0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Strashko

sled gorene na ranichka ?
« -: Май 01, 2006, 21:05:23 pm »
Немога да преценя в цикъл ли съм или не !  В друг форум дори пуснала тема, в която писах дори че се съмнявам за бременност но...беше малко глупаво, правих си тестове и са отрицателни, но немога да разбера сега какво ми е ! Гориха ми раничка и имах целя месец малко кървене, но по-слузесто и по-розово-ръждиво, около овулацията започна по-силно да ми цапа до пак беше слузесто, и от 2 дена ( 5 дни преди цикъла) имам кървене, но съвсем ясна и чиста кръв си тече като при цикъл обаче 100-кратно по оскъдно !!! Имам доста обилен цикъл и сега от 3 дена вече с това кървене съм с по 2-3 ежедневни превръзки:( Ще бъде страшномай ако е от раничката тази кръв, защото е много, но и е странно да е цикъл....иначе се чувствам неразположена....в смисъл преди да ти дойде е едно а като ти доийде вече се чувстваш малко по-различно. Така съм и аз. Съмнения за бременност вече нямам, аз даже май и нямах основания да се притеснявам но както и да е. Незнам обаче това цикъл ли е и дали да си започвам хапчетата, които за месец бях спряла! Кажете какво да правя? Някои имал ли е подобни изменения в цикъла след горене на раничка и изобо дали е нормално..?
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #1 -: Май 01, 2006, 21:16:08 pm »
Най-добре върви на лекар. Упсех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Май 01, 2006, 21:48:16 pm »
Консултирай се с лекар.Непременно!На мен когато ми гориха раничка нямах никакво кървене само 2-3 дена и после цикълът си ми дойде на време и всичко си беше по старому. :lol:
*

Strashko

« Отговор #3 -: Май 01, 2006, 22:30:01 pm »
Значи и на мен ми беше така. Казаха ми 14 дни някъде че ще имам течение, наподобаващо бяло, слузесто или воднисто, леко ръждиво или малко примесено с кръв. Такова си и беше, аз дори и след цитонамазката леко кървих. Но около овулацията ми започна малко по-силно да тече , обаче пак....нормално. Сега незнам дали защото съм без ОК този месец и ми идва по рано ( преди също ми се е случвало като правя един месец пауза и да ми идва седмица по-рано), но е много оскъдно иначе абсолютно прилича на цикъла ми....просто ми е обилен по принцип и сега немога да разбера какво стана...а и хапчетата неуспях да взема навреме ако наистина е бил цикъла ми. Ще ина на лекар но ходя в друг град и за сега нямам възможност, затова исках малко помощ от вас.
*

Strashko

« Отговор #4 -: Май 02, 2006, 11:05:45 am »
Всъщност се чудя нещо...понеже след цитонамазката кървях цял месец.....а ми казваха че неможело така, в крайна сметка се оказа, че съм по-чувствителен организъм може би...и такова кървене е нормално чак до следващата менструация, така и стана. Сега може би пак е така, а може да ми е бил по-обилен цикъла до сега заради раничката, имах и бяло течение. До края на седмицата май няма да мога да ида на лекар, така че се чудя докато все още имам кървене, дали да не почна противозачатъчните, та хем тази кръв да спре, хем и следващия месец да си регулирам всичко. Ще направя преди това още един тест, за да съм 100 % сигурна че са изключени някакви неочаквани неща, и ще започна да ги пия. Какк мислите?
*

Strashko

« Отговор #5 -: Май 02, 2006, 11:09:11 am »
В смисъл, дали е възможно цикъла да стане по-кратък след горене на раничката? По принцип питам дали е възможно....или пък от самата манипулация, не е в естественото си състояние....понеже аз на 10-тия ден от цикъла бях да ми я горят а сега е седмица преди новия, та са минали едва 3 седмици...
« Отговор #6 -: Май 02, 2006, 16:18:14 pm »
Страшко, относно дължината на цикъла след горене, не съм питала специалист, но при мен М като никога дойде на 28 ден точно в цикъла, в който ми гориха раничка. И в настоящия цикъл имам горене, чудя се дали дължината ще е пак 28 дни. Иначе ми е около 30-31. Иди че разбери!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Strashko

« Отговор #7 -: Май 02, 2006, 16:26:01 pm »
Ami pri men podrani s okolo sedmica i e mnogo oskudno. Inache imam dosta obilen cikul, ta nemoga da razbera sega kakvo shte da e tova. Tozi mesec mi beshe obache i dosta.....psihicheski prenatovaren:( Do sega ne mi e okazvalo vlianie vurhi cikula niakakuv ster, no mi doide v povche tozi mesec ta moje bi i samata manipulacia e okazala vlianie, neznam, no dnes pih purvoto hapche ot opakovkata protivozachatuchni ta pone dano drugia mesec vsichko e nared.
« Отговор #8 -: Май 02, 2006, 18:30:49 pm »
Страшко, стискам палци всичко да е в реда на нещата. Защо все пак обаче не направиш консултация с лекар, ние така на сляпо само можем да гадаем от какво е. Все пак на лекар се ходи не само за да потвърди, че има някакъв проблем, а за да изключи наличието на такъв. Успех!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Strashko

