0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
L-carnitine и опити за забременяване
« Отговор #20 -: Април 29, 2006, 23:34:15 pm »
да аз също се раздух в корема и талията-панталоните ми стават в краката,но не мога да ги закопчая.
 Аз правих стимулация края на Ноември и после слагах утрогестан до 9 г.с.,когато стана ясно,че вече няма смисъл.За тези 9 седмици качих 6кг. 8O -не знам от бременността ли,от лекарствата ли,но това е положението.От тогава не мога да ги сваля-вярно,че не спортувам,но пък яденето съм го ограничила доста-през деня почти нищо не ям,а вечер салата и някакво месо.Явно ще трябва да яхам велоергометъра ,но и да си взема и лекарства,защото така не може.Тия 6кг. наистина много ми тежът.Коремът ми има тлъстини,които не знам как изобщо ще смъкна. :(
<br />
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #21 -: Април 29, 2006, 23:46:39 pm »
Цитат на: z22
да аз също се раздух в корема и талията-панталоните ми стават в краката,но не мога да ги закопчая.
 От тогава не мога да ги сваля-вярно,че не спортувам,но пък яденето съм го ограничила доста-през деня почти нищо не ям,а вечер салата и някакво месо.Явно ще трябва да яхам велоергометъра ,но и да си взема и лекарства,защото така не може.Тия 6кг. наистина много ми тежът.Коремът ми има тлъстини,които не знам как изобщо ще смъкна. :(

Е това все едно съм го писала аз :)
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #22 -: Април 29, 2006, 23:47:47 pm »
Забравих да кажа че аз не съм правила стимулации.
« Отговор #23 -: Април 30, 2006, 09:18:08 am »
Цитат на: jam
аз не познавам жена, напълняла от стимулации.
еле пък от един месец пиене на клостилбегит и дуфастон!
не си внушавайте...

Аз дори от Дуфастона се чувствах много добре!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #24 -: Април 30, 2006, 10:24:54 am »
Цитат на: Dideto
Цитат на: jam
аз не познавам жена, напълняла от стимулации.
еле пък от един месец пиене на клостилбегит и дуфастон!
не си внушавайте...

Аз дори от Дуфастона се чувствах много добре!

ми така де... :)
два пъти съм пила Клостил, два пъти са ми слагали гонадотропни хормони - Меногон и Гонал, поне 5-6 месеца съм тъпкала Утрогестан, предразположена съм към напълняване (и съм си пълна), ама как пък не качих нито грам от цялата тая терапия...
затова ми става смешно, когато някой отдава трупнатите килца на изпитите 10 хапчета дуфастон или 5 хапчета Клостил. ами ако случайно не ги бяха пили, а пак бяха качили килцата - кой щеше да е виновен?  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #25 -: Април 30, 2006, 11:45:33 am »
Момичета,
преди време гледах предаване по Discovery за L-карнитина. Разказваше се за произведен от някаква Японска фирма L-карнитин, по нова технология, който "уж" бил по-чист от до тогава предлагания, но се оказва, че при част от пиещите го има страшни странични ефекти. Имаше дори и смъртни случаи. Изследват го въпросния L-карнитин но така и не намират "различната съставка" от другите L-карнитини. По-точно намират някаква различна съставка, но доказват, че тя сама за себе си е безопасна...Поради опасност изведнъж и другите да почнат да влияят по този начин L-карнитина бил спрян от продажба в САЩ. Не знам до колко е вярно, защото и друг път съм засичала в неточности Discovery, но аз лично не бих рискувала, нито при опити, нито без опити за бебче, макар че си имам бая килца!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #26 -: Април 30, 2006, 11:52:59 am »
Не е вярно, че е спрян в САЩ, напротив. Има дори идеи, че забавя развитието на Алцхаймер, правят се изследвания и в тази насока.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #27 -: Април 30, 2006, 12:01:32 pm »
Meli, и от други хора съм чувала, че не е спрян в Щатите, така че абсолютно ти вярвам!
А Discovery могат ли да излъчат филм, ако не са проверили фактите? Специално дали е спрян или не е лесно да се провери! (възможно е да е бил спрян за извесно време и точно тогава да е сниман въпросния филм), но все пак остава голяма въпросителна. Аз съм сигурна в това, което казах - много добре си го спомням филма и както казах за мен този канал не е авторитет, но все пак дълбоко се съмнявам в действието на L - карнитина...
*
« Отговор #28 -: Април 30, 2006, 12:03:59 pm »
Основната им теза се крепеше, че голяма бройка активно спортуващи и много добре физически хора са се разболели със сходни симптоми и всички те са приемали L - карнитин. Не можах да схавана обяснението обаче, защото се е получило така, последно беше, че уж всичките съставки на L - карнитина са безвредни, но явно точно тази комбинация е опасна...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #29 -: Април 30, 2006, 12:09:09 pm »
Приложението на каквото и да било при активни спортисти е съвсем различна тема, затова и изводите са противоречиви. Ако не 100%, то поне близо до 100% от тях приемат анаболи.

