Интересувам се кога трябва да започна с профилактичните изледвания и какви?
Не става дума за изледвания, които се правят за търсене на причините за аборта, а чисто профилактичните.
Все още не ми е дошъл първия цикъл след раждането и абразиото (18-19г.с.), но искам да съм подготвена като отида при лекаря си.
Първото, което ме вълнува е може ли веднага да искам микробиология и цитонамзака? Страшно се притеснявам да няма някаква инфекция или разни гъбички, бактерии, коки или там каквото е възможно.
Второ - кога мога да пусна хормони, за да съм сигурна, че резултата им е достоверен?
И трето, кога е удачно да направя контролна ЦС?
Ходих вече веднъж на узи, на 3-я ден след като ме изписаха от болницата, тогава всичко изглеждаше добре, сега смятам в петък ако не ми мине котка път да отида още веднъж (за всеки случай), иначе док ми каза след като ми дойде около 10-15 ден да отида да ме види.
Препоръчват ми 6 месеца контрацепция, но през това време нито мога да стоя мирна, нито да се чудя дали чисто физически всичко ми е наред...
Ако нещо пропускам, приемам всякакви съвети, дори и такива за изследвания, които са за търсене на причините за самия аборт.