Гледам вече пролет при вас
Ние сме още в ледниковата епоха (в Естония). Вчера Симеон си навехнал крака в детската градина и трябваще да го носим, че много го болеше. Извиках баща му, че аз не трябва да вдигам тежко заради очите. Тръгнахме и Румен се подхлъзна на леда. Сега той е с подута капачка, Симеон с цицина на главата, освен навехнатото краче, а аз съм с кръвоизлив в едното око, щото все пак се наложи да го нося. Идилия
Относно лъгането - Симеон почти всеки ден ме лъже за детската градина. Все твърди, че децата не му давали да си играе, а всъщност той е любимецът на всички. На родителската среща психоложката каза, че имал положително внимание върху групата, защото децата се стремяли да му помагат с яденето, обличането и езика, понеже той е с година по-малък от повечето.
Тук проблем са агресивните и недисциплинирани деца. Имат проблем и със зачитането на авторитет. По принцип никой възрастен не повишава глас, не прави забележки, не налага забрани и не наказва. Мисля, че тактиката им не е много ползотворна, а може просто да не мога да възприема чуждоземния манталитет.