0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ранна бременност и гъбички
« -: Май 05, 2006, 17:44:28 pm »
Момичета, какво казват вашите лекари, какво направихте вие ?

Случаят е такъв : имам гъбички,(дори рядко ги нямах и преди да забременея) единия лекар изписва Гино дактрин 400мг и казва,че Гино певарил не може да се ползва , а другата лекарка ми изписва Гино певарил 50мг и казва че е безопасно, т.к. е с местно влияние, не се всмуква и съответно не вреди на плода.
При запитване към др. лекари, отговорите са по-скоро да изтърпя до след 3тия месец.
Аз ще изтърпя, но дали пък това възпаление няма да навреди някак на плода( да инфектира )
Гледам в сайта за безопасността на лекарствата и не мога да намеря лекарство за което да е сравнително безопасна употребата в 1 триместър...
Та така , ще се радвам да споделите при вас как са нещата и какво сте направили?
*
« Отговор #1 -: Май 06, 2006, 11:36:22 am »
Повечето доктори препоръчват до третия месец да не се слага нищо.
Ти в коя седмица си сега?
*

Anonymous

« Отговор #2 -: Май 06, 2006, 16:28:00 pm »
Здравей Кити,
да не лекуваШ гъбите оЩе цял месец ми се струва много по_рисково, а и все пак ти ги предписва гинеколког. Дори и да търпиШ неудобствата от паренето, сърбежите и неприятната мириzма, естествената zаЩита на влагалиЩето е наруШена и има опасност от zараzа, която да е рискова  zа плода.
*
« Отговор #3 -: Май 06, 2006, 16:33:26 pm »
Госта съм аz.
*
« Отговор #4 -: Май 08, 2006, 10:32:01 am »
Там е въпроса ,че ми се казва гъби без микробиология( а аз нямам усещане че имам нещо) и едни лекари изписват при това лекарства, които не трябва да се ползват в 1то тримесечие( щото било локално и било безопасно) а други лекари казват, че е по-добре да се потърпи до след 3тия месец....
« Отговор #5 -: Май 08, 2006, 11:42:40 am »
Аз използвах Гама дектарин, но бах накрая.Отиди в някоя аптека и поискай да ти дадат лекарството и прочети листовката том на място и ще видиш какво пише - аз непомня дали е имало проблеми в ранна пребенност с това лекарство. А съм чела листовката, но...нали не ми е трябвало...
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #6 -: Май 08, 2006, 14:11:26 pm »
Аз си поставях свещички Гино Певарил, но беше след 12 седмица. Тъй като на мен ми се появиха по-рано, доктора ми каза да изчакам да мина 12 седмица за да започна с тях.
*
« Отговор #7 -: Май 08, 2006, 15:04:28 pm »
Цитат на: KITI
Там е въпроса ,че ми се казва гъби без микробиология( а аз нямам усещане че имам нещо) .....

А zаЩо не настояваШ zа микробиология? И като не си доволна от гинеколкога си, смени го. След като не си съгласна и с методите му на лечение (предписаните ти медикаменти), zаЩо не си отиШла до сега на консултация, където да си платиШ и да те иzследват? Едва след това трябва да ти се предписва лечение (ако се налага), или да се препоръча да се иzчака.
Теzи "беzобидни" инфекции не бива да се подминават с лека ръка. Не рискувай и не си губи времето! Дано всичко се оправи лесно и бърzо!
*
« Отговор #8 -: Май 08, 2006, 16:36:11 pm »
ами единия си беше препоръчан и на частно и  ми изписа гино дактрин, другата по-каса ( гино - певарил), трета - каза,че да не се притеснявам и да използвам лечението, а други трима и други материали в нета - да не се прибягва до лечение в 1 то тримесечие, освен ако наистоина не е наложително....та за тва се чудя...не мога да кажа че имам някакви сърбежи и парения и май предпочитам да поизчакам с химикалите...
zdravei mila
« Отговор #9 -: Юни 14, 2006, 17:29:07 pm »
Az sam v tretata sedmica ot bremenosta si vse oshte ne sam hodila na genekologi4en pregled ot edna sedmica imam obilno otdeliane na  sekrecia pod formata na bialo te4enie, niakade 4etoh 4e e bilo normalno da ima takava sekrecia.
V petak mi predstoi pregled sled tova shte ti pisha. :secret:  :a_hen_01:  :smiley_abxb:
*
« Отговор #10 -: Юни 14, 2006, 17:41:19 pm »
Веки споделен опит е добре дошъл, аз изчетох много неща, които са противоречиви, както и мненията на гинеколозите относно използването на ваг. глобули преди 4 месец, и понеже аз проведох 1 тридневно лечение, се отказах от 14 дневното ново предлижение - за да видя как ще се развият симптомите, дали  ще ги има  и дали ще са търпъми и понеже вече скоро ще вляза в 4тия ще поискам микробиология за да се види какво има и тогава да правя някакво лечение( а не на предположение - видима кандида)
*
« Отговор #11 -: Юни 14, 2006, 19:16:19 pm »
КИТИ,