« Отговор #9 -: Май 02, 2006, 20:28:09 pm »
Разбирасе, че ще ида....но аз по-горе обясних че ходя на лекар в друг град ( + това че съм с малко дете, а двете бабаи работят), и до края на седмицата няма да имам възможност да ида;( Затова исках малко да ме успокоите.....Днеска ми тече по-малко и е кафеникаво вече...като когато свършва цикъла и сега все повече си мисля, че наистина е било това. Споделих и с една моя позната ( фармацефт), и тя каза че оскъдното кървене, което наподобява менструация, вероятно е в следствие на интервенцията. Дано се окаже права и всичко да е наред!
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Май 02, 2006, 21:02:11 pm »
Стращо немисля че има нещо сериозно ,но за всеки случей се консултирай с лекар. :lol:
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #11 -: Май 03, 2006, 15:32:03 pm »
Щом не е обилен вече, няма страшно.
Само че незнам защо някои лекари не споделят, че не трябва да се вдига тежко, след манипулацията.
Отивай на лекар, ако се засили.Задължително!!!
Успех!
*

Strashko

« Отговор #12 -: Май 03, 2006, 21:08:03 pm »
Ами аз определено внигам тежко много често:) Е не много тежко но сина ми е на годинка и 3 месеца и е около 13 кг, та ежедневно и ежечасово ми се случва:) Незнам вече какво да мисля, днеска пак гледам че е съвсем бистра кръв и не е по-малко от вчера. От овулацията ми насам продължава това нещо и дали е менструация вече незнам.....от 29-ти кърви така по-силно. Започнах противозачатъчните....дано не попреча на истинския цикъл да ми дойде ( ако случайно не е било това), но само се надявам другия месец да ми е баред всичко и това да спре скоро. Продължава да ме наболява корема като по време на цикъл и...незнам. До другата седмица докато ида на лекар дано се изясни ситуацията. Междувременно ще пия и малко калции с витамин С ( бяха ми го изписали след раждането защото кървях 3 месеца). Май си имам аз проблеми с тези процедури........ Мислиш ли че е възможно да е заради вдигането на по-тежко, да не спира да тече?
*

adi

• 7710
« Отговор #13 -: Май 03, 2006, 21:12:56 pm »
По принцип няколко дена след процедурата с раничка е хубаво да се пазиш и да недигаш тежести!!!!Било важно!! :lol:
*

Danidan

• 1209
« Отговор #14 -: Май 03, 2006, 21:30:40 pm »
Страшко, не искам да те плаша, но аз получих кръвоизлив, защото преместих една шевна машина, три седмици след горенето.
Мисля, че беше повече от 13 кг.
Лекарката ми беше много изненадана и каза, че аз съм вторият случай в практиката и, че се случва много рядко, но бях спукала капиляр.
Беше ми рано за М.
Освен това кръвта ми стана много, много бистра и не намали, а напротив-увеличи се.Стана много страшно.
Правиха ми едни тампони всеки ден, с лекарство и за няколко дни се нормализирах.
Лошото е, че можеш да загубиш много кръв.
Обясниха ми, че след горене трябва да се пазя 1 месец и от вдигане на тежко.
За съжаление, не всеки лекар го казва.
Дано не е това, не искам да те плаша, но ако кръвта ти е бистра и не намалява-отиди на лекар, задължително!!!
И пиши как си.
*

Strashko

« Отговор #15 -: Май 04, 2006, 09:04:04 am »
Ами бистра е да, но не е чак толкова много, по принцип на кръвоизлив прилича обикновения ми цикъл, а това е....ами на една ежедневна малка превръзка около....2 супени лъжици! Тако по 2-3 сменям на ден защото не е много. Ето сега като станах тази сутрин и видях че снощи е текло пак но съвсем ръждиво, като когато ти свършва. Значи определено като си почивам нещата се пооправят. Вчера пак беше така уж, а през деня отново стана светла кръвта. Но защо ако е в следствие на вдигане на тежко, стана около дата ми за менструация? Затова си мисля че е тя. Този месец ми беше доста кофти, толкова много ми се беше насъбрало че всичко ми излезе когато бях на лекар и след горенето ми прилоша и замалко да не припадна. Не че имаше болка или нещо такова но...много нерви ми се бяха струпали. Дано тази объркана история се дължи на всичко това. В смисъл да не е нещо сериозно. А обилно кървене определено нямам. Но и мензис незнам имам ли. Ще видим. Май стреса е оказал влияние.
*

Danidan

• 1209
« Отговор #16 -: Май 04, 2006, 09:30:11 am »
Щом е малко, не се притеснявай.
Нормално е такова зацапване, не ти ли обясниха.
Просто изтичат разни остатъци от горенето.
То ще си спре само или направо ще ти дойде след това.
Не се притеснявай въобще.
*

Strashko

« Отговор #17 -: Май 04, 2006, 10:38:48 am »
Ми нормално ама ми казаха ръждиво а тва си  чисто. А и сега като пиа ОК незнам дали ще ми дойде. Миналия месец ми беше на 6-ти ама сега....може да ми пропусне с тези хапчета. А и калция като пия. Ако това което имам сега не е цикъл, незнам дали ще имам този месец. След 10 дни ще стане 1 месец от горенето.Казаха ми след като и свърши да ида, ама то като няма да ми дойде....или ми е дошло....Оф много ми е смотано:( И се притеснявам като чели не толкова за това течение сега, а защото незнам от къде идва.
*

Danidan

• 1209
« Отговор #18 -: Май 04, 2006, 17:43:15 pm »
Абе спокойно, мисля, че просто ти е дошла М.
Не се притеснявай, щом е малко.
И малко по-рано ти е.Няма какво да го мислиш.
Казах ти, аз разбрах, че ти е силно, затова ти написах всичко това.
Нямаш място за притеснения.
Съжалявам, че те шашнах само. :oops:
Като ти спре отиди на лекар.
*

Strashko

« Отговор #19 -: Май 04, 2006, 18:31:57 pm »
Благодаря за мненията! Ще ида на лекар при пъва възможност, дори и да не ми е спряло още, понеже много време стана. От днеска обаче съм и на антибиотик и.......абе то като тръгне...