Мармотче, не знам и аз вече. В поясненията е наблегнато на осигуровките, а по време на неплатения се плащат само здравни, не и социални. Т.е. аз имам период от 6 месеца, в който не съм плащала осугуровки.
Родителят (вкл. и родител извън семейството) трябва да има трудов договор с платени осигуровки в НОИ или да се самоосигурява (едноличен търговец, свободна професия и др.) с платени осигуровки в НОИ.
Принципно, мога да се заям с отпуска по майчинство, който са посочили в условията им, тъй като такъв няма в нормативните документи. Има отпуск за бременност и раждане, отпуск за гледане на дете до 2 години и неплатен отпуск за гледане на дете до 8 години. Все е майчинство.
Ама реших да си прекъсна неплатения отпуск и да си подновя осигуровките и да си внеса изрядни документите. Пък ако тогава се заядат, ще се чуе на далече.
Едва сварихме да си направим адресната регистрация, съвсем на финала взехме Разрешение за ползване, а сега и това. Ама и с това ще се сборя, надявам се.
Мама Мийя, поздравления и за малката късметлийка Лея! Дано все така да е с късмет в живота.
Надин, стискам палци за следващите класирания!