0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кафето?
« -: Май 07, 2006, 13:44:55 pm »
Не знам дали темата е за тук-моля модераторите да я преместят ако преценят.
Много съм чела за кафето по вестници и списания,но не знам колко достоверна е информацията от медицинска гледна точка.На няколко места пишеше,че намалява възможността за забременяване с 20-30% и се шашнах - и без това не става,а аз още да преча,но пък четох и че 1-2 чашки стимулират отделянето на прогестерон?!Спрях го,но ми е много ниско кръвното и сутрин се чувствам зле без нито едно кафе.Та има ли някой по-достоверна информация по въпроса - например Мели?И ако кофеина е виновен,значи и кокаколата пречи?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
кафето?
« Отговор #1 -: Май 07, 2006, 14:34:27 pm »
Мила Алми на мен специалисти по стерилитет са ми казали че може по 1-2 по слаби кафета на ден.В никакъв слчай повече!!!!!Аз пия по 4 на ден ,но когато правя инсе пия пи 1-2. :lol:
*
кафето?
« Отговор #2 -: Май 07, 2006, 14:40:15 pm »
Не се препоръчва нито кафе ,нито кока-кола ( поне повче от едно), аз когато разбрах , че съм бременна пиех само безкофеиново кафе
*
кафето?
« Отговор #3 -: Май 07, 2006, 15:20:04 pm »
Едно топло какао сутрин върши чудесна работа(не се бъзикам) :coffee: :witch:!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
кафето?
« Отговор #4 -: Май 07, 2006, 15:45:06 pm »
Ето тук има доста неща за кафето.
http://kafe.start.bg/
Аз съм върл противник на безкофеиновото кафе. Според мен то е по-вредно/заради химикалите ,с които го обработват и  самата технология/ Чела съм, че дори е канцерогенно.
http://www.dnes.bg/article.php?cat=47&id=16046
Аз сък кафеджийка и не мога без кафе. Това, което съм направила е, че съм го намалила 50%  като количество на 1 чаша. И вече 3 година го пия така.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
кафето?
« Отговор #5 -: Май 07, 2006, 16:42:03 pm »
То ако не се забременяваше от пиенето на кафе, противозачатъчните нямаше да съществуват.
*

adi

• 7710
кафето?
« Отговор #6 -: Май 07, 2006, 17:16:39 pm »
Лали много добре го каза!!!!!!!!!!!!!Ха ха .......
Всичко в малки количества е полезно,когато се прекалява то става вредно.!!!!!! :lol:  :lol:  :lol:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кафето?
« Отговор #7 -: Май 07, 2006, 17:27:55 pm »
аз не пия кафе,кола също :D .Ма се и съмнявам,че оказват чак такова влияние.
<br />
кафето?
« Отговор #8 -: Май 07, 2006, 18:30:54 pm »
Мерси за отговорите и аз си мислех,че имам приятелки които пиеха по 6-7 кафета и пак забременяха,но пуснах темата тук защото все-пак сме проблемно забременяващи и ако нещо пречи наистина е по-добре да го знаем.Ако някой има още сведения нека да пише.
А за безкофеиновото кафе - и аз се мъчих с него и съм съгласна че е по-вредно,но ми е интересно дали наистина нещо в кафето пречи и дали това е кофеина.
Мерси за сведенията Денис,как ги намирате толкова бързо тези линкове :oops:  :lol: !
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
кафето?
« Отговор #9 -: Май 08, 2006, 00:20:30 am »
Ето какво намерих и аз за кафето....не мога без него сутрин    :roll:

http://dieti.gbg.bg/tema.asp?razdel=10&temaN=62
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
кафето?
« Отговор #10 -: Май 08, 2006, 08:05:03 am »
Пия кафе в точно определено време - сутрин кагато  стана, веднага след сутр.тоалет, и  между 13.00-14.00. Пия само нес кафе и то задължително с мляко (млякото забавя действието на кофеина).
Ако не си изпия кафето, започва да ме боли глава, забавят ми се реакциите, ставам неадекватна, немога да мисля както трябва.В къщи веднага ме познават ,че не съм пила:" Какво ти е? Пила ли си кафе? Хайде 13.30 е?!"
Когато си купя някакво ново кафе и то е с по-малко кофеин. Първите дни, преди да свикна с него винаги ме боли глава.
И свикна ли с точно определена доза - всяка промяна ми се отразява зле.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
кафето?
« Отговор #11 -: Май 08, 2006, 12:40:02 pm »
Ами аз само да кажа, че бях отказала за 3-4 месеца кафето напълно, а кола не пия - но резултат няма :evil: , така че пак си пропих от този месец :?
Благодаря ти, Бени!

