0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помощ РЕДУКЦИЯ
« Отговор #40 -: Април 23, 2010, 18:38:58 pm »
Когато правих първото си ИКСИ доктора настояваше да ми върне три ембриона,мъжа ми беше категоричен,че иска максимум две. В крайна сметка аз послушах доктора и ми върнаха трички.През дните на очакване до теста бях изпаднала в паника какво ще правя с три бебета... Теста ми беше отрицателен и в един момент осъзнах ,че важното е да съм бременна ,а не дали са 2 или 3,защото това е дар Божи и не можем да се месим в работите му.Сега пак чакам след трансфер ... ако са три ,ще ги запазя и тричките.Просто човек не винаги има втори шанс .Успех в решението и като му дойде времето да се похвалиш за крайния ревящ резултат!
*
« Отговор #41 -: Април 23, 2010, 19:46:39 pm »
Прости ми Рени за слудващите думи, но за мен наистина нито една от изборените от теб причини не би ме разколебала за редукция. Единствения смислен аргумент за мен е ако се застрашава бременността с останалите ембриончета или моя живот.
Абсолютно съм съгласна с тези думи!
Момичета, най-вероятно, Рени е млада жена и не копнее от дълго време за деца. На всичко от горе е имала страхотния късмет, да успее от първи опит, а не е изпитала огорчението и болката след отрицателен тест, след аборт или след извънматочна бременност...
Не пожелавам на никого да е изправен пред такава дилема, но по-важното е в случая, просто да стигнем до бременност...
Рени, ти решението си го взела вече. Дано имаш силата да го изпълниш! Дано не съжаляваш никога за това си решение! И дано си износиш и родиш толкова бебчета, колкото сама си пожелала!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #42 -: Април 23, 2010, 21:39:10 pm »
Аз прелагам да спрем вече с обвиненията и соченето с пръст! Както каза Мини, да не дава Господ на никого да се налага да взима такова решение. От постовете на Рени стана ясно, че й е достатъчно тежко и трудно и без нашите обвинения и назидания. Тази жена е писла тук, за да намери утеха и подкрепа. И няма значение дали от дълго време копнее за деца или не, дали е преживала неуспех или не. Този форум е за взаимопомощ, нека не се превръща в съд!
Замислете се до какво емоционално състояние могат да я докарат думите ви, имайки предвид положението й! А на който му става криво и се разстройва просто да не чете. Щом такива теми ви дразнят, не ги четете. Не съдете хората, всеки си знае какво му е на главата. Нямаме право да съдим в такава ситуация. Всеки сам взима решение за себе си.
Моля ви, спрете да я назидавате, моля ви!

Рени, пожелавам ти всичкия късмет на света, дано не се стигне до редукция, а ако все пак се наложи и я направиш, ти пожелавам всичко да е наред с другите бебета и да си ги отгледаш със здраве и радост!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #43 -: Април 23, 2010, 22:02:02 pm »
Знаете ли смятам, че наистина трябва да приключим с тази тема, защото стана много болезнена както за много от вас така и за мен.  Не смятам че които и да е има право да ме напада по-такъв начин и едва ли не да казва че не заслужавам да чуя думата „мама” .   Смятам да добавя  само едно,  премисляйте добре коментарите си преди да ги напишете защото не познавате живота на човека който стой от другата страна на монитора и не знаете какво е преживял. Всяка една от нас страда, да  се нараняваме с такива думи, според мен е излишно.
 Не мога да разбера зашо се хващате за битовизмите, и така смело обвинявате, а никой не дава някакъв съвет от неговия опит за това как се е справил стях. Да питам за тях защото ме интерисуват  и смятах че някоя от вас може да ми помогне да си отговоря на тези въпроси, на които не успях сама. 
Да здравословни проблеми имам и то доста големи. Не случайно бях написала още в началото че лекарите са категорични че не мога да износя триплодна бременност.  Но въпреки всичко се опитвах да намеря сили и доводи да избегна редукцията.  Не смятам че трябва да давам обяснение за здравословните си проблеми защото смятам че тези въпроси трябва да се задават на лекаря,  а не тук.   
Да съпруга ми е категоричен че не иска  да оставя трите ембриончета, защото само той си знае какво е преживял когато бях в реанимация и се борех за живота си, след първата ми неуспешна бременност. За него е по-важен моя живот и за това смята че е по-безопасно ако децата са от различни бременности, а не от една. Защото живота е пред нас и ние имаме вяра че можем да започнем от начало ако се наложи, зашото вече веднъж го направихме.

Благодаря на всички и ви пожелавам с цялото си сърце мечтите ви да сбъднат.  Аз повече няма да пиша в тази тема.