Здравейте момичета,
Преди 12 дни ми биха една инжекция мускулно метотрексат заради извънматочна бременност. Следя чхг-то през два дни - до седмия ден след метотрексата се покачваше, последният път, слава богу, беше паднало - от 511 на 410. Утре пак ще го изследвам и се надявам още да се е понижило нивото на хормона. Кървенето ту почва, ту спира. Болки също имам, но не са силни и не са постоянни. Имам няколко въпроса към момичета, които са лекувани с метотрексат:
- Кога чхг-то стана 0.00?
- До кога имахте кървене и болки? След колко време ви дойде първата нормална менструация?
- Правили ли сте цветна снимка или лапароскопия след метотрексата, какви бяха резултатите? Колко време след извънматочната ви ги назначиха?
- Каква доза метотрексат ви сложиха и колко време след него ви казаха да изчакате със забременяването?
- Кога започнахте пак приема на фолиева киселина и в какво количество?
Преди да ми бият инжекцията търсих информация за този вид лечение на извънматочна бременност, но по българските сайтове информацията е оскъдна и доста разпокъсана, затова реших да отворя тази тема.
На мен това ми е втора извънматочна бременност, при първата дълго време докторите смятаха, че е ранен спонтанен аборт, за съжаление обаче не беше и ми махнаха тръбата - в епикризата пише разстроена извънматочна бременност с руптура на тръбата.
Ще съм благодарна, ако споделите, как е било при вас.