0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Първи цикъл след спонтанен аборт
« -: Март 19, 2010, 11:38:20 am »
Здравийте, искам да попитам как сотят нещата след спонтанен аборт с първата минстурация. Аз съм 37 ден след абразиото и се появи нещо леко кафяво, което спря за един ден. Чудя се това ли беше цикъла? Не е нормално торкова кратко нещо и слабо според мен. Моля пишете ми ако имате опит с това. Благодаря
Re: Първи цикъл след спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Април 01, 2010, 17:18:00 pm »
Здравей!
Да,има не една тема за аборта и цикъла. До преди малко и аз се порових в тях, макар че някои са от 2007г. до 2009г. Човек открива "познати" неща.
И при мен, на 26-27-ия ден след абразиото, се получи кратък МЦ-за един ден. Минаха 28 дни нищо и отидох на АГ. Предписаха ми ПРИМОЛУТ НОР за 5 дни, след което имах МЦ, макар и по-дълъг (от нормалният за мен).Бях на преглед - всичко е нормално. Изминаха  28 дни и пак очакване за следващия...
При всеки е различно.
Бъди оптимиска! Ще дойде чакания нормален МЦ!
« Отговор #2 -: Април 07, 2010, 21:45:45 pm »
Здравей Елитца, благодаря за отговора...при мен цикъла дойде нормално, сега чакам втора менстурация. Междувременно се тествах за овулация, но нямаше а се чудя защо....следващия месец ще ходя на преглед да видим дали ще има...преди това не съм имала проблеми с овулацията но не знам сега след абразиото как ще бъде...до скоро
« Отговор #3 -: Май 18, 2011, 23:11:19 pm »
Здравейте момичета,
След колко време след направено абразио ви идва първия менструален цикъл?!
Имам всички симптоми да ми дойде, но все още няма нищо. 34 ден след абразио съм и се чудя до колко още да чакам  :(
« Отговор #4 -: Май 19, 2011, 13:10:37 pm »
На мен лично ми дойде първия цикъл след абразиото след 30 дни,но при всеки е строго индивидуално.Чела съм,че при някои е от 40 до 50дни,различно.,зависи от организма.
*
« Отговор #5 -: Май 20, 2011, 08:46:30 am »
Деня на кюртажа/аборта/ се брои за 1-ви ден на цикъл ,значи следващ нормален цикъл след това идва в рамките на вашата индивидуална продължителност между 28 и 40 ден.

Цикълът след аборт може да е нормалем ,много оскъден който се регулира в рамките на 2,3 месеца или малко по-обилен това също зависи от индивидуалния организъм.

Аз съм имала няколко кюртажа и съм била в трите варианта.Бил е оскъден-зацапване,бил е по-обилен и нормален.

Все пак ако е много обилен и имате притеснения трябва да се обадите на лекаря защото това може да е застрашаващо състояние

*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #6 -: Юни 01, 2011, 14:54:34 pm »
Здравейте момичета това беше 5 и неуспешна бременност,първите 4 пъти цикъла ми идваше до 40 ден.Но сега е появи на 53 ден доста се бях шашнала но се въздържах да приемам лекарства,доста по обилен но предполагам че е нормално.Според мен най правилно е организма сам да се преборва с нарушените хормони...
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