марита, че то за фолиевата не ти трябва рецепта. И в Швейцария със сигурност го продават свободно в аптеката.
За Англия не мога да коментирам, но съм чувала, че нещата са зле, ако човек няма частна застраховка.
Е, аз съм родила в чужбина и съм много доволна от този факт. При лекаря съм получавала час за същия ден, ако ми е било спешно (веднъж имах съмнения, че са ми изтекли водите и просто отидох и той ме прие). Но и аз съм попадала на некадърници (един уролог обясняваше на мъжа ми как имало малък шанс да забременея при положение, че във въпросната спермограма подвижността беше нула. То не ми трябва да съм доктор, че да ми е ясно, че това са пълни глупости.
) Но гинекологът ми е лекарят, на когото мога да се доверя изцяло и който изтърпя параноята ми по време на цялата бременност. За раждането, отношението, лекарите и прочие няма да разказвам. Просто са на светлинни години от България. Ако ми се случи да забременея пак, дано да съм още тук и да раждам при същия лекар и в същата клиника. С доста колежки съм обсъждала, че това просто е невероятен късмет.
Имай предвид, че швейцарците трудно признават квалификация особено на лекар, трудно допускат чужденци, така че съм по-склонна да си мисля, че просто си попаднала на неподходящ лекар. Потърси друг! И съм чувала, че са големи националисти. Възможно е да се чувстват лично засегнати, че не говориш добре езика им и се опитваш да комуникираш с тях на английски. И мисля, че затова те е страх - че няма да разбереш какво ти казват и няма да можете да се разберете. Успокой се и ако имаш възможност, наблегни повече на езика в свободното си време!
Желая ти по-малко пропилени нерви и успех! Прочети из форума за изследванията, които трябва да се направят и ги изисквай, ако лекарят ти не те изпрати на тях.