0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спазвате ли плана за забременяване!?!?!
« -: Февруари 07, 2010, 19:41:51 pm »
От известно време се чуда...
Има ли такива, които искат бебе и правят всичко по план, и колко пъти спазват плана. Т.е. от 10-ти ден през ден, по време на овулация - всеки ден и след това през ден.
Ние бебеправим вече над 2 години и установих, че за тези 2 години нито веднъж не сме спазили плана за забременяване...А пък проблеми за сега нямам установени... Хормони, тръби...
Възможно ли е просто да не нацелваме момента и да даваме луди пари за искледвания и прегледи, защото има начин и някой /доктор-а/ може да ни помогне!??!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
Re: Спазвате ли плана за забременяване!?!?!
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2010, 19:54:59 pm »
След 2 години опити, със или без план, е редно да направите разширена спермограма, изследвания на хормони и проверка на проходимостта на тръбите. После можете да проследите овулацията с фоликулометрия.
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2010, 19:59:21 pm »
Изследвания вече съм си пуснала... резултатите са в норма, спермограмата е добра ... правила съм фоликулометрия, правила съм тестова за овулация и не сме правили секс по време на ову-то /, заради умора или заради домашни разправии...най-вече заради умора.
Посещавам специалист /от няколко месеца/ и спазвам неговите предписания.
Просто, понякога си мисля, че не става заради нас... не правим достатъчно опити, поне Не тогава, когато трябва...
« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 20:02:03 pm от Kidvscat »

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2010, 23:30:14 pm »
Изследвания вече съм си пуснала... резултатите са в норма, спермограмата е добра ... правила съм фоликулометрия, правила съм тестова за овулация и не сме правили секс по време на ову-то /, заради умора или заради домашни разправии...най-вече заради умора.
Посещавам специалист /от няколко месеца/ и спазвам неговите предписания.
Просто, понякога си мисля, че не става заради нас... не правим достатъчно опити, поне Не тогава, когато трябва...
Ми правете ги когато трябва :wink:! А какви изследвания имаш в предвид? Цветна снимка? Хормони на 3ти ден от МЦ,Прогестерон на 7ми ден след доказана Ову,Пролактин,хламидия? Разширена спермограма в клиника по стерилитет?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2010, 07:36:34 am »
Момичета, темата е затова, доколко другите спазват плана за забременяване и колко често са го спазвали и дали се е получило или въпреки всичко не се е получило...
Ние посещаваме клиника по стерилитет от известно време и сме си хванали посока вече..
Интересно ми е дали няма и други като нас или ние сме изключение?!?!

« Отговор #5 -: Февруари 08, 2010, 09:07:01 am »
Ние с мъжа ми сме спазвали плана цели 3 год. е разбира се има някой друг месец изключение ,но въпреки това не се получи,после след време най накрая намерихме док.за нашето семейство и той откри причината поради която и с план и без план се тая,отстрани го и сега действаме с инвитро ,варянт друг няма за нас.Така че не не сте единствените,но определено ще е хубаво да се насочите към секса в деня на овулацията,то иначе си е просто секс но не и бебебправене.Успех  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2010, 10:19:47 am »
аз по този план забременях след година опити,сега резултатът е вече налице!Късмет!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2010, 21:10:16 pm »
Ние го спазваме вече 8-ми месец, бих казала много стриктно, но ...
В плана обаче ясно е обяснено, че може да се разчита на успех, ако двойката няма репродуктивни проблеми, а при нас не е така.
Така че другата седмица ми предстои страшния съд - хормони, ЦС, СГ.

