0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Един изрод в Дряново си позволи да отреже четирите крака на куче, което изобщо не го е закачало. Животинката оживяла, но какъв живот й предстои? Значи ли това, че е беззащитна твар, че всеки идиот може да се гаври с нея, да я наранява. да я осакатява за цял живот!!! КОйто е способен да причини това на беззащитно животинче, не би се посвенил да го стори и на по-слаб от него човек. Докога ще си затваряме очите, ще забравяме бързо и ще оставяме изроди да вандалстват и да безчинстват пред очите ни!!!
Да кажем край и да се обявим за закон, който да наказва с ефективни съдебни решения правата на животните у нас!!!Само така ще дадем заявка, че наистина сме хуманно, демократично, справедливо и модерно общество, за каквото претендираме!!!Защитата на беззащитните е базисна ценност, нека се водим от нея!!!

На мен още ми стоят пред очите кадрите с кучето....  :balk_145: Много се надявам това да не остане една петиция забравена в миналото!!!

http://bgpetition.com/zashtita-zhivotni/sign.html
« Последна редакция: Март 29, 2010, 15:35:25 pm от Fussii »
Re: Ще оставим ли е изрода от Дряново ненаказа
« Отговор #1 -: Март 29, 2010, 13:09:58 pm »
Направо се разтреперях. Това не съм го чула, но което е направил - нямам думи, потресаващо е. Подписах се и дано петицията не остане глас в пустиня!
« Последна редакция: Март 29, 2010, 14:37:11 pm от galka-malka »
*
Re: Ще оставим ли е изрода от Дряново ненаказан?
« Отговор #2 -: Март 29, 2010, 14:10:49 pm »
Това е ужасно.Подписах.
Re: Ще оставим ли е изрода от Дряново ненаказан?
« Отговор #3 -: Март 29, 2010, 14:21:43 pm »
И аз подписах
Подобни изроди трябва да са в затвора  :x

Re: Ще оставим ли изрода от Дряново ненаказан?
« Отговор #4 -: Март 29, 2010, 14:38:05 pm »
Ани, подписах. Нямам думи, обзема ме такава тъга и яд. Какъв човек трябва да си за да причиниш подобно нещо? Нямам думи!!!

« Отговор #5 -: Март 29, 2010, 14:39:23 pm »
Фондация "Четири лапи" информирана ли е?
*
Re: Ще оставим ли изрода от Дряново ненаказан
« Отговор #6 -: Март 29, 2010, 14:45:10 pm »
Всички са информирани. Във Фейсбук има група с препратки към различни сайтове и организации. Към настоящия момент Мими ще бъде осиновена в Русе, от председателката СНЦ "Грижа и подслон за всеки"- в помощ на бездомните животни. Ще бъде в дома на жената и ще бъде под наблюдение от медицинско лице, което е поело ангажимент за това.
Ето линкът към самата група, в нея и във форума към нея има пълна информация :

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=105973149434180

По принцип не си падам по петиции, но тази я подписах и я изпратих на всички мои приятели с молба да го сторят.

Самото деяние няма смисъл да коментирам. Мнението на всички ни е едно и също. С малката разлика, че според мен отговорност трябва да се търси и от стопанина на животинката.

« Последна редакция: Март 29, 2010, 14:50:28 pm от Мимка »
*
« Отговор #7 -: Март 29, 2010, 14:47:22 pm »
На горепосочения въпрос "Ще оставим ли изрода от Дряново ненаказан" за съжаление мнението ми е, че той ще си остане ненаказан от законова гледна точка. Друг е въпросът колко хора искат да се саморазправят с него. Не съм злобарка, но тайничко се надявам някой от тях да успее!!! Като по Крумово време - май само тези закони биха важили при нас!
« Отговор #8 -: Март 29, 2010, 14:55:51 pm »
Благодаря ти Мимка за линка.
*

anizi

• 1806
« Отговор #9 -: Март 29, 2010, 14:56:06 pm »
.......... Друг е въпросът колко хора искат да се саморазправят с него. Не съм злобарка, но тайничко се надявам някой от тях да успее!!! Като по Крумово време - май само тези закони биха важили при нас!
С двете ръце съм за! Пак гледах снимките във фейсбук
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=107966892566429&ref=mf
както и в
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=104012929634483&ref=mf
и пак плаках.....и не мога да си обясня как има такива хора!!! Аз също изпратих на всички линка с молба да подпишат, подпишете и вие моля ви!
Мимка, благодаря ти!
« Последна редакция: Март 29, 2010, 15:00:03 pm от anizi »
« Отговор #10 -: Март 29, 2010, 14:59:22 pm »
Мен честно казано дори ме е страх да ги погледна тези снимки. Успях да видя репортаж по ТВ и това ми беше достатъчно. Дано Бог накаже този психично болен човек. Незнам как стават тези хора такива изроди?

