0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

има ли ефект от фоликумерията
« Отговор #60 -: Май 03, 2006, 09:49:37 am »
момичета, възможно ли е снощи тестът за ову да е -, а ову да е била тази сутрин?! Питам ви, защото 1/ вчера лекарката ми по размера на фоликула (22мм) каза, че според нея ще бъде най-късно днес, бил достигнал пределния размер преди пукане; 2/ тази сутрин, въпреки че снощи тестът беше -, имах леки пробождания в яйчника и най-важното, което всъщност ме озадачи: освен Цслуз (която тази сутрин е доста и като белтък), в нея имаше и някакви кафяви петънца, като съвсем леко зацапване. А досега такова нещо не ми се е получавало.
..Извинявайте за описателните подробности, обаче по друг начин няма как да опиша ситуацията :oops:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #61 -: Май 03, 2006, 10:29:11 am »
Сийс, а тестът от снощи първият ти тест ли беше за този месец, ако да - най-вероятно си го направила твърде късно (нали тестът отчита + резултата, т.е. пикът на ЛХ е 12-36 часа преди отделянето на яйцеклетка).  А има и друга възможност, случаи, в които тестът не отчита, а има овулация.  Ти какви тестове ползваш?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #62 -: Май 03, 2006, 11:34:14 am »
Рали, мисля, че тестът е ClearOvu. Някъде бях чела, че не при всички момичета отчита пик на ЛХ, въпреки че пикът го има. Но специално аз досега нямам оплаквания - тестът винаги ме хваща. По-скоро мисля, че ако днес имам Ову, значи пикът е бил в понеделник, когато аз не съм правила тест. Тестовете ги направих на 8 ден (неделя) и 10 ден (снощи, вторник), понеделник (9 ден) го пропуснах, защото ми се стори твърде рано за тест.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #63 -: Май 03, 2006, 11:36:08 am »
denis, и аз първоначално докато чаках с изследването в ръка да ме приеме имах същите разсъждения /че трябва да е поне на средата на реф.стойности, за да се каже че нещата са окей/, но после той ме успокои като каза, че това е един много хубав резултат и всичко с Прогестерона е наред. Сега като прочетох и твоето мнение се чудя какво решение да взимам. Следващият месец докторът ми препоръчва стимулация, но ако имам недостатъчност на жълтото тяло, то тази стимулация за какво ми е?! А пък дали ще се обиди ако му кажа /противно на неговото мнение/, че аз смятам че това е проблема?! Направо нито така, нито така.
Чудя се дали да му кажа да отложим стимулацията и да проследим следващия цикъл отново, а ако някой знае какви витамини, минерали и храни се взимат при недостатъчност на жълтото тяло, да каже и без да ги коментирам с лекаря да си ги взимам /смятам, че те със сигурност няма как да навредят/.  :?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #64 -: Май 03, 2006, 12:46:17 pm »
Цитат на: denito
denis, и аз първоначално докато чаках с изследването в ръка да ме приеме имах същите разсъждения /че трябва да е поне на средата на реф.стойности, за да се каже че нещата са окей/, но после той ме успокои като каза, че това е един много хубав резултат и всичко с Прогестерона е наред. Сега като прочетох и твоето мнение се чудя какво решение да взимам. Следващият месец докторът ми препоръчва стимулация, но ако имам недостатъчност на жълтото тяло, то тази стимулация за какво ми е?! А пък дали ще се обиди ако му кажа /противно на неговото мнение/, че аз смятам че това е проблема?! Направо нито така, нито така.
Чудя се дали да му кажа да отложим стимулацията и да проследим следващия цикъл отново, а ако някой знае какви витамини, минерали и храни се взимат при недостатъчност на жълтото тяло, да каже и без да ги коментирам с лекаря да си ги взимам /смятам, че те със сигурност няма как да навредят/.  :?

