0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

само 4 фоликула
« -: Ноември 24, 2009, 16:52:28 pm »
 ден 5ти , кьс протокол само 4 фоликула (Гонал Ф 225ед.), Е2 220 .ваzможно ли е по кьсно да  има и други . Соеви продукти по време на стиму. zа какво помагат?
Re: само 4 фоликула
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2009, 18:38:22 pm »
Не се притеснявай, 4 фоликула са напълно достатъчни за успешен финал!  :crossfingers:
*

mimili

• **
  • 67
  • чакаме ви бебчета
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2009, 16:54:09 pm »
Аз първоначално имах 4 фоликула,после се оказаха 5 и от тях 5 страхотни яйцеклетки,оплодиха се и петте,оказа се че едното ембрионче не се развива добре,върнахме три-резултата е две плодни сакчета,които видяхме вчера,така,че горе главата и една стига.
Baby Gaga <team@baby-gaga.com>
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2009, 19:28:36 pm »
малко вероятно е да трьгнат други, но се присьединявам кьм момичетата - четири хубави фоликула са напьлно достатьчни! мисли за това, а не се ядосвай, че не са повече. :goodluck:
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2009, 19:41:08 pm »
Аз първоначално имах 4 фоликула,после се оказаха 5 и от тях 5 страхотни яйцеклетки,оплодиха се и петте,оказа се че едното ембрионче не се развива добре,върнахме три-резултата е две плодни сакчета,които видяхме вчера,така,че горе главата и една стига.
И при мен беше така, пет яйцеклетки, едното ембрионче беше спряло да се развива и трансферираха 3. Хванаха се двамата юнака :wink:
Имай вяра и кураж! Успех!
*
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2009, 20:56:56 pm »
Не се претиснявай, достатъчно са. На мен ми извадиха 5, оплодиха се 2, единия спря да се развива и ми върнаха само 1, но сега съм бременна и то с близнаци /доктора каза случва се - еднояйчни/.
Така, че не го мисли колко ще са на брой, важното е да има поне 1 качествен :).
Пожелавам ти го от сърце.  :goodluck:
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2009, 12:50:57 pm »
Благодаря момичета, вие ми дадохте кураж.как мислите , струва ли си да пробвам  трансфер на 5ти ден или да не рискувам (ако поне 1 успее).Успех на всички.
« Отговор #7 -: Ноември 26, 2009, 14:39:35 pm »
Аз успях с 1 яйцеклетка, 1 ембрион, трансфер на втори ден. Пробвахме преди това и с транфер на трети ден, но нищо не стана. А за бластоцисти не успяхме да пробваме. Не знам дали има голямо значение, но казват, че се увеличават шансовете на 5 ден. Аз не бих пробвала при четири ембриона. Но ембриолога ще те посъветва най-правилно.
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2009, 09:21:07 am »
Чакането до стадий бластоцист, по мое мнение, има смисъл само, когато има по-голям брой развиващи се ембриони (примерно 10), с цел по-добра селекция. В крайна сметка, средно до бластоцист оживяват около 50%, но винаги има риск нито един да не доживее до тогава. При 10 ембриона чакането ще помогне да се трансферират най-добрите и съответно - ще повиши шансът за забременяване. Но при 4 ембриона обикновено е ясно още на трети ден кой би отпаднал, така че направо връщаш 3. Чакаш ли до 5-ти ден, можеш да се окажеш с провалена процедура, с върнат 1 (тогава защо ти е била цялата стимулация, можеш да пробваш по-евтино на естествен цикъл), а може и при много късмет да ти върнат 2. Това са моите размисли по въпроса и причината веднъж да откажа този подход. В допълнение - ембрионите се чувстват най-добре в матката, бременности са регистрирани и с не много добри ембриони, върнати на ранен стадий, но няма регистрирана бременност при провален трансфер ;).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #9 -: Ноември 27, 2009, 15:01:52 pm »
Имах 4 яйцеклетки, оплодиха се 3 -резултатът бременна съм с едно бебче, което вече рита в корема ми.Успех. Трябва ти само една.
« Отговор #10 -: Ноември 27, 2009, 19:27:29 pm »
Браво Весселла това е супер. беzпроблемно бременност .
преи мен иzникнаха ПРОБЛЕМИ . тьнка лигавиzа , антитела  25 %  ситуаzията не е никак хубава. вече имам 2 аборта и 3 неуспеШни трансфера.
Пия аспирин в момента после и хепарин .не zнам как да прогоня негативните мисли от главата си и да мисля по поzитивно.
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2009, 16:48:15 pm »
ден 5ти , кьс протокол само 4 фоликула (Гонал Ф 225ед.), Е2 220 .ваzможно ли е по кьсно да  има и други . Соеви продукти по време на стиму. zа какво помагат?

