Вчера ходих на АГ преглед след едноседмично закъснение, 2 положителни уринни теста и е един кръвен.. Реших да си използвам направлението от джипито, и аз да мина тоя път по здравна каса поне за един преглед...
На УЗ(коремен) веднага се вижда плоден сак. Разбира се нищо повече не може да се каже, но за мен беше важно да знам, че е в матката, а не някъде в тръбите.
АГ-докторката разбира се изобщо не разбираше от рискови бременности и ме препрати на друг АГ.
Това, което ме изненада обаче е, че в амбулаторния лист е написала "съмнение за бременност" както и "НеДоказана бременност". Каза ми, че докато не вляза в 11-12 седмица бременността ми.. не е докаазана !.. И че следващия преглед, кото ми се полага е ..4ак в 11 седмица! Излиза, че според касата аз не съм бременна още
Взе да ми обяснява, как това все пак още нищо не е, било само някакво си мехурче...и било Божа работа дали нещо ще се получи. Разбира се аз и казах, че имам 2 мисед аборта..пределно ми е ясно за риска в този период. Но това не значи, че не съм бременна, или пък съм Не-Доказано бременна... Питах я "добре, ако има проблем и стане мисед, аз съм на утрогестан, който задържа кървенето..и няма как да разбера има или няма зародиш без преглед...и какво..да си чакам до 11 седмица ли?"
А тя: "Ее..няма няма, то ще си проличи..." И двата пъти като имах мисед ми го откриха случайно , без никакви симптоми...
Значи, че ако имаме проблеми от какъвто и да е характер, ...според касата не сме бременни и не ни се полага лечение за задържане на "Не-Бременността" ни...
То е ясно, че на здравната каса не може да се разчита..това изобщо не го коментирам, но ми стана странно начина по който класифицират ранната бременност..като "съмнение за бременност".
Така ли е наистина или тази АГ е сериозно заблудена???