при всички положения щом скоро влизаш в 4 месец, най-добре дотогава не прилагай никакво лечение на въпросните гъби. А микробиология можеш да си направиш още сега, за да знаеш реално какво се случва там.
По принцип в първия триместър наистина не се препоръчва подобно лечение, но разни доктори, различни мнения.
*
Re: zdravei mila
« Отговор #12 -: Юни 15, 2006, 11:54:43 am »
Цитат на: kaliglllua_79
Az sam v tretata sedmica ot bremenosta si vse oshte ne sam hodila na genekologi4en pregled ot edna sedmica imam obilno otdeliane na  sekrecia pod formata na bialo te4enie, niakade 4etoh 4e e bilo normalno da ima takava sekrecia.
V petak mi predstoi pregled sled tova shte ti pisha. :secret:  :a_hen_01:  :smiley_abxb:

В трета седмица оЩе не zнаеШ, че си бременна :D . Седмиците се броят от 1 ден на последната менструация.
Както всички гинеколоzи каzват - няма нормално течение по време на бременност. Има увеличение на влагалиЩният секрет. За да не гадаеШ - консултирай се с лекар.
И следваЩият път полzвай КРЕДОР, zа да пиШеШ на кирилица :D
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #13 -: Юни 15, 2006, 13:44:19 pm »
значи, Кити, без микробиология е престъпно да ти се назначава лечение. аз от самото начало имам обилно течение, но микробиологията ми е чиста. имаш тапа на шийката на матката, която е бариера към бебето. сега си направи микробиология и ако има нещо, изчакай 14-15 седмица. ако се налага лечение, си има медикаменти за бременни. засиленото влагалищно течение е напълно нормално за бременните жени.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Юни 15, 2006, 21:51:40 pm »
Цитат на: manhattan
значи, Кити, без микробиология е престъпно да ти се назначава лечение. аз от самото начало имам обилно течение, но микробиологията ми е чиста. имаш тапа на шийката на матката, която е бариера към бебето. сега си направи микробиология и ако има нещо, изчакай 14-15 седмица. ако се налага лечение, си има медикаменти за бременни. засиленото влагалищно течение е напълно нормално за бременните жени.

манхатан мила кога точно получи засилено течение???В самото начало на бременноста?   или по късно????
*
« Отговор #15 -: Юни 19, 2006, 00:26:24 am »
аз също лекувах гъбички през първата бременност. бяха отктрити в началото но изчаках да вляза в 4 месец. 2 седмици слагах клотримазол.проблема беше отстранен.успех.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #16 -: Юни 19, 2006, 10:46:10 am »
КИТИ, ти сама виждаш, че мненията и подходите на лекарите са противоречиви - и няма как да е иначе, защото в медицината нещата не само в черно и бяло, винаги има нюанси, винаги трябва да се подхожда индивидуално. Затова най-правилно е да си избереш 1 лекар, който да ти следи бременността и да му се доверяваш.

Успешна бременност ти желая! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

« Отговор #17 -: Юни 20, 2006, 09:41:45 am »
Кити, на мен в началото на бременността ми направиха микробиология, тъй като имам течение и освен това ми откриха раничка на шийката на матката. Резултатите показаха някакви бактерии (не ги разбирам много), но моята лекарка каза, че не е опасно и ще изчакаме с лечението докато не вляза в 12 седмица. Освен това ми каза, че  това течение ще се увеличава. Сега съм в осма седмица, така че имам още доста време да изчакам с лечението.
Момичета, знаете ли как се лекува тази раничка и опасна ли е за бебето ми...много се притеснявам.
*

Anonymous

« Отговор #18 -: Юни 20, 2006, 09:42:04 am »
Кити, на мен в началото на бременността ми направиха микробиология, тъй като имам течение и освен това ми откриха раничка на шийката на матката. Резултатите показаха някакви бактерии (не ги разбирам много), но моята лекарка каза, че не е опасно и ще изчакаме с лечението докато не вляза в 12 седмица. Освен това ми каза, че  това течение ще се увеличава. Сега съм в осма седмица, така че имам още доста време да изчакам с лечението.
Момичета, знаете ли как се лекува тази раничка и опасна ли е за бебето ми...много се притеснявам.
« Отговор #19 -: Юни 20, 2006, 09:45:19 am »
Госта съм аз....извинявайте  :lol: