0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Търся съвет!
« -: Март 31, 2010, 14:57:58 pm »
Здравейте! Опитите ми за забременяване се оказват неуспешни от доста време и започвам много да се тревожа! На почти 29 години съм, вчера си купих дигитален термометър и смятам да започна първо с този метод за установяване на овулация. Според вас ако методът на базалната температура покаже наличие на овулация, нужно ли е да правя изследване на полови хормони. Решила съм вече да отида при специалист, но как мислите-дали преди прегледа да направя изследвания на хормони, или да изчакам напътствията на лекаря. Миналото лято си правих изследвания за хламидия и прогестерон, всичко беше ок, освен тестостерон 2.81(2.9). Лекаря започна да ме убеждава,че проблема е в тестостерона и ми изписа "Ясмин" за 3 месеца. Така и не забременях след приема. В последните години забелязвам, че цикълът ми не идва точно на определената дата, а варира от 28 до 45 дена(предната година имам 11 цикъла). Според вас дали при такъв непостоянен цикъл е възможно изобщо да имам овулация и на какъв проблем може да се дължи.
*
Re: Търся съвет!
« Отговор #1 -: Март 31, 2010, 15:03:25 pm »
...Опитите ми за забременяване ... от доста време ... на какъв проблем може да се дължи.
Сама ако се опитваш - няма да стане нищо, трябва още един човек поне за тази работа.
Започнете заедно с този човек, като отиде да си направи спермограма.

Колко е това доста време?
Ако е повече от година най-добре след спермограмата се свържете със специалист. Ето тук има връзки към няколко такива.

Какъв е проблема точно ще се установи от специалиста който сте избрали.

Успех
*
Re: Търся съвет!
« Отговор #2 -: Март 31, 2010, 15:16:23 pm »
Според мен е добре, метода на БТ да комбинираш и с тестове за овулация - с това можеш да подобриш шансовете си, оползотворявайки максимално добре фертилните дни. Ако времето за опити е обезпокоително дълго, добре е да потърсите специалист.Проблема може и да е в партньора, освен при теб или  и при двамата.Аз не бих се самоподготвяла с изследвания преди да отида, бих занесла това, с което разполагам и бих правила тези, които лекарят ми назначи.Колкото до различната дължина на цикъла , едва ли ще изчерпам всички възможни причини , но от моя опит - удължаване на цикъл постигам при образуване на фолик.кисти, друга възможност е ановулаторен цикъл ,много късна овулация.
Малко по-късно видях предишните ти публикации.Времето за опити /6г. с един и повече от година с друг партньор/не е никак малко.Потърси специализирана помощ.Проблема може да не толкова голям и отстраняването му да не изисква много време и средства.
« Последна редакция: Март 31, 2010, 15:49:53 pm от zanza »