0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, моля за Вашия коментар:
Вчера, 11-ти ден от цикъла, бях на УЗ - лигавицата е 9.5 мм, тип М, което си е стартова лигавица за мен, защото при овулация става 16-18-20мм, но фоликулите са дребни, най-голям 9 мм. Температурата ми е ниска. Обаче, до десния яйчник имаше свободна течност, и аз я видях ясно на монитора - Док предположи, че може да се е спукал фоликул, въпреки че ми се вижда рано? Днес темп. пак ми е ниска, но пък изхвърлих фертилна слуз - EWCM. От друга страна пък, не се видя жълто тяло :?:

Та едва ли е минала овулация (въпреки че съм имала цикъл със спукан фоликул на 11-ти ден), тогава пък от какво е тази течност?
Благодаря ти, Бени!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Я, ква е тази фертилна слуз?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
В смисъл, що се е появила по това време, или какво представлява по принцип?
Ако второто- последна фаза, подобна на белтък на яйце, точно преди ову, а при мен съм забелязала, че се изхвърля даже след ову.
Благодаря ти, Бени!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
За мен си е ранна овулация. Аз лично мисля, както и пише в една статия тук, че има цикли при жената, в които може да овулира и два пъти.
Друго обяснение - спукана фоликулярна киста.
Мерси Лейди :D

Интересна работа, преди няколко месеца пак така  - имах подчертани овулационни болки към 11-ти ден, след един мануален преглед, пък после според темп. и ЛФ - ову на 18-ти ден?

Спукана фоликулярна киста може ли да е, при положение, че ми правиха втората инсеминация на спукан фоликул - т.е. към този момент не е имало нищо неспукано?

А ако има две овулации през месеца - първата какво я правим, при положение, че температурата не се покачва? Сигурно няма хляб в нея, а? :wink:
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Фреши, а жълтото тяло, което в случая д-рката не е видяла на узито, веднага след спукване на фоликула ли се появява?
Най-добре според мен е да изчакаш и  не прибързваш със заключенията,виж дали ще имаш ову по-нататък и тогава си прави изводите.  Да, възможно е да овулираш 2 пъти на месец ( имам предвид да отделиш две яйцеклетки), но обикновено това става в няколко последователни дни, затова и теоретично е възможно бременност на двуяйчни близнаци да е настъпила за всяко от бебета от различен баща;)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
ех рали чак пък от различен баща :wink:  абе фреш мен нещо ме съмнява тая течност как така се видя на узито да не би да е било жълтото тяло( аз м/у другото не знам как трябва да изглежда жълтото на узи) ако е била течност по пътя на логката как така ще седи на едно място аз съм имала течност от фуликол и умирах от болки докато се разгради (има обяснение) и аз подкрепям мнението че може да се овулира два пъти в един месец ,но да не ти се покачи температурата не знам :roll:
*

naha

• 1474
Друго ти пишеш на 11-ти ден цикъла колко ти е дълъг? може да е била течноста( макар че казвам пак се съмнявам да се види освен ако не се е пукнал на момента  8O ) от задържан фуликол . може би трябва да мине още малко време та да пораснат може би като ти изтича ЦС след това да имаш пак ову..... я кажи с точност колко ти е цикъла и как следиш уволацията.. :?:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Цитат на: FreshBreeze
Момичета, моля за Вашия коментар:
Вчера, 11-ти ден от цикъла, бях на УЗ - лигавицата е 9.5 мм, тип М, което си е стартова лигавица за мен, защото при овулация става 16-18-20мм, но фоликулите са дребни, най-голям 9 мм. Температурата ми е ниска. Обаче, до десния яйчник имаше свободна течност, и аз я видях ясно на монитора - Док предположи, че може да се е спукал фоликул, въпреки че ми се вижда рано? Днес темп. пак ми е ниска, но пък изхвърлих фертилна слуз - EWCM. От друга страна пък, не се видя жълто тяло :?:

Та едва ли е минала овулация (въпреки че съм имала цикъл със спукан фоликул на 11-ти ден), тогава пък от какво е тази течност?

Фреш ,от вчера мисля за това и нещо немога да си обесня, как се вижда тази течност около яйчника. Къде точно беше тази течност-тя неможе да е фиксирана?! Ако  се е спукал фоликул, то фоликуларната течечност е малко и надали ще се види.Че се е спукал фоликула се съди по конфигурацията му.

Преди овулация се наблюдава мъглява ивица между  фоликуларна течност и гранулозните клетки (обвивка на растящият фоликул и около яйцеклетката-това най-общо казано), т.е не се вижда ясно границата на фоликула -това показва че той всеки момент ще се спука. Това се вижда. Но свободна течност,как се вижда? А ти казваш ,че си я видяла -какво представляваше това което видя?
А колкото до лигавицата и ЦС - това е от естрогените. Какво е нивото на естрогените ти 3 ден на МЦ?

