0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета вчера ми излязоха резултатите на част от изследванията, които направихме в Плевен миналия месец.Виждам, че имам проблем с антифосфолипидните антитела.Иначе си имам и хиперфункция на щитовидната жлеза и завишени антитела ТАТ и МАТ /Тиреодит на Хашимото/. Ще посетя доц.Конова за консултация чак другия месец, а към момента Ви моля да споделите мненията си за излезлите ми резултати.

Анти-кардиолипин      IgG 8.3 (-)
(N<10, Low pos. 10-20,Med. pos. 20-80, High >80)

Анти-кардиолипин      IgM 10.3 (+)   
(N<10, Low pos. 10-20, Med. pos. 20-80, High >80)

Aнти-бета2GPI-IgG     2.5 (-)   (N<10.0 U/ml )

Aнти-бета2GPI-IgA     6.9 (-)   (N<10.0 U/ml )

Aнти-бета2GPI-IgM   62.9 (++)   (N<10.0 U/ml)

Анти-спермални антитела                   17.2 (-)   (N<60 U/ml )
Анти-спермални антитела (съпруг)   16.9 (-)   (N<60 U/ml)

Благодаря Ви предварително!
*
Там , където са плюсчетата имаш завишение. Предполагам, че ще трябва да пиеш аспирин. След 6 седмици повтори изследванията на положителните резултати, ако продължават да са високи предполагам че ще ти назначат хепарин и вливане на имуновенин. Успех!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Благодаря ти Ели за споделеното мнение. Аз и сега си пия аспирин 1/4 таблетка от американския 325мг заради високите ми стойности на ТАТ и МАТ. А хепарина и имуновенина преди забременяване ли се назначават или след установена бременност?
*
Мисля, че и сега можеш да си ги провериш, също и 2 хормона на хипофизата, но като отидеш при Конова тя най-добре ще каже. За инвитро ли се готвиш или просто се проверяваш обстойно :wink:
*
Аз съм с една тръба и един яйчник.Май месец ми предстои лапароскопия и тогава ще стане ясно дали имам шанс за нормално забременяване или съм за инвитро. Впред това ми състояние действам паралелно и с изследванията.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
vkas, много често Хашимото-то е съпроводено с антифосфолипиден синдром :cry: прочети статията на д-р Тодорова в сайта. според мен тя ще ти дигне аспирина на 100 мг. или ще ти предложи инжекционно клексан или другото /не се сещам името/. виж и Конова какво ще те посъветва, най-вероятно вливане на имуновенин.
*
Благодаря ти Ман:) Да чела съм статията на д-р Тодорова, а и като бях на консултация при нея точно тя ме посъветва да си изследвам и антифосфолипидните антитела, защото имаш ли Хашимото организма е склонен към автоимунни заболявания.
Интересува ме по-скоро дали лечението ще е ориентирано от преди забременяване или след установена бременност?
Ти преди да забременееш само апирин ли пиеше?А после след бременност имуновенин?
Доколкото знам от доц. Конова, при такива случаи се прилага Аспирин 100 мг, и се прави интравенозно 30 ампули Имуновенин интакт, в месеца преди АРТ или когато се цели забременяване. След диагностицирана бременност е възможно да ти предпишат някаква хепаринова схема и/или Имуновенин. Но това го решават след като се докаже бременност. Успех.
*
Цитат на: vkas
Интересува ме по-скоро дали лечението ще е ориентирано от преди забременяване или след установена бременност?

Приемът на аспирин започва преди забременяване. Аз пия аспирин протект 100 mg дневно. Фраксипарин или клексан - веднага след установяване на бременността. При мен имаше и генетични проблеми, затова го започнах преди ET.  :D
*
Благодаря ти alia_alia:).Малко по малко май взе да ми се изяснява картинката:)Може би сега наистина ще очаквам да ми вдигнат дозата на аспирина и после ако се налага АРТ ще ми предпишат нещо друго.
*
Благодаря ти alia_alia:).Малко по малко май взе да ми се изяснява картинката:)Може би сега наистина ще очаквам да ми вдигнат дозата на аспирина и после ако се налага АРТ ще ми предпишат нещо друго.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
преди всичко, проблемното антитяло трябва да се повтори след 6 седмици. ако пак е положително, едва тогава се говори за доказан антифосфолипиден синдром.
при теб има завишение на IgM антибетагликопротеините, а не на IgG. чувала съм от Конова, че IgM не са толкова притеснителни и може да са преходни.
така че... кротко с терапиите засега.
имуновенинът е крайна мярка.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Благодаря ти Джами:)Искаше ми се да се включиш и ти с мнение. И на мен много ми се иска да е било само моментно завишението, но малко ми е притеснено и заради наличието на Хашимото.Но за момента наистина съм кротко с терапиите до консултация другия месец с доц.Конова:)
Благодаря на всички момичета, които се включиха с мнения :balk_21:
*
Vkas, и при мен бяха повишени анти- кардиолипин- IgM и анти- бета2GPI- IgM и доц. Конова ми препоръча повторно изследване след 6 седмици. Каза ми, че при повторен положителен резултат трябва да пия Аспирин 100 мг/ден и имунодолираща терапия. Обаче като ги повторих след това всичко беше в граници. Надявам се и при теб да се оправят

*
И при мен беше същото положение.
*
И при мен антибета2GPI - IgM бяха леко завишени, но само първия път. Доц. Конова каза да ги повторя преди следващата процедура и да действаме според резултата. Следващото изследване обаче беше в норма и не предприехме нищо допълнително извън стандартните лекарства, които дават преди процедурата от центъра, в който правих опита. След процедурата изпратих кръв по куриер до центъра в Плевен и се оказаха в норма и този път.
Цитат на: Eli7
Мисля, че и сега можеш да си ги провериш, също и 2 хормона на хипофизата, но като отидеш при Конова тя най-добре ще каже.

Момичета, днес мисля да ходя на ендокринолог, изследвала съм засега само ТСХ и ФТ4.
Ще поискам ФТ3, ТАТ и МАТ, но какив са тези хормони на хипофизата и да ги искам ли и тях?
Благодаря ти, Бени!

Фреши, като хормон на хипофизата, който е изключително важен за забременяването, знам единствено пролактина (може и друг да има и даже да са ми го изследвали, но не го знам кой е).  При мен е повишен този хормон и го поддържам с Парлодел.
Благодаря! Пролактина съм го изследвала.

Vkas, извинявай, че в твоята темичка се отклонявам...
Благодаря ти, Бени!

*
Няма проблем, Фреши:)Всички тези хормони TSH,FT3, FT4 са хормони на щитовидната жлеза, а МАТ И ТАТ са антитела на щитовидната жлеза. Най-общо хормоните и антителата трябва да са в синхрон за нормалната работа на щитовидната жлеза, а когато някой от тях не е в норма процесите вече в организма са или засилени - хиперфункция на жлезата /ниско TSH, високи нива FT3 i FT4/ или намалени - хипофункция/високо TSH,ниски FT3 i FT4/.