кафето?
« Отговор #12 -: Май 08, 2006, 13:21:38 pm »
Аз пия много кафе и не ми е пречило да забременея. Само като забременявах го намалявах на 2 кафета, понеже съм с ниско кръвно и доки ми беше казал, че дори е добре да изпивам по 2 кафенца на ден, но не повече.  Не вярвям заради това да съм губила бебетата.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
кафето?
« Отговор #13 -: Май 08, 2006, 13:52:59 pm »
И аз забременях, без проблем и от раз, въпреки, че пия кафе, кофеиново, най-често по две на ден от 15 годишна, друг е въпроса, че бременноста не беше успешна, но като забременях все пак го бях спряла. Мисля, че не е вредно и не пречи на забременяване, сега като започнат новите опити ще видим.  Но за цигарите, аз никога не съм пушила де, съм категорично против, не само при планиране и по време на бременност. :)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
кафето?
« Отговор #14 -: Май 08, 2006, 14:10:18 pm »
Хайде и аз да се включа!  :D  Това за кафето дето сте го чели че пречи на забременяването става въпрос за следното. Австралийски учени са открили че ако приемате повече от 6 чаши кафе дневно шансът за забременяване намалява с 20-30%, световният рекорд пък принадлежи на мъж който пие на ден по 59 чаши кафе (това по памет) как не е умрял още незнам този човек но явно организмът му се е адаптирал. А в малки количества кафето е дори полезно. То съдържа естествени фитоестрогени. Под малки количества учените разбират 1-2 чашки кафе на ден. Така че не спирайте кафето а го намалете просто.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
кафето?
« Отговор #15 -: Май 08, 2006, 15:04:14 pm »
Смятам,че в умерине количества-1-2 чашки на ден всъщност много повече помага отколкото да вреди.Стимулира кръвообръщението и е много приятно също така.А оутайката може да се ползва като за обтриване на тялото в банята срещу целулит-много ефикасен и изпитан метод-кожата става много гладка и стегната :wink:
Разумът е даден на човек, за да разбере, че не може да се живее само с разум
кафето?
« Отговор #16 -: Май 08, 2006, 15:37:55 pm »
Да споделя нещо от опит - и аз съм си кафеджийка в смисъл, че без кафе не мога - става ми лошо, не мога да се концентрирам, като шофирам едвам следя пътя, сънена съм целия ден, като в безтегловност някак и така.
Обаче първо, пия 1, макс 2 кафета. Първото, задължителното, е едно голямо вкъщи сутрин. Та като реших, че ще го намалявам/спирам, взех да си го правя много по-слабо и сега даже така съм свикнала с деликатния вкус на слабото кафе, че в заведения не мога да го пия  :lol:  Освен това си купувам 100% арабика задължително - то е по-ароманто и с по-малко кофеин от робустата. Та така постепенно го намалих и успях да го спра в крайна сметка.
Благодаря ти, Бени!

*
кафето?
« Отговор #17 -: Май 08, 2006, 15:47:46 pm »
И аз съм съгласна със Starlet.Не съм чела нищо за кафето , но по принцип знам че по време на бременост не е желателно да се кансумира.Обаче докато видите  :bfp:  мисля че спокойно можете да пиете по 1-2 чашки на ден.
кафето?
« Отговор #18 -: Май 08, 2006, 20:19:09 pm »
Благодаря,момичета :balk_21:  :balk_47: !И аз много обичам кафе и не мога без аромата му,а вече повече от година се мъча с разни сурогати или го спирам и по цял ден ходя като пред припадък,та поне сутрин да си го пийвам спокойно.Мерси за сведенията.Успех на всички,че вече се побъркахме от мислене на глупости!
*

adi

• 7710
кафето?
« Отговор #19 -: Май 08, 2006, 22:03:47 pm »
Алми мила спокойно си пи по 1 кафе на ден без да се замисляш!!!
Аз съм с много ниско кървно и ако непия кафе ще припадам по улици. :lol: