Накратко:
След миседа – кюртаж, после някакви усложнения – наложи се втори кюртаж.
Ефекта от всичко това – прекалено тънка лигавица на матката. Явно е престъргана.
Циклите ги броя след повторния кюртаж.
В цикал №3 отивам на УЗ.
10ти ден – МЛ= 4мм.
23ти ден – МЛ=6мм. .... Цикъл - 26 дни.
Цикъл №48ми ден след предполагаемо ову, според БТ, и обилна ферт.слуз. (не успях на 7ми ден). Цибалаб
Прогестерон = 32.21 nmol/l (лут. 10.62-81.28) За сравнение- преди година, 7ми ден след ову, Цибалаб
Прогестерона = 27.99 nmol/l (лут. 5.3-86) Лигавица по време на ову=9-10 мм.
..Не знам защо има малка разлика в референтните, пък уж са в една и съща лаборатория.
Хм, значи че сега не ми е чак пък толкоз нисък прогестерона. Аз очаквах да е някъде около и под долната граница. Изненада ме .. че сега е дори по-висок от преди, пък лигавицата е доста тънка.
Колко трябва да е оптималната стойност за забременяване на Прогестерона? В средата на реф.граници ли трябва да бъде...или е редно да е по-близо до горна граница
Цикъл №5Хормони, 5ти ден, Цибалаб
Prolactin – 107.23 IU/l (59.0-618.0)
LH = 4.26 IU/l (1.9-12.5)
FSH = 5.90 IU/l (2.5-10.2)ФСХ/ЛХ = 1.38 Estradiol = 205.90 pmol/l (40-606)
Testosteron = 1.03 nmol/l (0.5-2.6)
За сравнение, изследване от преди няколо години:
5ти ден, Бодимед
Prolactin =415 mU/ml (72-511)близо е до горна граница
LH = 2.89 mU/ml (2.4-12.6)
FSH = 6.18 mU/ml (3.5-12.5)
ФСХ/ЛХ = 2.13 Estradiol = 69.48 pg/ml (24.5-195)
Testosteron = 3 ng/ml (0.222-2.9) малко над горна граница
Трудно ми е да сравня някои изследвания, защото реф.граници на двете лаборатории са различни. Исках да ги пусна и тези в Бодимед, за да има съпоставимост, ....обаче......
В Бодимед нямаше отстъпка за пакетни изследвания, а аз ги правих без направление и трябваше всичко да си плащам, та за това ги пуснах в Цибалаб, заради пакетната цена. Като ги гледам...сравнявам... и се чудя и главоблъскам...
Гледам... гледам.... и ми се струват че чак са идеални...
Ама що тогава лигавицата не се образува достатъчно?!?... Може би просто трябва повечко време за да се възтанови?!?
От кои точно хормони зависи дебелината на лигавицата?!?
Аз знам че от естрогените и прогестерона зависи.
Трябва ли на 5ти ден ФСХ>ЛХ? Нали беше нормално ФСХ-то да е малко над ЛХ или греша?
Сега съотношението ФСХ/ЛХ = 1.38 е доста по-добро, отколкото преди, когато е било ФСХ/ЛХ = 2.13
Пролактина сега ми е значително по-никсък, отколкото преди...
Тестостерона, дето преди беше над горна граница.... сега е доста спаднал... чак пък долната доближава...
Естрадиола знам че трябва да е между 200-300 около овулацията, ами сега като е на 5ти ден 205, това добре ли значи или е прекалено висок? ФФ ми засича ранна овулация- към 11-12 ден. ЛФ=12-14 дни.
Как да сравня това
Estradiol = 205.90 pmol/l (40-606)
И това
Estradiol = 69.48 pg/ml (24.5-195)
Като и мерните еденици са различни.... пък за референтните граници... направо разликата е огромна.
Сигурно трябва да се преизчисли от [pg/ml] в [pmol/l]....ама като не съм добра в тия химични мерни еденици и преобразувания...
Мацки.... помогнете ми малко, да чуя и вашите разсъждения.... че аз се обърквам вече като пиле в калчища и не знам к`во да си мисля.
Как ви се струват стойностите на
сините хормони?
Какво да изследвам... и кое не ми е наред?
Явно нещо пропускам в цялата картинка...ама какво?
Извинявам се че стана толкова дълго... ама не ми се отдаде по-накратко да опиша ситуацията..... много са ми въпросите в главата.