0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #140 -: Април 16, 2010, 13:01:55 pm »
На мен всеки месец ми се полагат заедна с болничните 1 лист с изследвания,от ЖК досега са ми пускали само 2 пъти и личната 1 път като бях с бъбречна криза.Последно ми беше 110(18.03),при положение,че от повече от месец пия витамини с желязо!
*
« Отговор #141 -: Април 16, 2010, 13:32:37 pm »
Здравейте, първо се извинявам, ако питането ми не е за тук, защото аз все още не се считам за бременна, но ето какво ме притеснява вчера правих кръвен тест и резултата е 77.15.Според калкулатора на зачатие съм 4 седмица и 5 дни.С кои референтни стойности трябва да сравнявам моите с тези в 4 или тези в 5 седмица?Притеснявам се, защото този резултат ми се вижда доста нисък, а и вече имам три спонтанни аборта. :(

Деси, честито! Според мен си си за тук! :) ЧХГ-то ти изглежда добре!:)
Прочети ето тук статията за ЧХГ: http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&option=com_content&task=view

Успех

*
« Отговор #142 -: Април 16, 2010, 14:16:48 pm »
gbg123 желязо под формата на таблети не са ли ти изписвали т.е. не като част от витамини. Аз пия от известно време Мелтофор фол-да видим какво ще излезе.
« Отговор #143 -: Април 16, 2010, 14:55:58 pm »
Момичета, имате много поздрави от Цвети- вчера се чухме с нея. Тя и бебчетата са много добре, вчера е влязла в 33- та седмица и докторите са казали, че дори и сега да тръгнат да излизат бебчетата, няма никаква опасност за тях. Доволна е много от всичко в МД и отделението на Дяволов. Аз сега тръгвам за Пловдив, а утре- в София- да видим братя и сестриче как са.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #144 -: Април 16, 2010, 14:59:23 pm »
Мацки, в коя седмица изследвахте хемоглобина. Аз сасега само съвсем в началото на бременността и беше ок. Другата седмица отивам на ЖК да видим и там какво ще ми пуснат.

Жаси, голяма си терца :) Хехе
Защо ще се местите в Младост бре душата?

Защо само веднъж са ти пускали хемоглобин :? На мен всеки път ми пускаха, ама плашах.
В Младост апартамента е тристаен, затова.

Мари-ал, колко бързо мина времетооо :)
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #145 -: Април 16, 2010, 15:10:16 pm »
Аз не съм фен на фитнеса, въпреки, че ще трябва да го заобичам скоро :? Обаче виж плуване...абе аз вода в течно агрегатно състояние обичам и да пия и да съм в нея :lol: На сняг и лед не се разбираме :)
А иначе къде има фитнес център в Младост, че след година-две ще живеем там?

Аз пък се разбирам с всички спортове свързани с вода, независимо в кое от 3те състояния  :D
И не съм фен на фитнеса...Ходих една година просто защото нямах друга опция с тази работа и бебето вкъщи ( мъжа...). Преди години много усилено се занимавах с тае-бо и спининг, в последствие станах и треньор. Отказах се, защото е супер неизгодно. А спрях тотално с тае-бото когато започнах да работя - много ми беше далече залата (Спартак) и часовете бяха от 20 часа...докато се прибера станало 22 часа. Не става.
Точно преди да се издуя се запалих по The Gym и една аеробика там. Водят я майка и дъщеря (Веска и Искра), които познавам още от Спартак. Ходих много често при тях (почти всеки ден), понеже много качих от хапчетата за ЩЖ. Даже съм ходила бременна ( без да знам ) че и кънки карах...и ски..и се пребих като куче на ските! Късмет!