Аз имам сериозен  опит и наблюдение върху голям брой пациенти, които приемат Л карнтитин и ефекта върху подвижността на сперматозоидите е отличен в поне 90% от тях. Никой не ми се е оплакал от страничен ефект.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #30 -: Април 30, 2006, 12:11:06 pm »
Възможно е да е бил спрян точно този препарат, японския, не съм чувала за него, но така или иначе го няма в България.

Димитър Кудоглу
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #31 -: Април 30, 2006, 12:12:11 pm »
Благодаря ти Мели много се надявах да се включиш в темата.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #32 -: Април 30, 2006, 12:17:22 pm »
Мели, върху мъжете - добре, а какво ще кажеш за въздействието му върху жените, имаш ли наблюдения?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #33 -: Април 30, 2006, 12:26:11 pm »
Нямам наблюдения върху жените.  :)

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #34 -: Април 30, 2006, 14:34:13 pm »
Meli,
ставаше въпрос не за спортисти, а за активно спортуващи хора. Всички разболели се (тези, които ги показаха) бяха жени. Сега горе-долу по памет беше в този порядък, че около 3000000 американци пият L-карнитин, разболелите се бяха около 60, а починалите 9 или 10. Т.е. при съвсем малък процент от хората са се получили страничните ефекти.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #35 -: Април 30, 2006, 14:42:33 pm »
Не знам, Лан, не мога да коментирам нещо, което не съм гледала. Но по принцип голяма част активно спортуващите - мъже и жени, приемат анаболи.

При тия цифри, които цитираш, рискът е под 0, 0004%, което е нищожен процент.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #36 -: Април 30, 2006, 14:54:36 pm »
Така е, много се надявам някой друг, който го е гледал да се включи. Запомнянето на цифри не ми силна страна, така че съвсем спокойно може да съм излъгала, но горе-долу от този порядък беше.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #37 -: Април 30, 2006, 19:00:45 pm »
Аз мисля в края на май да правя стимулация за ново инсе (ако всичко е ок) ,така че ще изчакам малко с L-karnitin.дай боже инсе да е успешно!!!...........ако не е ще почна да го пия...............................
...Мила ЙАМ аз наистина не съм качвала толкова бързо и то по този начин!!!!!Имай в предвид че ям дори по малко.Никога не съм имала корем а сега приличам на буренце.Чувствам се ужасно.Преди няколко години пих DIANE 35  и нищо не съм качила.Сега за месец и половина невлизам в панталоните...............................................................
....................................................................................................
Искам да ви питам още :колко време може да се приема  L-karnitin??? :balk_186:
« Отговор #38 -: Април 30, 2006, 19:38:10 pm »
Лан, ти знаеш ли какво точно е Л-карнитин?
я ето тук малко на рсуки http://www.passion.ru/beauty/fitness/answers/archiv/35.htm
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #39 -: Май 01, 2006, 00:44:04 am »
Аз пък знам, че Л-карнетина е супер полезен за мъжкия фактор....а за жените аз съм пила един път - течен преди-тае-бо и освен, че ми дойде енергия, щях да си п.....а червата/с извинение/. И сега мисля пак да пия, защото ходя на фитнес и аз топя килцата/ но поне 1 час преди това/, които качих покрай пазенето на поведение по време на инсеминациите, сакън да не пометна, това дето не заченах..абе...измишльотини. Иначе за тези, които искат да отслабнат, имам готина и лека диета, която спазвам почти 90% /с изключение на тортата, която излапахме с Мели в Пд/ и мога да ви я кажа. Има ефект, но според мен спорта е задължителен поне 2 пъти седмично. Е, все пак идва лятото и трябва да сме във форма. Не знам, поне с мен е така, аз съм супер суетна.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!