Мен лично тази тема много ме вълнува от години и отдавна съм усещала, че тя е разковничето към това да бъда ОК. През последните 5 години, в които водих тази борба, много исках да се науча на смирение. Радикалната промяна на възгледите ми, смятам, има основно значение за щастието ми. Уточнявам, че тя е плод на много, много четене, консултации, групи и силно, искрено желание да успея да я постигна. Също така - тази промяна не е резултат от бремеността ми, а е "постигната" преди последния ми опит.
Думите на sixsens са възможно най-меките, които съм отправяла към Бог преди години. Аз директно си го бях уволнила без предизвестие и ми се повръщаше от приказки за доброта, смирение и пр., но въпреки това знаех, че ми предстои дълга до края на живота ми битка с огромното ми, раздуто Его.
Днес 100% за мен важат думите на fibo, които са в съседна тема за молитвите. Призовавам най-горещо всички да прочетат нейната молитва, която е коренно различна от всички. Тя не се моли на Бог, защото е БЛАГОДАРНА. Аз също разбрах, че Господ не ми е келнер да му викам "Дай ми това, дай ми онова...", без дори да му се помоля. Нещо повече - аз си бях сключила сделка с него - "Ти на мен -това, аз на теб - това." Да, ама това не е Бог, ами е някакво чучело, което ми е служело за боксова круша. Вижте постингите в същата тема - всички искат и му се карат на Бог. Бог за мен си беше направо предател, гавраджия и т.н. Как така ще оставя деца да умират безпричинно или ще ми стовари на мен така несправедливо таз беда? Аз, най-такавата и такавата? Ами, уволнявам го и т'ва е.
Сега, като пиша, отново се връщам към тези чувства и ми става ужасно. По никакъв начин не искам да се чувствам пак така. Ако Бог реши да не се стекат нещата, както аз си ги мисля, значи така е трябвало да бъде. Няма друг начин, защото Бог ме обича. Аз, като негово дете, нося част от него и той ми желае само най-доброто. Значи -ако нещо не съвпада с моите планове - той го е решил за мое добро. Така при последния ми трансфер се молеех:"Ако си решил да не стане, ще съм ти благодарна, че си взел най-доброто решение." Ключът е в думите: "Нека бъде Твоята воля, а не моята." Винаги, когато вярата ми, че Бог решава вместо мен по-добре, намалее и егоцентризмът ми нададе глава, нещата се развалят. Гневът ми подхранва този егоцентризъм, чрез него Егото ми дерибейства: самосъжалява се, обвинява, наранява... Губя човешкия си облик, губя себе си. Така Бог няма как да не ми покаже пак правия път чрез някакъв знак, защото мрази това, че се самоунищожавам по този начин. Той не иска никое от неговите деца да страда. Когато се грижа за оклоните, Бог се грижи за мен. Това е, супер просто е. Но не да помогна, за да си подхраня самолюбието, а анонимно, тихо и благо. Понякога се провалям, но има и много случаи, в които успявам. Чрез това Бог помага на мен. Единствения начин да се обичам и да бъда в мир със себе си е да помагам на някого, а тогава не ми се налага да се мъча за себе си, защото Бог ми нарежда нещата.
Никой тук не ме познава отблизо и по-добре. Иначе никога няма да повярва, че това съм аз. Дано никого не съм обидила с мнението си. Написах го само с желание да кажа аз как се справих с този проблем и как продължавам да се боря. До последно ми е неудобно да го пусна, защото знам как бих аз се гневила и подигравала преди време, ако прочета подобно нещо. Вярвам, че сме тук, за да учим.