Със сигурност за спорт ти препоръчвам да не е фитнес, а нещо по-интересно. Някаква аеробика..нещо по-интензивно с музика, в група.. Много по-лесно и приятно се тренира. А и фитнеса е за оформяне предимно, на нас друго ни требе  :lol:.
В младост има доста места за спорт, че и басейн има. За центъра, който споменах - ще потърся линк.

http://www.fitnessmladost.com/BG/index.htm

Шаноар ,
аз от моето календарче знам че 4 седмица и 5 дни е едно, после е 4та и 6 дни и след това е 5та седмица. Брои ми ги така на мен,
4.5 г.с  4.6 г.с.  5.0 г.с.  5.1 г.с.
« Последна редакция: Април 16, 2010, 15:13:03 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #146 -: Април 16, 2010, 15:13:07 pm »
Мари, много се радвам за Цвети - то още малко и може до към 36 седмица да стигнат, пу пу!
И аз съм младостко чедо  :oops: - Вени вече доволно потривам ръчички. В коя младост ще се местите? Чудесно за апартамента, ние израснахме 3 дечурлига в двустаен и беше като цигански катун  :lol:
Аз ще трябва другия месец да ходя на ФМ - някой може ли да ме информира за София - къде сте ходили, колко струва...
Вчера бях на ЖК, дофтурката каза, че според нея всичко е наред. Не е ясен пола, било рано. Ама аз се притеснявам повече за друго - не го усещам още туй бебе и това си е  :?  :? вие кога ги усетихте?
За Hgb - и аз съм пила Малтофер-фол, помогна ми, моя беше стигнал до 105 с предишната бременност, не помня колко време го пих, но в родилния са ме приели със 138 - явно е помогнал.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #147 -: Април 16, 2010, 15:18:33 pm »
Аз ще трябва другия месец да ходя на ФМ - някой може ли да ме информира за София - къде сте ходили, колко струва...

Аз ходих на ранна ФМ ( 11 - 14 г.с. ) във Фемина ( не успях да се впиша за Марков ) .
Беше ми 60 лв. , никой не ми предложи диск, а имало такава опция ! срещу още 10-20 лв.
Сега имам записан час за Марков на 3 Юни ( живот и здраве! ) , тогава ще ми е късната ФМ ( 18 - 22/3 г.с. ) и ми обясниха от там, че късната е по-скъпа. 100 лв. е и ако искаш диск - още 20 лв.
« Отговор #148 -: Април 16, 2010, 15:22:04 pm »
Мари, много се радвам за Цвети - то още малко и може до към 36 седмица да стигнат, пу пу!
И аз съм младостко чедо  :oops: - Вени вече доволно потривам ръчички. В коя младост ще се местите? Чудесно за апартамента, ние израснахме 3 дечурлига в двустаен и беше като цигански катун  :lol:
Вчера бях на ЖК, дофтурката каза, че според нея всичко е наред. Не е ясен пола, било рано. Ама аз се притеснявам повече за друго - не го усещам още туй бебе и това си е  :?  :? вие кога ги усетихте?

В Младост 3 :) Аз мога да помогна само с инфо за Фемина - двата пъти ми взеха по 70 лв. с диск, третия 90 лв. с диск. Бях при д-р Врагалева и трите пъти. Усетих бебока към 18 г.с. Не се шашкай толкова, ще го усетиш :)

Раиса, за лятото нищо няма да записвам като спорт, освен бутане на количка с препядствия и кърмене на поискване :lol: За зимата пак ще те питам за нещо сигурно :)
[/url][/url]
*
« Отговор #149 -: Април 16, 2010, 15:29:51 pm »
Благодаря ви Раиса, Вени  :bighug: Току-що се обадих във Фемина, не записвали още часове за юни - да съм се обадела в средата на май  :? Вени, ние сме в Младост 4 до Бизнес парка, така че Младост 3 ни е на един хвърлей, както се казва.
Добре си се ориентирала за отслабването през лятото, то по нашите улици наистина бутането на количка е един прекрасен начин да влезеш във форма  :lol:
*
« Отговор #150 -: Април 16, 2010, 15:48:34 pm »
Рая, я го постни този календар да се образоваме, че с тия седмици и месеци става голяма каша.
« Отговор #151 -: Април 16, 2010, 16:04:10 pm »
dianka, аз ходих на ФМ при доц. Томова. Препоръчвам я на всички, които им предстои ФМ. Много мила и добър лекар. Струваше 100 лв. и ми дадоха диск. Но се записах месец по-рано. Другия добър д-р е Марков, но и там трябва да се запишеш по-рано. Димитрова от Фемина е добър специалист, но по думите на мои познати била много дръпната.
Ако някой се интересува повече за доц. Томова:
http://www.docenttomova.bg/
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #152 -: Април 16, 2010, 16:30:50 pm »
Рая, я го постни този календар да се образоваме, че с тия седмици и месеци става голяма каша.

