Тъкмо се чудех дали в заварено положение ще ни огрее Пентаксима?
Онзи ден даваха репортаж по бтв, едва ли не излезе, че в момента е изчезнала от пазара. При вносителя имало само 30бр. Ние трябва да я сложим най рано края на април/началото на май. Май ще си я купим........ дано я има, че ми се ще да сложим и 2 дози превенар или синфлорикс преди септември. Още не мога да реша коя от двете
В репортажа показаха няколко педиатъра които обясняваха как според закона от 01.04 трябвало да слагат новите ваксини от новия имунизационен календар, а ваксини нямало. От ЗМ им казали да слагат старите ваксини... Българска работа... нямам думи просто
Като си бяхме на Търново се видях с една приятелка, чието бебе е на 3 месеца. Сложили са 1-та доза Пентаксим и сега не могат да намерят да му сложат следващата. Лошото е, че веднъж са я сложили и сега няма как да пропуснат. Тъпа история! В крайна сметка не съм я питала дали са намерили и откъде. И аз се надявам докато дойде време да се реимунизираме да я има, па макар и да си я купим. И аз се чудех дали при заварено положение ще е безплатна за нес? А това не важи ли и за превенара /синфлорикса/?
Здравейте момичета. След празничната седмица дойде навъсената, но настроението ни е добро и ведро. Днес ме зарадваха със страхотна новина около сестра ми и сега съм много щастлива. Нуну, аз пуснах поръчка от май тойс , защото щях да изпусна Плей до-то, и без това му увеличиха цената докато се натуткам.
Елора, сори че те забавих.
Добър ден и здрава слънчева седмица на всички.
Тъкмо заради ваксините влязох в ремата за да питам и виждам, че сте коментирали този въпрос. На 21.04. трябва да сложим втората доза Пентаксим на децата но се оказва, че днес съпруга ми неможе да я намери в аптеките във Варна. Нямало я и в складовете
. И аз слушах репортажа по БТВ но все не ми се вярваше, че може да е истина. Звънях на педиатърката ни да я питам какво правим ако не успея да я намеря но неможеше да говори и по-късно ще се чуем. Странна държава сме ние. Някакво изостанало племе в света.
Ще потърся чрез приятели до утре и ако не успея да я намеря тук мисля да се обадя в аптеката в Мангалия откъдето си купувах гонала и ако имат да отида да си я купим оттам.
Нямам думи.
Ако междувременно някой има ионформация за град и аптека откъдето може да се вземе, моля да пишете.
Поздрави и дано са здрави дечицата ви.