Миличка, незнам как да постъпиш?
Неможе ли да потърсиш второ мнение?
По принцип , само от едно изследване на прогестерон , не могат да се правят изводи.Трябва едно много добро проследяване на овулациите.
Може този месец да е бил такъв.!?
А след стимулацията ( и след овулацията), лекарят ще ти предпише прогестеронов препарат, то е ясно. С него дори и да има недостиг(на прогестерон), ще го коригира.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #65 -: Май 03, 2006, 13:26:39 pm »
Цитат на: seasmilebg
Рали, мисля, че тестът е ClearOvu. Някъде бях чела, че не при всички момичета отчита пик на ЛХ, въпреки че пикът го има. Но специално аз досега нямам оплаквания - тестът винаги ме хваща. По-скоро мисля, че ако днес имам Ову, значи пикът е бил в понеделник, когато аз не съм правила тест. Тестовете ги направих на 8 ден (неделя) и 10 ден (снощи, вторник), понеделник (9 ден) го пропуснах, защото ми се стори твърде рано за тест.

Това обяснява нещата - явно е било в понеделник, нали и лекарят ти е казал, че най-късно до следващия ден ще се спука фоликула. Всичко е наред, стискам палци да стане бебчо този месец:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #66 -: Май 03, 2006, 15:13:03 pm »
Rally, дано!
 stork-girl
« Отговор #67 -: Май 03, 2006, 15:49:57 pm »
...Следващият месец докторът ми препоръчва стимулация, но ако имам недостатъчност на жълтото тяло, то тази стимулация за какво ми е?! ...

Мила, при недостиг на прогестерон се взима ... прогестерон. Така или иначе след стимулация ще ти даде или Утрогестан, или Дуфастон. Защо те стряска този Прогестерон толкова. Това пък е най-лесното нещо за коригиране. Успех!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #68 -: Май 03, 2006, 15:52:01 pm »
...Следващият месец докторът ми препоръчва стимулация, но ако имам недостатъчност на жълтото тяло, то тази стимулация за какво ми е?! ...
 а ако някой знае какви витамини, минерали и храни се взимат при недостатъчност на жълтото тяло...

Мила, при недостиг на прогестерон се взима ... прогестерон. Така или иначе след стимулация ще ти даде или Утрогестан, или Дуфастон. Защо те стряска този Прогестерон толкова. Това пък е най-лесното нещо за коригиране. Успех!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #69 -: Май 03, 2006, 22:43:12 pm »
denis, wassilena благодаря ви много за милите отговори.
 :arrow:  Знаете ли, откакто разбрах че има някакъв проблем и бебчо не става си мисля /и чувствам/, че проблема ми е в задържането... затова се чудя дали без да стимулираме при следващия ми цикъл при установена ОВУ да направим контролиран коитус или инсе /знам, че много не се практикува по този начин/  и след това да поискам от моят лекар да пия Дуфастон или Утрогестан....... :?:  :!:

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #70 -: Май 03, 2006, 23:57:02 pm »
Дени,
възможно е да направиш инсе без стимулация на естествен цикъл, много от момичетата така започват, аз самата планирам да пробвам първо така, но ще видим и док какво ще каже по въпроса. Ако имаш спонтанна овулация, защо да се стимулираш излишно, може пък и така да стане.  Обсъди го с лекаря си и ти желая успех:)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #71 -: Май 04, 2006, 08:45:01 am »
denis, wassilena благодаря ви много за милите отговори.
 :arrow:  Знаете ли, откакто разбрах че има някакъв проблем и бебчо не става си мисля /и чувствам/, че проблема ми е в задържането... затова се чудя дали без да стимулираме при следващия ми цикъл при установена ОВУ да направим контролиран коитус или инсе /знам, че много не се практикува по този начин/  и след това да поискам от моят лекар да пия Дуфастон или Утрогестан....... :?:  :!:

