0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
секрет от млечните жлези
« -: Май 08, 2006, 12:18:09 pm »
Здравейте :bighug: ! Малко ме е срам от въпроса,ама да си попитам:
Тази сутрин,когато бях в банята,ми потече бяла капка от мл.жл.(естествено след като я натиснах).Някой знае ли на какво би могло да се дължи? Преди два месеца пролактина ми беше в норма,освен сега да е скочил? Била съм бременна,но то беше отдавна.В момента пия дуфастон(по половинка)-дали не е от него?Или пък от прегнила(преди12дни)? И най-накрая...дали пък не е признак за бременност(ма пък много е рано :ask: )?...
  Дали не се е случвало на някоя от вас?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
секрет от млечните жлези
« Отговор #1 -: Май 08, 2006, 12:20:37 pm »
не е от дуфастона или от прегнила (доколкото знам). провери си пролактина - най-често от него се получава
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
секрет от млечните жлези
« Отговор #2 -: Май 08, 2006, 12:39:24 pm »
Ми няма от какво друго да е освен от пролактина, естествено ако изключим бременност.Не се притеснявй лекува се с лекарствата  Достинекс или Парлодел.Много бързо се оправят високите нива на пролактина, ако няма наличие на аденом на хипофизната жлеза.
За да се провери дали има аденом или аденоми е необходимо да се напарви ядрено магнитен резонанс.
Не се стряскай много момичета имат този проблем,който за щастие се лекува.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

секрет от млечните жлези
« Отговор #3 -: Май 08, 2006, 12:48:19 pm »
Просто си провери Пролактина.
*
секрет от млечните жлези
« Отговор #4 -: Май 08, 2006, 12:55:20 pm »
Значи,мислите,че е от пролактина...ех...пък аз се надявах да има друго обяснение.На кой ден от м.ц. е най-добре да се изследва?Предния път го изследвах на 5-ти,или 6-ти ден.
*

лили

• 2151
секрет от млечните жлези
« Отговор #5 -: Май 08, 2006, 13:51:40 pm »
няма значение. важното е да спазиш другите правила - без кафе, без дразнене на гърдите и малко да поседнеш преди убождането
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
секрет от млечните жлези
« Отговор #6 -: Май 08, 2006, 13:52:30 pm »
Цитат на: le
Значи,мислите,че е от пролактина...ех...пък аз се надявах да има друго обяснение.На кой ден от м.ц. е най-добре да се изследва?Предния път го изследвах на 5-ти,или 6-ти ден.

3 до 7-ми ден. Като другите хормони, които се изследват в началото на МЦ
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

лили

• 2151
секрет от млечните жлези
« Отговор #7 -: Май 08, 2006, 13:54:09 pm »
ако се пуска само пролактина няма значение деня на цикъла
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
секрет от млечните жлези
« Отговор #8 -: Май 08, 2006, 13:58:14 pm »
Уффф...ще изчакам до следващия цикъл...Мерси за мненията!
секрет от млечните жлези
« Отговор #9 -: Май 08, 2006, 15:06:55 pm »
Все пак ако се притесняваш не е лошо да си направиш пал изследване на пролактина-като на сутринат преди изследването не трябва да има дразнение на гърдите,а предишните няколко дни да не си консумирала месо.Успех:)
Разумът е даден на човек, за да разбере, че не може да се живее само с разум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
секрет от млечните жлези
« Отговор #10 -: Май 08, 2006, 22:10:57 pm »
Мила Ле съгласна съм с момичета,трябва да си изследваш пролактина!!!!
(няма какво да се срамуваш от въпроса това са напълно човешки неща)
Пак дано да има друго!!! yahoo_17
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: секрет от млечните жлези
« Отговор #11 -: Май 09, 2006, 07:38:58 am »
Здравейте :bighug: ! Малко ме е срам от въпроса,ама да си попитам:
Тази сутрин,когато бях в банята,ми потече бяла капка от мл.жл.(естествено след като я натиснах).Някой знае ли на какво би могло да се дължи? Преди два месеца пролактина ми беше в норма,освен сега да е скочил? Била съм бременна,но то беше отдавна.В момента пия дуфастон(по половинка)-дали не е от него?Или пък от прегнила(преди12дни)? И най-накрая...дали пък не е признак за бременност(ма пък много е рано :ask: )?...

Пролактина , може да го изследваш по всяко време , като спазиш определените условия, преди това.
Моя съвет е - отиди на мамолог. Особено , ако никога преди това не се е отделяла коластра.
Никога не се опитвай   (имам предвид постоянно ) да истискваш   гърдите си и да проверяваш дали се отделя нещо.
Правиш ли го постоянно - ще стимулираш отделянето на коластра.
(а това е свързано и с пролактина )

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
секрет от млечните жлези
« Отговор #12 -: Май 09, 2006, 09:35:07 am »
A такааа, и аз май попадам в кюпа.Раждала съм, имах малко кърма, не съм кърмила.Преди да забременея не съм забелязала подобно нещо.Наскоро се проверих и по същият начин-една капка излезна, незнам защо ми хрумна да го направя.Првим опити за второ от 2 месеца, та не съм се замисляла защо не става.Май и аз трябва да пускам  пролактин...
*
секрет от млечните жлези
« Отговор #13 -: Май 09, 2006, 09:48:34 am »

Денис,мерси за съветите!
   Абе аз защо си внушавам,че четох някъде,че това може да е ранен признак за бременност,или съм сънувала,или съм се побъркала... :blob10:
« Последна редакция: Ноември 19, 2006, 15:38:11 pm от le »
*

Starlet

• 1937
« Отговор #14 -: Май 09, 2006, 10:25:59 am »
В момента пия дуфастон(по половинка)-дали не е от него?Или пък от прегнила(преди12дни)? И най-накрая...дали пък не е признак за бременност(ма пък много е рано :ask: )?...