Ммм не знам как да го постна. Става въпрос за овулационния календар, който си е към самия сайт. Копнах малко, ще го пейстна...   
Аз много го ползвах, а и до сега си го гледам, защото ми показва на коя дата ще съм 21 г.с. да речем. Така ми е по-лесно като записвам часовете , като ме искат в 22 г.с. примерно.

1
12w1d
2
12w2d
3
12w3d
4
12w4d   
5
12w5d
6
12w6d   
7
13w0d   
8
13w1d
« Последна редакция: Април 16, 2010, 16:33:13 pm от Raissa777 »
« Отговор #153 -: Април 16, 2010, 16:50:43 pm »
dianka, аз ходих на ФМ при доц. Томова. Препоръчвам я на всички, които им предстои ФМ. Много мила и добър лекар. Струваше 100 лв. и ми дадоха диск. Но се записах месец по-рано. Другия добър д-р е Марков, но и там трябва да се запишеш по-рано. Димитрова от Фемина е добър специалист, но по думите на мои познати била много дръпната.
Ако някой се интересува повече за доц. Томова:
http://www.docenttomova.bg/

И аз на всичките ФМ ходих при доц. Томова. Горещо я препоръчвам!
« Отговор #154 -: Април 16, 2010, 17:28:57 pm »
Моя хемоглобин падна на 96 във 18 седмица, а и наче го изследвам всеки месец тъй като той си влиза в кръвната картина. Направих един курс 50 ампули тотема и 4 бр Б12 на инжекции и нищо не стана. Наложи ми се консултация с хематолог и днес ми излязоха резултатите, че желязо си имам, но не и Б12. И сега нова порция инжекции, малтофер, фолиева, емузол. Пък да видим този път какво ще стане
[/url]
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #155 -: Април 16, 2010, 17:39:18 pm »
mari-al специални поздрави да пратиш на Цвети от мен и да и кажеш че й стискам палци и мисля за нея и бебчетата!!!
И аз използвам ову календара и записвам там всичко което ми се случва, :lol:  ако ще и да е най-дребното!
*
« Отговор #156 -: Април 16, 2010, 19:00:09 pm »
Петя, много е неприятно това с хемоглобина  :? Чела съм за доста момичета тук, взлезли да раждат със стойности под 90. Дано лечението този път помогне. Доколкото помня, при нисък Hgb вредата е главно за майката, плода си взема каквото му трябва.
За седмиците и месеците аз ползвам Овулационния календар- там щом отбележиш + тест за бременност и започва да ти ги брои (благодаря за което  :oops: ).
*
« Отговор #157 -: Април 16, 2010, 19:30:53 pm »
Отдавна имам регистрация за календара, но при мене не работи-не знам защо
« Отговор #158 -: Април 16, 2010, 19:49:30 pm »
Питай beast - а :)
[/url][/url]
*
« Отговор #159 -: Април 16, 2010, 20:03:37 pm »
Моя Хемоглобин не е толкова зле,последно на 18 Март 110,какво да ви кажа,1 АГ ми изписа сама Желязо,а другото вече ми беше изписало витамини със Желязо!В понеделник ще ходя да си взема последния болничен преди телк и изследванията и ще видя дали е паднал още,но при 2 АГ ще раждам и лушам повече него,та то и последния път ми каза,че щом е над 100 е добре.