0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета,
Моля споделете ако на някой се е случвало да се оперира втори път от миоми!
Аз все още нямам деца. Преди 3 години съм оперирана от миоми - 3 броя (коремна операция). Две години след операцията (т.е.) преди една година ми откриха нова миома. Правя инвитро опити.
Сега тази миома тръгна да расте и просто ще ме подлуди.
И както обикновено се получава - лекарите са на противоречиви мнения!
Вече не знам какво да правя. Не ми се ще и тази миома да си я отглеждам продължително (както направих първия път) и накрая да се стигне до ужасната ситуация, в която беше под въпрос спасяването на матката ми.
Не ми се ще да се оперирам пак - защото не знам какви ще са последствията от тази кърпена матка! А за коремна операция не ща и да си помисля!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

Re: Правил ли е някой операция от миома/и за втори път?
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2010, 14:44:53 pm »
И при мен док видя отново ,че имам миомен възел,но бил толкова малък ,че едва го видял.Каза ,че за сега няма да го пипа,но и аз се притеснявам да не тръгне да расте.Иначе док каза ,че може да се махне с хистеро,но може би докато е малък.При теб док какво казва,защо не я махне с лапаро, докато е малка?
*
Re: Правил ли е някой операция от миома/и за втори път?
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2010, 19:20:41 pm »
Моята миома една година стоя мирно и сега тръгна да расте. Ще се опитам да повдигна отново въпроса в инвитро центъра, като отида на преглед.
Много се притеснявам. Не знам ако се оперирам - дали ще става нещо от тази матка и дали ще мога да правя опити за забременяване.
Затова повзигам въпроса - някой да сподели има ли повече опит с повече от една операция от миоми и в последствие дали е настъпила бременност.
Знам, че всичко е строго индивидуално, но все пак......
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

Привет на всички, Преди месец ми откриха миома голяма е 12см и трябва да се оперирам, честно да Ви кажа ме е страх. Аз съм на 38 години с две деца и въпреки това ме е страх, прочетах всички публикаций по въпроса и съм на ясно, че миома с тези размери трябва да се оперира. Доктора при който ходя е на същото мнение даже определихме дата за операцията на 13.04.2011год. Искам да ви кажа, че бях много немърлива относно здравето си затова и стигнах до това полужение от години не бях ходила на преглед, все си повтарах " МЕН НЕ МЕ ХВАЩАТ НИКАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ЗДРАВА СЪМ КАТО БИК" , но ето какво се оказа в крайна сметка никой не е застрахован. Пиша тези редове не за да ми мине страха , а да ви кажа : ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА МИСЛИ ЗА ЗДРАВЕТО СИ И НЕ САМО НЕРАЖДАЛИТЕ