Здравейте, д-р Бърди!
Ще Ви помоля за потвърждение и коментар отонсно достатъчност на изледването на дъщеря ми за недоимък на глюкозо 6 фосфат дехидрогеназа. След обикаляне из цяла София, вкл. и Националния център по хематология се оказа, че в България не може да се направи това изследване. Имам резултати от лаборатория в Германия, но не съм сигурна, че това е всичко, което отрича недоимъка на този ензим.
Ето резултатите:
Hemoglobin /Hb/ - 10.8g/dl Реф.стойности /11-14.1/
G-6-PDH in Erythrocytes 17.9U/gHb Реф.стойности/7-20.5/
Трябва да съм сигурна, защото имаме назнечено лечение със СУМЕТРОЛИМ /заради уроинфекция/, а този недоимък е в противопоказанията на лекарството.
Направихме и пълно изследване на кръвта в Национална педиатрична болница, там хематоложката каза, че има някаква анемия детето и трябва да се изследва допълнително. В националната болница по хематология обаче ни върнаха, тъй като първо не взимали кръв на деца, и второ изследването трябвало да се направи след 2 год. възраст.....
Въпросът ми към Вас е дали на база на тези изследвания може да се отхвърли недоимъка на този ензим и дали в този случай може да започнем лечение със Суметролим?
Много благодаря за отделеното внимание и мнението Ви!