*
« Отговор #11 -: Март 29, 2010, 15:30:27 pm »
Мен честно казано дори ме е страх да ги погледна тези снимки. Успях да видя репортаж по ТВ и това ми беше достатъчно. Дано Бог накаже този психично болен човек. Незнам как стават тези хора такива изроди?
Имам възрастно куче, което гледам от 12-годишна. Обичам го като мое дете, и да ви призная честно, още щом чух за репортажа, смених канала  :oops: не искам да гледам снимки, сърцето ми се свива само като чета... Ще подпиша петицията. А за изрода - ако бях в подходяща физическа кондиция, щях лично да го ликвидирам  8) сериозно.
Мисля, че ако не се е родил изкукал, най-вероятно хората около него са станали причина да е такъв, Джиджи  :(
« Последна редакция: Март 29, 2010, 15:32:29 pm от dianka »
*
Re: Ще оставим ли изверга от Дряново ненаказан?
« Отговор #12 -: Март 29, 2010, 15:35:53 pm »
промених заглавието с оглед коректността и изискванията на форума
В очакване ....
*
« Отговор #13 -: Март 29, 2010, 15:38:28 pm »
Аз не можах да гледам репортажа, нито пък да погледна снимките, направо сърцето ми се свива само като чуя за какво става на въпрос.Не мога да ги разбера тези хора.Сещам се преди време пак показваха един изрод който хранеше змиите си с малки котета и заснемаше всичко и го пускаше в нета.Аз съм ужасена, втрещена и направо ми става зле като си го помисля дори.Имала съм куче, сега имам коте и ми иде сега да се прибера и да видя дали ми е наред мацката и да я намачкам.
Затвор и парични наказания, двете заедно.Институция, която да се грижи за животните не само бездомните, а и домашните, защото много често има домашни животни подложени на тормоз.
Подписвам петицията и от мое име и от името на мъжът ми.

*

anizi

• 1806
« Отговор #14 -: Март 29, 2010, 16:01:12 pm »
промених заглавието с оглед коректността и изискванията на форума
Извинявай и благодаря!
« Отговор #15 -: Март 29, 2010, 16:42:51 pm »
Подписах се под петицията, доколкото знам и протест се организира. Не съм гледала репортажа, снимките не смея да отворя, защото ме е страх, че ще родя преждевременно. Много плача когато чуя за жестокост над животните, гледам кучета от малка и не мога да си представя, че има хора, които биха наранили животинче.
Надявам се такива изверги да имат поне година ефективна присъда, но не вярвам да доживеем този момент в България.
[/url][/url]
*
« Отговор #16 -: Март 29, 2010, 16:46:28 pm »
не ми се извинявай - напълно те разбирам  :(

Честно да ви кажа, за мен този човек трябва да бъде заведен за принудително лечение... не е за затвора този човек, ами си е за психиатрията и то за задължително активно лечение.

Представете си го какъв ще излезе от затвора... ще почне наред...
В очакване ....
« Отговор #17 -: Март 29, 2010, 16:54:37 pm »
Не издържах - видях ги. Срам ме е и ме е грях на душата да напиша или да кажа какво им пожелах на тия изверги.
Аз обаче искам и нещо друго да повдигна като тема - забелязвам как родителите от моя блок изобщо не възпитават децата си в това да обичат животните. Децата отиват и дразнят двата обучени за пазачи добермани на паркинга пред нас и хвърлят какво ли не по тях. Собственика на добчетата и пазачите правят забележки и на децата и на родителите....все едно говорят на стена. Ако не е канското търпение на тези добермани...не знам...и после защо децата били жестоки.
А за тези деца подпалили котката? какво правим с тях? Оставаме ги безнаказани и тях и после режат краката на куче?

Абе ние ли се изродихме....преди ли го е имало...не знам. Знам само, че не сикам тези изверги да са на свобода и ден.
[/url][/url]
*
« Отговор #18 -: Март 29, 2010, 17:05:03 pm »
Включих се и аз в петицията. Така ми се иска да има справедливост и да си понесат заслуженото. Дори човеци не мога да ги нарека. :x
« Отговор #19 -: Март 29, 2010, 17:34:00 pm »
Зашо не казват името на този изверг? Защо го крият?
[/url][/url]