0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
L-carnitine и опити за забременяване
« -: Април 28, 2006, 11:06:39 am »
Момичета искам да ви питам дали L-carnitine може да се пие при опити за забременяване?В листовката не пише нищо за ползване при бременност.И най-вече във втората фаза на МЦ.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #1 -: Април 28, 2006, 12:26:45 pm »
Срещала бях някъде такава тема, но не се сещам къде точно, за да ти дам линк към нея.
Лично моето мнение е,че е противопоказен при опити за забременяване, не съм специалист, но самия факт, че въздейства на организма, така че да се топят повече мазнини означава, че повлиява и на мъжките хормони (мисля си, че е възможно да повиши нивото на тестостерон).  Това, естествено, са си мои разсъждения, дано не се окаже, че съм сътворила страшни глупости.
Иначе - от него зверски се слабее, съчетан със аеробно натоварване, докато ги приемах, станах по-слаба от когато и да било преди (дори от ученическите ми години), но го спрях и си върнах нормалните килограми. Не мисля да пия Л-карнитин докато се опитвам да бременея, но всеки за себе си преценява.
:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: L-carnitine и опити за забременяване
« Отговор #2 -: Април 28, 2006, 12:32:21 pm »
Цитат на: nataly_kirova
Момичета искам да ви питам дали L-carnitine може да се пие при опити за забременяване?В листовката не пише нищо за ползване при бременност.И най-вече във втората фаза на МЦ.

Аз не бих рискувала. В първата фаза - да. Дори и аз пия от време на време. Но във втората ме е страх. Страхът ми произлиза от това,че немога да съм сигурна, дали това е истинският производител (напр. Мусаши) и дали е наистина Л-Карнитин, а не- Д-Карнитин, който е опасен и не така ефективен. Но аз съм си доста подозрителна , по принцип  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #3 -: Април 28, 2006, 17:44:47 pm »
И аз да кажа нещо по въпроса.Чела съм огромна статия(ама не си спомням в кое списание беше-май от онези за спортистите),че Л-Карнитина е СТРАШНО полезен по време на бременност,щото се изчерпвали някакви неща в организма на жената и той ги допълвал.Статията беше на 2 листа голям формат,но го четох преди 1 год. и не помня много от нея,но това ми направи впечатление.Той даже моя ми я даде да я прочета.Но най-добре е консултация с лекар все пак.
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Април 28, 2006, 20:17:51 pm »
Цитат

Никакъв проблем! :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Април 29, 2006, 10:13:18 am »
а защо искаш да пиеш Л-Карнитин точно когато правиш опити да забременееш? за отслабване ли?
ако е за това, двете неща се изключват взаимно и не бива да го правиш.
за друга причина да приемаш ей-така Л-Карнитин не се сещам...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #6 -: Април 29, 2006, 12:29:03 pm »
Цитат на: jam
а защо искаш да пиеш Л-Карнитин точно когато правиш опити да забременееш? за отслабване ли?
ако е за това, двете неща се изключват взаимно и не бива да го правиш.
за друга причина да приемаш ей-така Л-Карнитин не се сещам...

Здравей,да искам да го пия за отслабване защото качих 6кг и станах 53 а за мен това е много т.е.просто не се чувствам добре пречат ми защото никога не съм била повече от 47-50кг.
А опитите за бебе вече са 3 години и половина и кой знае кога ще стане :(
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #7 -: Април 29, 2006, 13:05:26 pm »
))напълно те разбирам,аз в момента също пия някои неща за отслабване.Преди не смеех да пазя диети и т.н.,но вече много напълнях(чак мъжът ми ми каза,че съм кюфтенце :( ) и мисля да си пия,щото докато чакам да забременрея,може и 100 кила да стана.
<br />
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #8 -: Април 29, 2006, 13:09:30 pm »
Цитат на: z22
))напълно те разбирам,аз в момента също пия някои неща за отслабване.Преди не смеех да пазя диети и т.н.,но вече много напълнях(чак мъжът ми ми каза,че съм кюфтенце :( ) и мисля да си пия,щото докато чакам да забременрея,може и 100 кила да стана.

