0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета,за пръв път си правих хормонални изследвания по предписание от Стаменов. Правих ги на 4-ти ден и когато видях резултата си казах че, всичко е в норма, но после се поразчетох насам-натам и се оказа, че имало какви ли не съотношения, които говорят за изчерпан яйчников резерв.
 :cry: Пази боже!
Моля, помагайте! На 34 съм, фоликуметриите показват, че си имам овулации, произвеждам си нормални фоликулчета, от двата яйчника. Цикълът ми е редовен...
Тироидните ми хормони са наред, кво друго...
Както и да е, ето ги самите резлутати
Prolactin - 9,65
Estradiol - 83,00
LH - 3,81
FSH - 11,74

Референтни стойности на лабораторията
Prolactin - do menopauza - 1,3 - 25
Estradiol - фоликуларна фаза - 18 - 147
LH -  фоликуларна фаза - първа половина - 1,5 - 8,0
FSH -  фоликуларна фаза - първа половина - 3,9 -12

Благодаря ви предварително!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Дейзи,
да, хормоните ти са в референтни стойности, но съотношението ЛХ/ФСХ, което е хубаво да е о/о единица при теб е 0,32.  А най-притеснително ми се струва на мен, че ФСХ ти е на горната граница, а именно по нивото на този хормон се съди за яйчниковия резерв. В една тема в същия подфорум, Мини или някой от др.модератори ми бе дал линк към една таблица за стойностите на половите хормони, погледни я. Темата се казва "Моите ЛХ и ФСХ, моля за коментари".  Там пишеше, че при стойности на ФСХ във фоликулярна фаза 10-13, това говори за намален яйчников резерв. Не бих искала да те плаша, дано не съм права. Най-добре е да се консултираш с д-р Стаменов по въпроса, той със сигурност знае по-добре от мен какво трябва да се направи.
Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Наистина , съотношението ЛХ/ФСХ< 0,5 говори за намалена яйчникова функция. Но не е достатъчно само това, прави се съпоставка и с други хормони.
На базата на 1 изследване (само един МЦ), неможе да се направи такова заключение.
Най-добре ще го коментират специалистите по репродуктивна медицина.
Може да е инцидентно. Не бързай да се притесняваш и да изпадаш в паника.
Разкажи  ни  после, какво е казал лекарят ти? Попитай го,  и нека да коментира и естрадиола (защото, обикновенно се тълкуват тези три хормона)
Пожелавам ти всичко да е наред и скоро да си имаш едно хубаво бебе.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Благодаря ви,момичета!Много сте мили,но аз наистина се притесних много!Дано да имам късмет!
Наистина медицината е много относително нещо!
Някакви хормони,референтни граници, а в следващия момент ХОП-положението не е розово! Предполагам, ще го преживея, какъвто и проблем да имам!Ще ви докладвам какво е казал Стаменов!
denis,а какво имаш предвис с въпроса за естрадиола?И той ли не е наред според теб? :cry:
*
Аз ще ти препоръчам другия месец пак на 3 или 4 ден да си пуснеш хормоните (ЛХ и ФСХ ) , понякога стават лабораторни грешки (при мене се е случвало) , не бързай да се притесняваш , ако при повторно изследване резулатат е същия тогава наистина повод за притеснение и трябва да се търси специалист.Пожелавам ти успех
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Цитат на: dazy
Благодаря ви,момичета!Много сте мили,но аз наистина се притесних много!Дано да имам късмет!
Наистина медицината е много относително нещо!
Някакви хормони,референтни граници, а в следващия момент ХОП-положението не е розово! Предполагам, ще го преживея, какъвто и проблем да имам!Ще ви докладвам какво е казал Стаменов!
denis,а какво имаш предвис с въпроса за естрадиола?И той ли не е наред според теб? :cry:

Не миличка, добре е естрадиола. Но зная, че ФСХ го свързват с естрадиола и така интерпретират резултата-това имах предвид. Слушай добре какъв ще бъде коментара на лекаря за това.  :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Повтори  ЛХиФСХ!!!!Другите са наред само съотношение между ЛХ и ФСХ не е много добро. :lol:
*
Мили момичета, малко ми олекна!Ще ги повторя, разбира се!Не ми харесва да съм изчерпана!В нито едно отношение! :(
*

Anonymous

Както бях обещала, докладвам какво каза Стаменов! Каза да не се тревожа за този хормон FSH, положението не е отчайващо,просто е в горната граница и е препоръчително да го повторя, но не бива да се тревожа за това!Съотношението между FSH i LH наистина било показателно за евентуален намален яйчников резерв, но всичко било строго индивидуално!
Много ми олекна!
Сега ме чака цветна снимка, която много ме плаши,но нямам избор! :cry:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Дейзи, толкова се радвам, че нещата са наред:); за снимката - не се притеснявай, не е задължително да те боли (при мен нямаше болка, само тежест ниско долу в корема като при цкъл), пък - дори и да е болезнено, минава много бързо.
Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Браво Дейзи!
Поздравления! :cheerleader:
За цветната снимка, спокойно минава и се забравя.
Пожелавам ти и там резултатът да е   супер!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Момичета, толкова ми стана топло, благодаря ви за сърдечните пожелания!Дано всичко да е наред, на 34 съм и нямам много време, но пък и не ми се ще да се превръщам в жертва на желанието си да имам деца!
Това е една много друга тема,но така просто ми идва да споделя! :balk_136:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Не се притеснявай за цветна снимка !Цялата процедура трае около 5 минути!!!Някои ги боли ,някои не,но не е толкова страшно.Стискам ти палци резултати да излезнат перфектни!!!!!Късмет. yahoo_17  yahoo_17  yahoo_17