Ако при вас всички (но наистина всички) изследвания са в норма, е малшанс да не успеете за 2г.
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2010, 22:35:49 pm »
Kidvscat, аз те резбирам много добре. Даже аз честно казано не мислех, че точно толкова активен план трябва да се следва. Как така толкова често, чак всеки ден е невъзможно и ми се струва излишно. Когато ходих на фоликолуметрия доктарката определяше 2 дни (обикновено през ден) -както го наричат контролирани контакти.
А и е имало месеци -както казваш разправии, напрежение, умора или ангажименти и въобще сме пропускали този период. Незнам ние ли сме виновни или не... При мен накрая се оказа, че има и друго -ендометриоза, така че след няколко месеца пак ще действаме, но тази програма определено ми се вижда доста наситена :?
*

fibo

• 2168
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2010, 23:27:20 pm »
Kidvscat, аз те резбирам много добре. Даже аз честно казано не мислех, че точно толкова активен план трябва да се следва. Как така толкова често, чак всеки ден е невъзможно и ми се струва излишно. Когато ходих на фоликолуметрия доктарката определяше 2 дни (обикновено през ден) -както го наричат контролирани контакти.
А и е имало месеци -както казваш разправии, напрежение, умора или ангажименти и въобще сме пропускали този период. Незнам ние ли сме виновни или не... При мен накрая се оказа, че има и друго -ендометриоза, така че след няколко месеца пак ще действаме, но тази програма определено ми се вижда доста наситена :?
Програмата въобще не е нужно да е толкова натоварваща.НО,както е писала и Снежи,тя дава резултат когато няма репродуктивни проблеми.И за това се казва след 1г планирани контакти без резултат - да се посети специялист по репр.медицина!!!Ендометриозата Е причина за неуспех!!!
Сами,успех мила :)

пп Ние също сме спазвали стриктно плана,но и при нас се оказа че има проблем - мъжки фактор.
Борко Бърборко
« Отговор #10 -: Февруари 18, 2010, 21:57:40 pm »
Ние ще продължим, да видим до къде ще стигнем... Един месец го спазвахме - без резултат...
А сега, поредните изследвания които правим са ОК. Имам чувството, че ни разглеждат като КЛИЕНТИ. Май започвам да не вярвам на докторите...

*
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2010, 14:05:24 pm »
Този план ми звучи добре и сигурно работи, когато няма проблеми.
От нашия опит обаче с мъжки фактор - от по-тежки до лек, при всички консултации с андролози и уролози - тяхната препоръка е 2, дори 3 - 4 дни въздръжание преди овулация, да "узреят" плувците. Дори, последният лекар, професор, каза че препоръчва и на напълно здрави мъже да не е всеки ден сексът, защото няма време за по-свежи попълнения!
« Отговор #12 -: Февруари 19, 2010, 15:41:31 pm »
По какво може да се разбере за колко време узряват сперматозоидити?!?!? В спермограмата може би ...

*

fibo

• 2168
« Отговор #13 -: Февруари 19, 2010, 16:24:09 pm »
По какво може да се разбере за колко време узряват сперматозоидити?!?!? В спермограмата може би ...
Сперматозоидите се "обновяват" на 24ч(теоретично),до 72ч са в оптимално количество...т.е. при сексуални контакти всеки ден,няма достатъчно време за да се заредят войниците.. :D

пп Сори за ОФтопика...

пп Момичета ако се интересувате от мъжкия стерилитет - има отделен форум :wink:
Борко Бърборко
« Отговор #14 -: Март 03, 2010, 20:45:42 pm »
План не спазваме, секс му е майката. По всяко време  :P Изследвания съм си направила, но не пълни... ако не се получи още няколко месеца, ще направя всевъзможни изследвания.
*

fibo

• 2168
« Отговор #15 -: Март 03, 2010, 21:30:05 pm »
План не спазваме, секс му е майката. По всяко време  :P Изследвания съм си направила, но не пълни... ако не се получи още няколко месеца, ще направя всевъзможни изследвания.

Мхмм...само че нека се въздържаме от толкова крайни изказвания,че има доста препатили момичета :? Надявам се,че го казваш със шега...че на едни запушени тръби - ами и по всяко време и ако ще и на челна стойка,е няма как да стане...
Борко Бърборко
« Отговор #16 -: Март 04, 2010, 11:12:51 am »
Съжелявам, ако съм засегнала някого с коментара си. Не това целях!