Значи знаеш как се чувствам и аз. :(
*
« Отговор #9 -: Април 29, 2006, 16:14:01 pm »
Аз също пия L-карнитин, защото и аз не се чувствам добре така (от 47 съм 60)

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Април 29, 2006, 20:15:36 pm »
Здравейте момичета!!!Искам да ви питам дали помага  L-karnitin?Има ли наистина ефект за отслабване???Бързо ли действа???Няма ли странични ефекти????Когато го спреш дали няма да се получи ефект на йойо??/................................................................................
Чесно да ви кажа направих 1 стимулация с клостибргит ,после пих естрофен и дуфастон 20 дена и сега 1 месец слет това доста напълнях!!Някак си неестествено!!!Чувствам се много зле така!Мисля че напълнях от хапчета .При вас случвало ли се е да пълнеете от тези хапчета?? :?:
*
« Отговор #11 -: Април 29, 2006, 20:30:30 pm »
Ами аз го пия от седмица и още немога да кажа дали има ефект.

« Отговор #12 -: Април 29, 2006, 20:37:52 pm »
Ади,и на мен ми подейства по същиа начин клостила но преди да започна стомулацията пиех Л-Карнитина и карах по 40мин на ден велоергометър.      
Така че спорт и карнитина е гаранциа за успех но след 1 месец :D

*
« Отговор #13 -: Април 29, 2006, 20:40:07 pm »
Николинка, ти колко отслабна за един месец

« Отговор #14 -: Април 29, 2006, 20:42:36 pm »
5кг без никакви по специални ограничения.Успех ще свалиш и ти какво спортуваш?

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #15 -: Април 29, 2006, 20:43:22 pm »
Натали, Ани, Зори а вие от стимулации ли сте напълняли? Аз си поддържам формата със спорт, е верно, не съм така слаба, както ми се иска и както като пиех Л-карнитин, но действително мисля, че по-добре да се въздържаме от него докато не се сдобием с така желаните бебчета;)
Ади,
при мен Л-карнитинът имаше невероятен ефект, който пролица месец след започване на употребата му.  Аз го пиех, както ме беше посъветвал фитнес-инстуктор-в дните на тренировка (аеробна) 30-40мин.преди аеробното натоварване по 1 таблетка.  Пиех Л-карнитин на Юнивърсъл.  Малко е гадничък на вкус, но се търпи.  Странични ефекти при мен имаше - имах нетипични обриви по лицето, които изчезнаха след като спрях да го пия и по тази причина мисля, че е било от препарата, въпреки че съм говорила с др.хора, които са го пили и при тях не е имало такъв проблем, пък и го нямаше като противопоказание на опаковката, вероятно просто моят органзъм е реалиграл така.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #16 -: Април 29, 2006, 20:59:00 pm »
Цитат
Натали, Ани, Зори а вие от стимулации ли сте напълняли

Аз не съм стимулирана, напълнях много след операциите (лапаро и пластика)

« Отговор #17 -: Април 29, 2006, 21:44:34 pm »
Аз също пия Л-карнитин и смятам, че не би могъл да пречи.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #18 -: Април 29, 2006, 22:38:00 pm »
аз не познавам жена, напълняла от стимулации.
еле пък от един месец пиене на клостилбегит и дуфастон!
не си внушавайте...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #19 -: Април 29, 2006, 22:54:13 pm »
И аз съм пила клостилбегит, но не напълнях нито грам.  За сметка на това обаче, пих 2 месеца Регулон и се раздух и то точно в областта на корема и талията:(, така че явно хормоналните препарати влияят по различен начин на всеки.  Вярно е, че всъщност, като спрях противозачатъчните и се върнах към нормалните килограми.  Чувала съм, че от хормоните се задържа вода, лекар ми го е казвал и затова имат такъв ефект.  Но пък и познавам девойки като сламки, които с години използват таблетки за контрацепция, късметлийки:).