добре е, гаранцията при 11-13 е същата както при 4-5 така че..........важното и след това какво ще стане.
Утре съм на пункция, тресе ме страх, стискайте палци
*
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2009, 18:46:57 pm »
А какво стана с 4етвъртото ембрион4е? ( от 5, едно отпада, 3 връщате, а последното )
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2009, 12:26:01 pm »
mimili, и ня мен ми е интересно какво направихте с 4-тото ембрионче. Аз бях с 15 фоликула, от които извадиха 7 яйцеклетки, от тях 2 бяха кухи, 1 - незряла. Накрая имахме 4 ембриончета еднакво добри според д-ра. Посъветваха ме да върнем 4-те и аз се съгласих. Досвидя ми се да изхвърлим едното. Имало смисъл от замръзяване при повече бройки, защото успеваемостта на самото замръзяване и размръзяване била ниска, както и шанса за бременност с размразен ембрион.
srebrina, стискам палци! Бройката ти не е лоша, важното е да са качествени и да оправите възникналите проблеми!
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 12:29:24 pm от Meme »
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2009, 16:21:15 pm »
makiyaki , моето четвърто го унищожиха. Пазарих се с дока, че си ги искам и четирите, но той беше категоричен, че по-добре така, отколкото после редукция. Накрая той реши и трансферира 3, още ми е тегаво дали беше правилно решението. Казаха ми, че сам ембрион не се замразява :?
srebrina, аз имах големи фоликули, а тънка лигавица и беше късно да прилагаме терапия с виагра тампони. Докторът дори искаше да спрем стимулацията, но аз твърдо се опълчих и казах, че продължаваме. Назначих си витамин Е 400 мг/ден. Не знам дали точно той помогна, но за ден и половина, лигавицата от 4 мм, стана 9. Трансферът беше на 11-12.
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 16:25:30 pm от *vera »
*

mimili

• **
  • 67
  • чакаме ви бебчета
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2009, 16:32:51 pm »
При док.Владимиров не се връщат повече от три-той беше категоричен,ембриолозите ми обясниха,че рискат от многоплодна бременност е много голям,четри се връщат при жени над определена възраст,така,че четвъртото го унищожиха,защото един ембрион не се замразявал.Беше ми много криво,но послушах доктора и не съжалявам-все пак чакам близнаци.
*
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2009, 16:56:13 pm »
ох, утре ще видим какво е излязло от моите 4 ...
*

mimili

• **
  • 67
  • чакаме ви бебчета
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2009, 18:57:54 pm »
Всичко ще бъда наред-успех и спокойно.
*
« Отговор #18 -: Декември 01, 2009, 14:26:13 pm »
Благодаря, mimili, но резултатът е отрицателен 1,5. Сега ще си починем малко и догодина ще продължим.
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #19 -: Декември 06, 2009, 17:06:23 pm »
И аз бях с четири,от които две презрели,двете се оплодиха,върнаха ми ги на третия ден,бяха на осем деления и в момента си чакам резултата от кръвния тест.В сряда ще разбера.Стискайте :crossfingers: :crossfingers: палци.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html