ПП Ако е имало овулация, БТ трябва да се повиши и ще си остане висока.Дори при киста се повишава БТ, при ЛУФ Синдром също (това с ЛУФ-а е само теория- при него високи нива на  Прог-н,  ниски на Естрогени)- според мен не е имало овулация.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
ПП Ако е имало овулация, БТ трябва да се повиши и ще си остане висока.Дори при киста се повишава БТ, при ЛУФ Синдром също (това с ЛУФ-а е само теория- при него високи нива на Прог-н, ниски на Естрогени)- според мен не е имало овулация.

Е при функц киста не се повишава БТ  - мога да го докажа с графики и узи в съответния цикъл. Еднофазна графика и туй то при кисти.
Луфа е малко по друго нещо от прост ановулаторен, съгласна съм ...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Цитат на: lady_11
Цитат
ПП Ако е имало овулация, БТ трябва да се повиши и ще си остане висока.Дори при киста се повишава БТ, при ЛУФ Синдром също (това с ЛУФ-а е само теория- при него високи нива на Прог-н, ниски на Естрогени)- според мен не е имало овулация.

Е при функц киста не се повишава БТ  - мога да го докажа с графики и узи в съответния цикъл. Еднофазна графика и туй то при кисти.
Луфа е малко по друго нещо от прост ановулаторен, съгласна съм ...

Имам предвид ,че при киста БТ подсказва, че има киста - графиката не е еднофазна, а прави 'скокове'. Не се повишава ,както когато има овулация, но е и по-различна от графиките при липса на овулация (когато изобщо не се развива фоликул).

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Фреши, според мен би могло да е спукана фоликулярна киста.
Желая ти една прекрасна овулация в близките дни :bighug:
Денис, течност се вижда в Дъгласовото пространство и се вижда до 36 часа ли беше след овулация - не съм сигурна за времето.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Цитат на: wassilena
Денис, течност се вижда в Дъгласовото пространство и се вижда до 36 часа ли беше след овулация - не съм сигурна за времето.

Васи, това да. Но Фреши казва  
Цитат
до десния яйчник имаше свободна течност

Затова се чудя. Дъгласовото пространство е между ректума и влагалището,най-долната част на коремната кухина. Яйчника е по-нагоре. Както и да е  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
може да има течност около яйчника, разбира се.
Нали знаете каква е схемата...т.е. фоликулчето се изтласква от течността постепенно кум повърхността на яйчника ииии...пук.Така че може да има и течност около яйчника...

Тялото на човека все пак е едно цяло :)
и аз мисля, като Денис, че при овулация течността се вижда в Дъгласовото пространство, което е близо до дупето :)
*
на мен лично д-р Тимева ми е казвала "оскъдна своодна течност около яйчника и матката" .Не е имало никаква стимулация или подобни...
*

naha

• 1474
мен даже доста ме е боляло от тая течност докато се разгради в коремната кухина прави нещо като едно малко пертонитче :wink: а сега имам киста и фуликол които трябва да се спука и не искам и да си мисля  какво ще е....
Момичета, сега ме замислихте къде по-точно е течността, от едната страна беше, но не съм голям специалист по гледане на УЗ, но пък винаги след овулация ми записват "свободна течност ..." и съм я виждала и друг път - какво представлява - тъмно на ехографа петно с неправилна форма, нещо такова.
А и Тимева беше категорична, че е свободна течност, като след овулация, но като я питах може ли да е от нещо друго, а не от спукан фоликул, тя каза, че може, но не влезнахме в подробности.
Иначе температурата ми продължава да е ниска, овулацията предстои идните дни според мен.
Денис, естрадиолът ми е в долна гранциа на 3-ти ден, но иначе имам доста - изследван при овулация, имам обилна ЦС, голяма лигавица, а в тая връзка преди време - миома и полип.

Мерси за коментарите, момичета :D  Може да се е спукала някоя кистичка, но откъде се е взела, като след овулация ме гледаха на УЗ за инсеминацията и всичко се беше спукало? Може ли да се развие такава киста по-късно, в лутеалната фаза??
Благодаря ти, Бени!

Фреши,мисля,че не,защото неспукан фоликул става на функционална киста,а ендометриозната се задържа и не се пука (така мисля) :oops: ,а се е видяло,че са спукани фоликулите,така че едва ли е била киста.Може би е по-ранна овулация.Понякога има и повече овулации в един цикъл.Дано сте я оползотворили,а да не пропуснете и следващата - не се притеснявай - стискаме палци  :balk_602: