0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Празнично-предпразнична тема 13.12 - 20.12.2009
« Отговор #40 -: Декември 16, 2009, 13:59:05 pm »
Успех Фуси! Щом е за доброто на детето мисля, че и съдията ще бъде благосклонен! Все пак и те имат сърца! Какво по-хубаво от това, на Коледа детенце да празнува у дома!
« Отговор #41 -: Декември 16, 2009, 14:49:33 pm »
Фуси, стискам палци !
Дано всичко се нареди !

*
« Отговор #42 -: Декември 16, 2009, 15:19:58 pm »
Фуси, стиснати палци и от мен! Дано всичко се нареди по най-добрия начин за майката и детето!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #43 -: Декември 16, 2009, 21:08:49 pm »
Привет и от нас!
Ние сме още болни. Днес е последния ден болничен, който мога да ползвам и после... Ядосвам се на нашата здравна система, според която мога да ползвам само 7 дни. И понеже е на мое име няма значение, че е за едното дете, не мога да взема и за другото сега, или за себе си. Трябва да се върна на работа за 1 ден и тогава може. А през тоз един ден... сигурно тртябва да се гледат сами, защото на ясла няма как да ги дам сополиви. И така... Отпуска нямам... И сега мисля схеми...
И ми е едно коледно  :(

Мими, ще ти кажа дали ще ми платят болничните, защото при нас се получи следното. Бях 3 дни болничен заради конюктивит на децата. Междувременно се оказах болна от пневмония и веднага след тези 3 дни излязох в болничен за мен 7 дни, а в последствие същия болничен бе удължен с още 10 дни от комисия.
jam, откъде това инфо за 40 дни?! Миналата година четох наредбата и в главата ми се върти нещо като 180 дни годишен лимит за болнични.

« Отговор #44 -: Декември 17, 2009, 04:14:48 am »
jam, откъде това инфо за 40 дни?! Миналата година четох наредбата и в главата ми се върти нещо като 180 дни годишен лимит за болнични.
Габи, ето малко инфо от Наредбата за медицинската експертиза на работоспособността:
"... болничен лист за отпуск до 7 дни се издава от лекуващия лекар, до 6 месеца – от ЛКК, а за повече от 6 месеца – след решение на ТЕЛК"
   Чл. 13. (1) Болничен лист за временна неработоспособност на един осигурен се издава еднолично от лекуващите лекари и стоматолози до 7 дни непрекъснато, независимо дали той се разрешава от един или повече лекари, но за не повече от 40 дни с прекъсване в една календарна година.
(2) След изтичането на отпуска по ал. 1 болният се насочва към ЛКК.

180-те дни засягат болничните, издадени от ЛКК без прекъсване, т.е. можеш да ползваш болничен без прекъсване само до 180 дни, след това отиваш на ТЕЛК или пък се връщаш на работа за един ден и отново придобиваш правото за нови 180 дни. Трябва обаче да се има предвид и следното:
   Чл. 21 (2) Когато временната неработоспособност е продължила повече от 6 месеца без прекъсване или 12 месеца с прекъсване в две предходни години и в годината на боледуването, отпускът се разрешава само след контролен преглед на ТЕЛК на всеки два месеца, при условие че са налице обективни признаци за възстановяване на работоспособността в следващите 6 месеца

Дано не го написах много объркано и да съм била полезна.
*
« Отговор #45 -: Декември 17, 2009, 08:53:48 am »
severina, много багодаря! Полезно инфо в предвид, че съм с две малки деца, които ходят на яса и градина. Че аз от 7 ноември до сега ги направих вече 25 дни, какво ще правим догодина не е ясно. Е не планирам всяка година да съм с пневмония, но явно и моите деца ще ходят сополиви на градина.

« Отговор #46 -: Декември 17, 2009, 09:58:16 am »
Здравейте !
Не съм писала от месеци, сигурно но просто нещата са много дълги за разказване при мен и може би някой ден ще разкажа историята много ми тежи сега ,а и темата не е за тук и не искам да ви натоварвам излишно но съм сигурна че тук ще намеря утеха защото всички вие сте прекрасни Хора!... 
 Минавам само да ви пожелая Весели Коледни и Новогодишни празници ,много здрави и весели дечица и много сбъднати мечти на всички Вас!Обичам ви!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #47 -: Декември 17, 2009, 11:01:44 am »

както вече ти е отговорила severina, 40 дни годишно е лимитът, който може да ти бъде издаден от един отделен лекар - независимо дали джипи, специалист или стоматолог.
а ЛКК може до 180 дни годишно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #48 -: Декември 17, 2009, 11:10:05 am »
И аз да питам за оченце на Митко.През 2-3 седмици почва да сълзи и образува гурелчета.два пъти капахме капки ама то не става така.Дали да не пусна очен секрет?И къде бихте ми препоръчали добър очен специалист?