Задържането? Не се тормози сега излишно.
Контролиран коитус или инсе -
решението е добро. Пробвайте така и дано да се образува една хубава яйцеклетка :wink: Успех миличка :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #72 -: Май 04, 2006, 09:32:27 am »
Аз пак да се включа - мисля, че независимо от размера на фоликула, досега нямам Ову. този месец си бях казала, че няма д амеря БТ (на моменти ми писва), но не се стърпях и тази сутрин си я измерих. Е, 36.5 е, което значи, че в никакъв случай фоликулът не се е пукнал. Това трябва ли да ме притеснява? Все пак днес е 3 ден, откакто го видяхме на УЗИ, че е 22мм.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #73 -: Май 04, 2006, 11:43:09 am »
Сийс,
ти като не си мерила БТ през целия месец редовно, доколко е релевантна стойността от днес? А не възнамеряваш ли да отидеш на още едно УЗИ - така най-добре ще се види дали се е пукнал фоликула.  Наред с това, когато аз ходих на фоликуметрия, си платих цял пакет за проследяване на овулация, който доколкото си спомням включваше 3 (4) УЗИ и изследване на Естрадиол при наличие на доминантен фоликул, за да се види дали стойността му говори за наличие на годна яйцеклетка. Това го правих в МЦРЗ и този пакет струваше мисля 60лв.
А при други фоликуметрии, които съм правила, не съм изследвала Е2, а прогестерон седем дни след овуто, доказано на УЗИ - това при друг лекар.
Идеята ми е, че е най-добре вместо да мериш бт-да отидеш на още един УЗИ - при първа възможност и да видите как протичат нещата.
Успех:)
« Отговор #74 -: Май 04, 2006, 12:09:42 pm »
Рали, да, ще ходя утре на още едно УЗИ. По принцип идеята беше да са поне 3-4 (на 9,11,13 и 15 ден), но като отидох на 10я ден, фоликулът беше 22 мм и така да се каже, всеки момент трябваше да се пукне. Така че с лекарката ми се разбрахме да отида утре (ден 13 от М) - идеята беше, че от вторник до петък при тоя размер все трябваше да се е пукнал. Така че за утре сутринта така или иначе имам час и ще видим какво е положението.

Относно БТ - меря я вече 6 цикъла и долу горе мога да се ориентирам кога каква е. Първата фаза от цикъла, преди Ову, моята БТ се движи в рамките 36.3-36.5. После, след Ову, имам постепенно покачване на БТ, което е около 3-4 дни, и БТ е в диапазон 36,7- 36.9. И после си става 37.0. Днес 36,5 означава, че няма ову. Ако имаше, трябваше БТ да е почнала да се покачва.
*
« Отговор #75 -: Май 04, 2006, 12:34:54 pm »
Цитат на: seasmilebg

Днес 36,5 означава, че няма ову. Ако имаше, трябваше БТ да е почнала да се покачва.

Сийс,б.т. се покачва 1-2-до3 дни след овуто.Ако вчера,или оня ден се е спукал фол.,то утре може да се покачи и т.А ти усети ли болка?Може пък да си спяла и да не си усетила...абе узи-то ще покаже най-добре!
 ще чакаме вести :egg: !
« Отговор #76 -: Май 04, 2006, 13:24:10 pm »
Le, болка усетих вчера сутринта, дори имах нещо като зацапване (писах вчера във форума за това). И съответно очаквах, че ову е била вчера, т.е. днес БТ трябваше да е почнала да се покачва. А ти си стои като предовулаторна. Затова се изненадах. Да се надяваме,ч е утре след прегледа ще имам хубави вести:)
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #77 -: Май 04, 2006, 13:27:41 pm »
Хайде, ще чакаме да пишеш утре как се развиват нещата, а аз междувременно ще ти стискам палци;)
« Отговор #78 -: Май 04, 2006, 14:35:06 pm »
А ние междувременно ще работим по въпроса с мъжа ми, така че ще имам нужда от стискане на палци:):). Утре ще докладвам за резултата от прегледа.
« Отговор #79 -: Май 05, 2006, 09:47:05 am »
момичета,ей сега се връщам от второто УЗИ. резултат: фоликул 23мм, лигавица на матката 12,4мм. Още не се е пукнал и предвид, че днес ми е 13 ден от М, може би ще бъде утре.