Чакай сега ти какво искаш да ти кажем че си бременна или да получиш съвет? Сама си писала че е рано за да се мисли за бременност. След като не търсиш съвет не пускай и тема. Изчакай и ако ти закъснее си направи тест за бременност едва тогава може да се каже нещо със сигурност. Със сигурност обаче не е от дуфастона това изтичане на коластра.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #15 -: Май 09, 2006, 10:26:31 am »
В момента пия дуфастон(по половинка)-дали не е от него?Или пък от прегнила(преди12дни)? И най-накрая...дали пък не е признак за бременност(ма пък много е рано :ask: )?...

Чакай сега ти какво искаш да ти кажем че си бременна или да получиш съвет? Сама си писала че е рано за да се мисли за бременност. След като не търсиш съвет не пускай и тема. Изчакай и ако ти закъснее си направи тест за бременност едва тогава може да се каже нещо със сигурност. Със сигурност обаче не е от дуфастона това изтичане на коластра.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
секрет от млечните жлези
« Отговор #16 -: Май 09, 2006, 12:48:27 pm »
Цитат на: tite
A такааа, и аз май попадам в кюпа.Раждала съм, имах малко кърма, не съм кърмила.Преди да забременея не съм забелязала подобно нещо.Наскоро се проверих и по същият начин-една капка излезна, незнам защо ми хрумна да го направя.Првим опити за второ от 2 месеца, та не съм се замисляла защо не става.Май и аз трябва да пускам  пролактин...

Щом си раждала, по нормално е да е от това.
Не се притеснявай излишно. За да си спокойна, направи изследване на пролактин , отиди и на мамолог (ако до сега не си ходила,ето ти причина за един профилактичен преглед )  :wink:
А лесно ли забременя първият път?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
секрет от млечните жлези
« Отговор #17 -: Май 09, 2006, 14:18:16 pm »
На мамолог ходя по два пъти в годината, защото съм оперирана, но досега не са ме проверявали за секрет, просто с видеозона минават по гърди и щитовидна жлеза, опипват за новопоявили се образувания евентуално.Раждала съм преди повече от 3 години.Забременях точно месеца след операцията на гърдата, много лесно/ тогава ми казваха,че след хирургическа интервенция така ставало.../

"Два месеца са нищо-ние от повече от година го правим,а има момичета,които и от...повече от повече...не ги ядосвай с твоите "два месеца"! Но нищо не ти пречи да изследваш пролактин."

далече съм от мисълта да дразня някой,че правя опити "само" от 2 месеца, знам,че момичетата тук имат проблеми.Знам, че правят опити повече от година-чета ги.Защо трябва да се оправдавам, че съм допуснала да спомена от кога сериозно сме се заели, а не съм уточнила от кога не се пазим всъщност!?Аз самата също се ослушвам за проблем, защото съм на години вече и защото  това,че първата ми бременност се е осъществила веднага не значи, че и с втората ще е така.Чета и пиша за информация, да знам за какво да се оглеждам и в тази връзка искам да благодаря на тези от вас, които помагат с такава.Представи си имам проблем/ напълно е реално!/ и започна да се ослушвам  и да търся този проблем след 2 години...защо?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
секрет от млечните жлези
« Отговор #18 -: Май 09, 2006, 21:19:23 pm »
Тите мила спокойно.2 месеца  наистина са много малко време.Ако станат 6 и не се получава ,можеш да се замислиш че има евентуално някакъв проблем.
По въпроса за коластра -пусни си един пролактин да види дали не е покачен.
Стискам палци да не се наложи да чакаш 6 месеца!!!!!! :lol:  :lol:
*
секрет от млечните жлези
« Отговор #19 -: Май 09, 2006, 21:46:04 pm »
Незнам защо решихте,че си мисля,че два месеца са много време, сгрешила съм,че съм ги споменала явно.Никъде до тук не съм се тръшкала в стил-о, вече два месеца не става, помощ :? Аз не се стряскам от това-би било смешно, а все пак съм голям човек, интересуващ се от това какво се случва в тялото му и който би следвало да е наясно.Държа да подчертая,че е именно така и моля повече да не ми се натякват двата месеца.Затези, които ми помогнаха с мнение/ не за месеците в които правим секс във фертилните за мен дни/-благодаря!Не зная защо в подобен подфорум/опити за забременяване/ се изказвате саркастично за тези, които са започнали отскоро, ясно ми е,че някои се борят дълго и съм съпричастна с тях, но моля ви, не иронизирайте тези, които тепърва започват.