Рина, знам, че ти е тежко сега и те измъчват безброй въпроси. И аз се чувствах така, когато д-рът ми съобщи на крак до вратата, че тестът след икси е отрицателен. Искаше ми се да седнем, да поговорим, да ми обясни, да ми даде надежда, но той каза, че ще обсъждаме, когато отида на контролен. Така стана, след цикъла ме прегледа, каза, че яйчниците са се възстановили учудващо бързо и после седнахме, отвори папката и направи разбор на процедурата. Каза в общи линии как смята, че трябва да се процедира следващия път. Всички знаем, че не е многословен, беше кратък, но точен и ясен. Излязох обнадеждена.
Ако ти вече не му вярваш, по-добре смени клиниката. Процедурите са достатъчно натоварващи и финансово и емоционално, за да ги правиш при доктор и екип, на които нямаш доверие. Но събери сили и отиди на контролен преглед или на разговор и се опитай спокойно да обсъдиш с него процедурата, поискай да видиш и документите. Компетентният анализ на неуспялата процедура, според мен, увеличава шансовете следващата да е сполучлива.
Ти си реагирала добре на стимулацията, щом дори са ти останали ембриони за замразяване. Аз също исках да замразим, но от 15 фоликула имах само 4 хубави яйцеклетки и съответно 4 ембриона. Исках да замразим 2, но Владимиров ни посъветва да ги трансферира всичките, защото вероятността ембрионите да са добри след размразяване е малка, а при нашия брой може да е нулева, ембриоложката потвърди. От интернет си бях извадила някакви проценти на успеваемост, при трансфер на размразени ембриони, включително и в щатски клиники, които потвърдиха думите им. Сигурна съм, че и ти изчела всичко по темата в нет-а.
Рина, желая ти спокойни сънища, доколкото са възможни в момента и скоро да събереш сили да продължиш, защото имаш шанс и ти го знаеш