато го гледах :)
Иначе не знам до колко върши работа това с лежането - аз колкото и да лежа, после като стана и целият материал изтича като сопол. Не знам нормално ли е или се дължи на бавното втечняване при мъжа ми  :roll:

« Отговор #34 -: Април 26, 2006, 13:00:21 pm »
Бебе, изтичат разните там белтъци, клетки, метки ...  :wink:  и т.н. Сперматозоидите остават вътре.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #35 -: Април 26, 2006, 13:06:17 pm »
Бебе,
при мен също изтича много нещо, незнам дали белтъци както казва Васи или какво, без значение колко съм лежала, а пък на спермограмата ни пише, втечняване 15мин., т.е. нямаме такъв проблем, а пак си изтича, така че не се шашкай:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #36 -: Април 26, 2006, 13:21:52 pm »
Василена, Рали - мерси за окуражаването :) Ама аз все пак си мисля, че не остават плувци, а всичко изтича. Абе то си е Божа работа цялото бебеправене.

« Отговор #37 -: Април 26, 2006, 16:02:43 pm »
Bebe, Rally, мисля, че си е съвсем нормално да изтича. при мен дори съм забелязала, че след като си смъкна краката надолу (след челната стойка:), дори се стича най-силно, предполагам заради гравитацията. А и то като е писано, става - по-горе Z22 точно за това беше писала.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #38 -: Април 26, 2006, 18:22:35 pm »
Този месец за първи път и аз реших да направя фоликулометрия и някакси се чувствам много по-спокойна. Малко се притеснявам, защото на 12 ден дом.фоликул беше 14 мм., а след това когато отидох на 17 ден - вече го нямаше. Моят доктор каза, че има данни за овулация около 15 ден. Притеснявам се дали този фоликул е достигнал до необходимите размери, за да има една хубава яйцеклетка и дали лигавица - 12 на 17 ден е добър показател. Притеснява ме, че днес ме наболяват яйчниците, а пък сутринта ми беше малко лошо. Незнам дали това са хубави признаци или точно обратното.  :?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #39 -: Април 26, 2006, 18:44:15 pm »
Цитат на: denito
Този месец за първи път и аз реших да направя фоликулометрия и някакси се чувствам много по-спокойна. Малко се притеснявам, защото на 12 ден дом.фоликул беше 14 мм., а след това когато отидох на 17 ден - вече го нямаше. Моят доктор каза, че има данни за овулация около 15 ден. Притеснявам се дали този фоликул е достигнал до необходимите размери, за да има една хубава яйцеклетка и дали лигавица - 12 на 17 ден е добър показател. Притеснява ме, че днес ме наболяват яйчниците, а пък сутринта ми беше малко лошо. Незнам дали това са хубави признаци или точно обратното.  :?

Браво Дени!
На 15 ден може да е станал и над 21-22 ,зависи с колко средно е растял ( 2-3 мм  на ден) При фоликул 17-19 яйцеклетката е годна за оплождане. На 17 ден колко беше спуканият фоликул (мм?) , доктора не ти ли каза? Лигавица 12 мм е добре. Сега мери БТ за да видим как се развиват нещата. Желая ти успех!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум