0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #100 -: Април 14, 2010, 20:23:20 pm »
Жаси, за плацентата не мога да ти помогна - при мен беше втора степен и глава високо над таза един ден преди да родя  :oops: и шийка 3 см. Не ми е падала тапа, направо ми изтекоха водите. Но така като чета как са нещата при тебе - май скоро ще се гушкате  :goodluck:
Аз още повръщам  :( и не мога да ям много работи. Така ми се яде салата, обаче... от сладкото - веднага киселини. особено от банани - нали са много въглехидратни + захарите в тях.
Напоследък се усещам, че налитам на дюнери и Макдоналдс - ужасно, нали  :x
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #101 -: Април 14, 2010, 21:18:17 pm »
че са ми адски скъпи - 6 в. за 500 гр 8O

Мани ужас!
Няма такива цени..аз купувам в едни таблички по 2.50 лв. Не знам по колко грама са , може би 250 гр.
Но като отида да си купя 2 тарелки с ягоди и едно пликче с грозде...отиват ми 15-20 лв.!!! Поне не ги изяждам за един ден, ако може да е някакво успокоение изобщо.

Чакам аз да влезем в сезона на черешите...много съм силна  :eating:

Дианка,
Твоите дюнери ми звучат по-добре от моите почти всекидневни софийски баници!:oops:
Аз от една седмица съм си ги забранила...че станах дон бидон тотално.
*
« Отговор #102 -: Април 14, 2010, 22:19:54 pm »
На мен ще ми пратите ли ягоди като цял ден говорите за тях,че тук няма :wink:?
*
« Отговор #103 -: Април 14, 2010, 22:29:33 pm »
Къде да ги адресираме? :D
Иска ми се да видя Раиса, след като се е наяла с череши, че те какви газове правяяяят-сигурно ще е интересно :lol:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #104 -: Април 14, 2010, 22:50:39 pm »
Благодаря ви на всички  :bighug: за съветите! Тази вечер си купих банани, утре ще взема и кайсийки и ще се моля да не се повтаря снощната емоция Лека вечер на всички и много благодаря още веднъж!    :cuddle:
*
« Отговор #105 -: Април 14, 2010, 22:54:45 pm »
На мен от бананите ми ставаха ужасни киселини.  :(

Раиса, мадъркеър е британска фирма и цените са в паунди.

жасмин
, и аз бях в същото положение като дианка ден преди да родя (май разкритието ми беше около сантиметър, а момъкът - много, много високо; затова и раждах толкова дълго). Без да съм сигурна мисля, че най-високата степен на зрялост на плацентата беше четвърта.

*
« Отговор #106 -: Април 14, 2010, 22:58:59 pm »
И на мен ми се получават киселини от бананите, тогава се налага да пия Квамател, ама пак ям.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #107 -: Април 14, 2010, 23:34:57 pm »
Момичета, а колко излиза раждането? Доколкото знам раждането в България е безплатно. Но, в МД има ценоразпис: естетвено раждане - 440 лева, секцио - 600 и няколко там. Някой знае ли нещо по въпроса?
Малко късно се включвам:)
Аз раждах секцио ( в МД) с избор на екип и платих 550 лв. Седмица преди да родя бях разпитала доктора и акушерките за цените за да съм подготвена. Ако не си бях избирала екип ми казаха, че не дължа нищо - здравно осигурена съм.
За естествено раждане нямам представа как стоят нещата но не би трябвало да се плаща ако си ЗО.
« Отговор #108 -: Април 15, 2010, 00:33:29 am »
Здравейте момичета ,
  отдавна не съм писала но като че ли не се засвтоявам много пред компютъра както се затопли времето  :sunshine: .
  Имам ужастни киселини направо не мога да спя и то главно вечер.От няколко дни е кошмар.Вземам сода - имате ли представа дали има някакви странични ефекти и дали е вредна.Благодаря предварително и успешни финални метри на всички. :balk_63:

« Отговор #109 -: Април 15, 2010, 02:16:10 am »
Жаси, аз си откарах с трета степен плацента до 39г.с.+2 дни, когато ме резнаха-въпреки зрелостта(при мен от 33 г.с.) раждане не тръгна. Ще те наблюдават внимателно и ако преценят, могат да ти попомогнат...Няма страшно!
Раиса, ти май си съседка? Дрогерията "Be Fit" е жестока! Сега накупих биопюрета , защото ще захранвам бебето. Имат почти всичко, което има и в Биомаг-а на пл. Журналист, но на по-добри цени.
Има и ония пелени, за които говори Жаси- Bambino Mio(Mio Care)и на същата фирма прах за пране без фосфати и аромат- аз го ползвам  и изпира страхотно добре.
Раждането се заплаща само ако ще избирате екип- октомври в МД беше 450лв. за физиологично раждане и 550 за секцио. Отделно може само епидурална упойка да се плати- мисля,че беше 100лв. Ако отидете без избор на екип не се плаща нищо.А за стая след това се плаща ако ще сте на 12- ВИП етаж- в стаи по 2-ма със санитарен възел , с бебетата при вас- 35лв. на ден.На 7-мия етаж не се плаща, стаите са с по 3 легла, етажна баня и тоалетна, бебетата ги носят на 3 часа за кърмене, нощем стоят при тях.
« Последна редакция: Април 15, 2010, 02:25:55 am от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #110 -: Април 15, 2010, 06:02:34 am »
 Имам ужастни киселини направо не мога да спя и то главно вечер.От няколко дни е кошмар.Вземам сода - имате ли представа дали има някакви странични ефекти и дали е вредна.Благодаря предварително и успешни финални метри на всички. :balk_63:
Зависи колко взимаш. Правилото е по половин лъжичка и трябва да е разтворена напълно във вода. Неразтворена е вредна за стомаха. Също ако прекалиш с количеството не е добре, защото все пак е калциев карбонат т.е. може да прекалиш с калция ако взимаш по-големи дози.

Б

*
« Отговор #111 -: Април 15, 2010, 08:52:55 am »
Боби, содата не е ли натриев бикарбонат-не съм на ти с химията, ама мисля че е различно.
Госката, аз пия Квамател за киселините, много помага.
*
« Отговор #112 -: Април 15, 2010, 09:22:22 am »
Момичета,въпросните ви киселини да не би от някаква храна до ви излизат,аз съм в 7 месец и почти през цялото време съм на диета и не съм имала киселини!В книжката,която имам за бременноста пише,че да се избегнат трябва да се избягват богати на мазнини храни,пържени ястия,храни,които ферментират,например зеле,сушени зеленчуци,трудносмилаеми храни,ястия със сосове.За предпочитане е да консумирате печено месо ,риба,добре сварени зеленчуци,плодове и всякакви млечни продукти.По нататък пише и задушеното да се избягва,колбаси,сосове,пушени риби ,дивеч,карантии,та дори и сладко и дават още следните съвети-никога не прескачайте пранене,хранете се 3-4 пъти дневно,но леко и добре балансирано,никога не яжте между храненията ,за да залъжете внезапния пристъп на глад,хапнете ябълка или морков.
За спазмите пише,че се дължат на недостиг на витамин В и магнезий!
Газираните тук,които си ги препоръчвате на мен всички лекари ми ги забраняват!
Надявам се да съм помогнала на някоя от вас :wink:
*
« Отговор #113 -: Април 15, 2010, 09:43:49 am »
Добро утро милички :)

Лисе, Инке Тинке, благодаря ви за подробната информация, златни сте! :)

За киселините, моята лекарка ми каза, ако имам такива, половин лъжичка сода, разтворена във вода. Каза ми, че не ми препоръчва да пия лекарства. Но, каза, да не пия сода твъре често т.е. ако не са много силни да си ги търпя.

ГБГ, мила, сигурно си права за храненето. Но, на мен ми е невъзможно да не хапна нещо като имам пристъп на глад. Може да е нещо много малко, но трябва да сдъвча нещо. :)

Анизка, дано не се повтарят тези гадни крампи! Стискам ти палци!

