0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Празнично-предпразнична тема 13.12 - 20.12.2009
« Отговор #20 -: Декември 14, 2009, 19:36:02 pm »
Като украсявате елхата и палите лампичките бъдете много внимателни.
На мен ми гръмна щепсела от лампичките в ръката. Кабела изгоря, добре че не се подпали елхата. Не знам кой повече се уплаши, детето или аз. Добре че нищо лошо не ни се случи.
Имайте си едно на ум!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #21 -: Декември 14, 2009, 21:43:56 pm »
Джи пи-то може да даде само до седем дни болничен - после ЛКК.
Ако Джи пи-то не е стиснато, в рамките на тези седем дни може да даде талон за специалист - примерно унг, пулмолог, педиатър. Специалиста дава извън седемте дни още  до 20 и после ЛКК.
Туй знам аз от Наредбата за експертиза на неработоспособността.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #22 -: Декември 15, 2009, 08:44:25 am »
Сиа и аз бях свидетел на подобни преживявания с лампички и не давам на детето да ги пипа. Представете си 220 волта в тези кабелчета. Аз  трудно си го представям. Китайска му работа. И Българска естествено, защото все гледаме ефтинията да вземем, а за здравето си мислим след като стане белята.

Ние сме добре, ходим на градина. Мони вчера нещо се опита да подсмърча и я загрях хубавко снощи. Искренно се надявам да не се разболее преди празниците.  :(

На 12 декември стана на 3 годинки. Голяма радост, много подаръци и игри с дечицата в детския клуб. Още говори за рождения си ден и иска по бързо да идва следващия  :lol:. Ще пусна снимки когато ми остане повечко време.
Всяка сутрин мърмори, че снега е малко и не можем да излезем с шейната. Дано дядо коледа докара повечко сняг за празниците.  :)

Здрави, слънчеви, усмихнати и послушни дечица и родители да има  :D. Поздрави от нас.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #23 -: Декември 15, 2009, 10:32:45 am »
Лидия, честито на малката сладуранка!

Лиско, на всички капки за колики активната съставка е симетикон. С изключение на Babynos, които са билкови. Не съм ги ползвала, но ползвах мехлемчето за коремче Babynos, то леко затопля, предвидено е за кърмачета, т.е. напълно безвредно за чувствителната им кожа. Намазвах около 1 грахово зрънце, с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка, така помагаш и да изпръцка малко газове понякога. И да знаеш, че Дани след 2 дни е именник, на 17-ти е Св. пророк Даниил, да не пропуснеш да го поздравиш детето  :wink:

Здраве и хубаво настроение на всички!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #24 -: Декември 15, 2009, 10:49:05 am »
Моля ви от сърце,
в четвъртък сутринта да стиснете едни огромни палци за една майчица и нейното момченце. Сутринта им е делото - първото, което ще наблюдавам по новия СК с осиновяване без съгласието на родител. Хлапето е приказно тригодишно, гальовно и гушкаво същество, непогледнато от БМ от рождение, обаче е без декларация за съгласие за осиновяване ... класика  :x Да видим ще призоват ли БР, няма ли (по новия СК не би трябвало...) те какво ще кажат ако се явят ... съдията ще допусне ли осиновяването...
Свит ми е стомаха, сърцето всичко от една седмица...
Стискайте палци моля ви - имат нужда
В петък ще рапортувам
В очакване ....
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #25 -: Декември 15, 2009, 10:51:58 am »
Фуси ще стискаме палци, ще се молим Дано Господ дари щастие на това детенце и майчицата му.Успех.
*
« Отговор #26 -: Декември 15, 2009, 10:59:55 am »
Хубава седмичка и от нас!
Фуси, имаш много стиснати палци от мен! :D
Аз имам едно притеснение за Дари - от известно време я наблюдавам, че си присвива едното оченце като посегнеш към нея или като пляскам с ръце, дрънкам и т.н...Нещо като нервен тик е, сега като бяхме при майка ми и тя го забеляза. Утре ще ходим на консултация и ще питам педиатърката да видим тя какво ще каже :(
На всички болни дечица бързо оздравяване за да могат да посрещнат дядо Коледа с торбата! :D
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #27 -: Декември 15, 2009, 11:18:45 am »
Успех, Фуси!

*
« Отговор #28 -: Декември 15, 2009, 11:19:21 am »
Фусси, всичко ще е наред. Съдията би следвало да се съобрази с новия кодекс.
Дано скоро мама и детенце да са заедно!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #29 -: Декември 15, 2009, 11:19:27 am »
Ако Джи пи-то не е стиснато, в рамките на тези седем дни може да даде талон за специалист - примерно унг, пулмолог, педиатър. Специалиста дава извън седемте дни още  до 20 и после ЛКК.