Парси, имахме същия проблем.  Аз мислех, че е от неотпушен слъзен канал и не настоявах да се отпушва.  Като капнех капки се оправяше в рамките на ден-два и после отново се появяваше след време проблема.  Като стана сериозно положението веднъж отидохме на специалист.  Оказа се недолекуван конюктивит.  За две-три седмици непрекъснато лечение отшумя и повече не се е получавало.  Казаха ми, че ако е неотпушен слъзен канал, проблемът е сериозен непрестанно.  Така се и оказа.
*
« Отговор #49 -: Декември 17, 2009, 11:17:58 am »
Добре де ... дебила да попита... това значи ли, че твоето ГП може да ти даде 40 дена, а служебния ти лекар още 40
В очакване ....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #50 -: Декември 17, 2009, 11:36:55 am »
Добре де ... дебила да попита... това значи ли, че твоето ГП може да ти даде 40 дена, а служебния ти лекар още 40

мъко моя,

"Чл. 13. (1) Болничен лист за временна неработоспособност на един осигурен се издава еднолично от лекуващите лекари и стоматолози до 7 дни непрекъснато, независимо дали той се разрешава от един или повече лекари, но за не повече от 40 дни с прекъсване в една календарна година."

топтан тотал 40 от всекакви отделно взети докторя. за повече - от троица докторя в състав, наречени ЛКК (лекарско-консултативна комисия)

с две думи - не мое. ако моеше, сега да съм си дома, а не на работа с антибиотъка в джоба.
« Последна редакция: Декември 17, 2009, 11:40:53 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #51 -: Декември 17, 2009, 11:41:34 am »
таман да задам следващия си умен въпрос и прочетох два пъти по-внимателно  :oops:....
Иначе щеше да дойдеш до тука да ме пухнеш по главата, знам аз  :lol: :lol: :lol:
В очакване ....
*
« Отговор #52 -: Декември 17, 2009, 12:17:10 pm »
БРАВО!!! И БЛАГОДАРЯ, на всички за стиснатите палци  :lol: :lol: :lol:

За пореден път доказахте какви добри вещички сте ми!!!

Делото е минало по вода - имаме си още едно малко джудженце, което тази Коледа ще спи прегърнато  :lol: :lol:

Отивам да си поплача като хората!!!!  :lol:
В очакване ....
« Отговор #53 -: Декември 17, 2009, 12:41:24 pm »
БРАВО!!! И БЛАГОДАРЯ, на всички за стиснатите палци  :lol: :lol: :lol:

Делото е минало по вода - имаме си още едно малко джудженце, което тази Коледа ще спи прегърнато  :lol: :lol:

Отивам да си поплача като хората!!!!  :lol:
Фуси браво за спечеленото дело! Дано има още много такива и много усмихнати и прегърнати деца :)
« Отговор #54 -: Декември 17, 2009, 12:45:33 pm »
Хамчи колко му е на метлата от тук до Монтана, ей го де е :witch: :witch: :witch:
Много се радвам!!!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #55 -: Декември 17, 2009, 12:48:43 pm »
Дето се вика ....почна се  :lol:

Ся, правно новата процедура не е "топ" Обаче, знаете ли ... дреме ми. Така наистина по-малко деца ще остават по домовете
В очакване ....
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #56 -: Декември 17, 2009, 13:02:51 pm »
Виктория, тъжен подпис  :? дано черните облаци са се разминали

Фусита, браво- шест си ти, огън момиче  :D
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #57 -: Декември 17, 2009, 13:07:09 pm »
Вики, много съжалявам мила... сега го забелязах, за което се извинявам.  :( :( прегръщам те, уви, знам какво е ....

П.С
само да вметна - нямам никакви лични заслуги :wink: Просто хората си знаят работата
В очакване ....
*
« Отговор #58 -: Декември 17, 2009, 13:17:06 pm »
Ей за малко да изпусна аз предпразничната тема, ама нали се правя на шесторъкия шива, в женския му вариант :lol:

Вики, много съжалявам, моите съболезнования :(

Фанке, ти си знаеш, и аз ще си поплача редом с теб :)
« Отговор #59 -: Декември 17, 2009, 14:55:19 pm »
И аз да питам за оченце на Митко.През 2-3 седмици почва да сълзи и образува гурелчета.два пъти капахме капки ама то не става така.Дали да не пусна очен секрет?И къде бихте ми препоръчали добър очен специалист?

parsi, имам богат опит с детските офталмолози. Препоръчвам д-р Облашка във Вита, http://www.vita.bg, тел. 960 4950. Tочно за такива "ежедневни" проблеми като упорити конюнктивити много ми е помагала, помни си пациентите и предразполага децата, мила и компетентна. За по-сериозни неща препоръчвам д-р Галя Димитрова и д-р Алек Топов от детската офталмология на Александровска болница. Те приемат по различно време и в частен кабинет, почти срещу Пирогов, тел. 952 3600. Д-р Димитрова е оперирала сина ми, чудесен лекар и мила жена е, но там графика често изостава с около час, не си струва да чакаш с малко бебе за преглед за конюнктивит.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07