За плодовете, и аз налитам на бананите, а преди не ги долюбвах особено. А от шоколада ми става гадно, но въпреки това като видя шоколад и ми се прияжда.

Хубав ден момичета!

*
« Отговор #114 -: Април 15, 2010, 10:01:06 am »
gbg123-мисля че си права за храните, че онзи ден щях да пукна от тиквички с кисело мляко, ама пуста лакомия...какво да се прави. Като прегрешим нещо, явно си плащаме.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #115 -: Април 15, 2010, 11:11:17 am »
Иска ми се да видя Раиса, след като се е наяла с череши, че те какви газове правяяяят-сигурно ще е интересно :lol:

:lol: :lol: :lol: Най-вероятно ще литна...като в онази реклама, колко му е...  :lol:

Значи този сайт Mothercare изобщо не е изгоден. Гледах количката която съм харесала за 500 паунда, тук е по-евтина.

Аз се примирих с кг-те. Качам много бързо, уж не ям много. Но пък като забравя да ям 4-5 часа веднага ми става лошо - повръща ми се. И в тези моменти ми помага само нещо солено от тесто...много ми се искаше да избягвам тестените изделия, но просто няма как да стане. Само това ми се яде + плодове...
От зеленчуците много често ми става лошо, особено от марули.  Месо хич не ми се яде. Фаворит са ми пълнозърнести филии на скара с кашкавал , по-изпечени .  :eating:

Инке,
почти съм съседка  :D . Живея в Симеоново, но офиса ми е в Младост. А и майка ми живее там...та се подвизавам ежедневно . 100 пъти съм минавала покрай този магазин, защото имаме сметки в ДСК и често ходя до банката. Вчера за пръв път влязох и много ми хареса . :D
« Отговор #116 -: Април 15, 2010, 11:18:59 am »
Аз от скоро имам киселини, 2-3 пъти досега ми се случи и главно вечер. Помагат ми обиновени бисквити "Закуска".
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #117 -: Април 15, 2010, 15:30:33 pm »

... Има няколко програми на вибрацията и няколко програми на самия масаж. Въртят се вътре топки някакви и е страхотно!
Раиса, използването на вибрации по време на бременност може да предизвика контракции!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #118 -: Април 15, 2010, 16:07:37 pm »
Боби, содата не е ли натриев бикарбонат-не съм на ти с химията, ама мисля че е различно.
Госката, аз пия Квамател за киселините, много помага.
Ооопа, втора малоумна грешка от моя страна. Добре че има хора, които да следят какви бисери ги пиша.Калциев карбонат е това, което аз взимам за киселини ( ей го тук http://www.tums.com/products_ex750.aspx). Извинявам се за грешката. Онзи ден пих сода и четох инструкциите за това колко и как, но съм изключила, че е различно от редовното ми лекарство.

Боби

« Отговор #119 -: Април 15, 2010, 16:24:44 pm »
И аз днес да се запиша :)
Отидох да си взема направление за алерголог. Джи пи-то ми пусна и профилактични изследвания - кръв и урина и кардиограма. Другата седмица ще пусна кръв и урина, но ми направиха кардиограма и нещо не й хареса, та ще питам Жекова за кардиолог. Обикалях час и половина в Александровска за алерголог, защото трябваше той да ми издаде направление за кардиолог. И то не беше "Ми аз не работя със НЗОК", "Елате утре, тогава издавам направления", не знам какво си...добре, че жената на регистратурата беше много мила и ми помогна. Накрая я черпих едно кафе, че ми намери лекар дето да ме приеме днес.
Алергия към упойки нямам, само на някои медикаменти направих лека реакция и ми дадоха амбулаторен лист, в който е описано какво да ми се бие след раждане, при спешно родоразширение и т.н

Гледам пак сме обсъждали киселините. Радвам, се, че открих газираната вода  :lol: Рая може да се включи с инфо доколко е полезна, но за мен е незаменима. С мъжа мислим да търсим склад в Надежда да ни зарежда, че на ден отива поне една бутилка минимум  :lol:
[/url][/url]