това е много ценна информация, не я знаех. мерси!
имайте я предвид. уви, също така имайте предвид, че общият лимит за болнични през годината, независимо от кого издадени, е 40 дни.
това е и за мамата, и за дятето, а ако има 2-3 деца - и за тех. за вся и всьо - 40 дни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #30 -: Декември 15, 2009, 11:52:53 am »
Даааа, сега се връщаме от лекар! Това ми казаха и на мен Джами! До края на годината са ми останали само 5 дни!
А догодина как ще я къдрим хич не знам! Ще си пазя отпуската за края на годината - това виждам като единствено спасение!Друг вариант е таткото да взема също 40 дни, нооо... ние като сме болни искаме само мамааааа!
*
« Отговор #31 -: Декември 15, 2009, 13:36:13 pm »
Фуси,ще стискам и аз палци тази майчица с детенце да намерят щастието заедно :)

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #32 -: Декември 15, 2009, 13:39:36 pm »

това е много ценна информация, не я знаех. мерси!
имайте я предвид. уви, също така имайте предвид, че общият лимит за болнични през годината, независимо от кого издадени, е 40 дни.
това е и за мамата, и за дятето, а ако има 2-3 деца - и за тех. за вся и всьо - 40 дни.

А ей тва цялото на куп е още по-ценна информация, но и доста, хм...озадачаваща.
Да сме здрави и да са ни здрави децата, викам аз!
*
« Отговор #33 -: Декември 15, 2009, 15:05:25 pm »
Лейди, благодаря! За 20те дни от специалист не знаех, но за 40то общо знам и се ядосвам откакто научих, но полза никаква. Излиза, че с мойте деца трябва да се разболеем по 1 път и половина, за да се вместим в тези болнични... Дано на някой му светне каква помия е здравеопазването ни и да се пооправят нещата.
Фуси, дано всичко се развие по най-добрия за детето начин.
*
« Отговор #34 -: Декември 15, 2009, 19:22:18 pm »
Мими,ще се съобразяваш кога да боледуваш това е положението :DА иначе за усещането недей таи никакви надежди :?
И аз да питам за оченце на Митко.През 2-3 седмици почва да сълзи и образува гурелчета.два пъти капахме капки ама то не става така.Дали да не пусна очен секрет?И къде бихте ми препоръчали добър очен специалист?

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #35 -: Декември 15, 2009, 21:49:39 pm »
Моля ви от сърце,
в четвъртък сутринта да стиснете едни огромни палци за една майчица и нейното момченце. Сутринта им е делото - първото, което ще наблюдавам по новия СК с осиновяване без съгласието на родител. Хлапето е приказно тригодишно, гальовно и гушкаво същество, непогледнато от БМ от рождение, обаче е без декларация за съгласие за осиновяване ... класика  :x Да видим ще призоват ли БР, няма ли (по новия СК не би трябвало...) те какво ще кажат ако се явят ... съдията ще допусне ли осиновяването...
Свит ми е стомаха, сърцето всичко от една седмица...
Стискайте палци моля ви - имат нужда
В петък ще рапортувам
Ако съдия Галя Митова ти гледа осиновяването /7ми брачен състав СГС/ няма да се иска съгласие предполагам.
Бях ти споделила един мой казус - получи се доста интересно разрешение. Ако искаш , ще ти разкажа на лични.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #36 -: Декември 15, 2009, 22:58:56 pm »
Фуси, успех- дано им е писано да са заедно
парси, чувала съм че до годинката е нормално това сълзене, но все пак се допитай до педиатър
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #37 -: Декември 16, 2009, 01:18:21 am »
Фуси, успех на делото.
parsi, хубаво е да го погледнат детето, неизлекувани проблеми водят след себе си други.
За болничните сигурни ли сте за тези 40 дни?Като се има предвид, че се дават с включване на събота и неделя, мисля че са повече.Ама нямам време да се ровя.
Преди няколко дни попитах за модел количка за малък багажник, но не бях влизала, защото Тошето много плаче и така де.Колата е Lancia Ypsilon и багажника е като пазарска чанта, но и мъжът ми си е наслагал някакви нещица.Ще правя чистка и ще пробвам пак.
Нека бързо оздравяват болните дечица и никакви болнични не са нужни.
Лека седмица и добро настроение.
*
« Отговор #38 -: Декември 16, 2009, 11:34:16 am »
Ако съдия Галя Митова ти гледа осиновяването /7ми брачен състав СГС/ няма да се иска съгласие предполагам.
Бях ти споделила един мой казус - получи се доста интересно разрешение. Ако искаш , ще ти разкажа на лични.

Лейдинко, у Монтана е делото ... затова може би ми е толкова свито.... Разбира се че искам, но когато имаш време  :lol:

В очакване ....
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #39 -: Декември 16, 2009, 12:55:47 pm »
Фусита  :bighug: успех утре!
 yahoo_17Нека майка и детенце се съберат!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)