ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ,
ще споделя опита си Швейцария.
www.cpma.chС мъжа ми живеем на 10км от Лозана ,и двамата работим и за да не прекъсваме работа,избрахме една доста скъпа клиника ...
ИКСИ ,първи опит,е неуспешен,но има надежда имам 12 яйциклетки замразени.
Онзи ден доктора ми си "призна"че са ме престимулирали с пурегон.
В Швейцария различните видове ин витро не се покриват от здравната застраховка.
Първоначалните изследвания за хормони,проводимост на яйчниковите тръби,спермограми,и др.т.,като навсякъде,после среща на която една млада асистентка ни разказа какво ни чака/сега по късно разбирам,като получавам още и още фактури,че май не си беше научила урока както трябва/,после аз и мъжът ми се срещнахме ,по препоръка от клиниката,със психоложка,която да ни помага в трудни моменти.
Третирането ми протече по следната схема
на 23 ден от цикъла тест за бременност
8 дни декапептил/сутрин в 6 миличкият ми го поставяше/
цена263 франка
после пак цикъл
10 дни/при мен беше САМО 10/пурегон,първите 4 дни 225мл,следващите 300 ...
цена 2639франка
на 11 ден овитреи,прегнил,инжекцийка в 22л30ч и 36 часа почивка
после
Частна клиника Сесил,
това ми се случи за първи път в живота,обгрижена в лукс !
даже имаше някой който се опитваше да ми говори ва български!!!!
Аз бях поизтръпнала лекичко от притеснения,в 8ч.влязохме с мъжът ми,в 10.30 ме смъкнаха в операционната.Легло с 3 зони на комфорт,вертикално повдигащо си,баня,тоалетна,гледка върху
езерото....стол за придружителят.
В операционатта студ,завиваха ме с електрическо одеяло,после упойка,после се събудих от студ в залата за събуждане,качиха ме в стаята,бях като разбита,всичко ме болеше несмеех да мръдна.
Сервираха лека закуска в леглото 3 вида шунка,салата,кисело мляко,яйце,хляб,минерална вода.
Изчакахме биоложката да ми съобщи че имаме 24 яйциклетки от които 14 са годни ,2 за имплантиране и 6 двойки дза замразяване.
после една мед сестра ни даде свободно./при условие че съм се изпишкала,и това ме боля/
цена 2071 франка
В 14часа следобяд разглобена на милиони части бях у нас в леглото и спях и неспях и несмеех да мърдам.
На 25 март 2006,трансплантацията.Професор Жермо,много готин и известен,мине се немине и го дават по телевизията,мъжът ми аз и биоложката,бързо леко и безболезнено след 30 мин бях на крака.Още тогава почуствах,знаех,че опитът е напразен,още не бях се възстановила от изваждането на яйцеклетките....
цена4500
На другият ден на работа,и ежедневието..На 6 април кървях,на 7 ми правех кръвен тест,отрицателен,
онзи ден също докторът каза че през месец юли можем да опитаме отново.
От престимулирането ли с Пурегон от що ли засега и доктора незнае аз от 6 април до сега да съм имала неповече от 10 дни без по силно или по слабо кръвотечение...
Няма да се откажа до последно!Ще се възползвам по най добрия начин от генетичния материал който имам.Щастливка съм че имам право на още 6 опита!
Поздрави на всички вас ще отговарям на всички въпроси,къде със закъснение къде без и ще се радвам много да споделим опит!
п.п.фиксирах само най големите цифри като цени,около тях се моткат"малки"сумички които сме платили ей така и тепърва ще ги смятам.