smile76, същото беше и при нас.Даже като проходи Жоро и не знаеше и как да пада.Падаше направо с главата напред,защото не се сещаше по дупе,а с ръце изобщо не се предпазваше и в началото като не беше стабилен само по него ходех,че иначе главата щепе да си счупи.После сам си се научи да се пази ,също така взе и да лази и даже да спи по корем- вече основно така спи,а преди и за 1 минута не можех по корем да го сложа.Живеехме в Белгия тогва,никой не е казал,че това е проблем.
Освен това на 5м и 10 дни,той беше 8040гр.(сега си видях картона) и изобщо не мисля,че е бил дебел-педиатъра също.На 5м. и 13 дни го захраних с каша и от тогва всеки ден на закуска ядеше каша по 1 купичка.
Той също имаше тортиколис(поне така мисля,защото си дуржеше главичката само на една страна и имаше топченце от другата страна на вратлето -нали това е тортиколис).Не сме ходили на рехабилитация ,казаха ни само масаж да му правим,но аз много не смеех там да пипам .Купихме му и една възглавница,за да спи на неудобната за него страна.Главичката му се оправи,а беше станало много крива от едната страна.
Топчето обаче остана и даже сега ми изглежда по-голямо и се чудя къде да го заведа да го видят,може би на хирург.Според педиатъра не е притеснително,но понеже е пораснало ,ме хвана шубето.
Весели празници на всички!