0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Неизяснен стерилитет
« -: Май 09, 2006, 22:32:17 pm »
Ето моята история - накратко...
на 30 години съм, правим опити за бебче вече почти 4 години. Първите 2 се "подмотвах", надявайки се, че следващия месец вече ще стане. Най-накрая събрах кураж да ида на консултация (до този момент на гинеколог бях ходила броени пъти...). Естествено, тогава не знаех що е то това "специалист по репродуктивна медицина". Смених няколко гинеколози, като всеки разбира се имаше своето мнение по въпроса и всеки ми назначаваше нови изследвания. Нaкратко, положението е следното:
- хормони - в нормата
- тръби - ок (след направена цветна снимка и в последствие лапароскопия)
- овулация - редовна
- менструация - като по часовник
- имам Хашимото, но повечето лекари казват, че по-скоро няма отношение към забременяването, а към износването на плода по-късно
- направени имунологични изследвания в 1АГ Св. София при д-р Генов, като се установи наличие на антиовариални антитела, но резултатите са спорни според д-р Стаменов
- спермограма на съпрута: варира, общо взето бройката е ок, но морфологията куца

имаме 3 неуспешни инсеминации в 1 АГ Света София и 1 неуспешна - в клиника "Малинов"

to be continued....
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Неизяснен стерилитет
« Отговор #1 -: Май 09, 2006, 22:38:38 pm »
хашимотото е един от моите проблеми за забременяване. не го пренебрегвай. а как ти го установиха - с хормони и антитела или ехография. какво пиеш за него
за антиовариалните препоръчаха ли ти някаква терапия. и аз се чудя дали са пуснати на правилното място.
хламидия не пишеш правила ли си, както и микробиология.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Неизяснен стерилитет
« Отговор #2 -: Май 09, 2006, 22:48:14 pm »
Лили, Хашимотото ми го установиха още преди 10 години. Взимам Еутирокс 50 или 100 мг, в зависимост от сезона, и се следя всяка година на ехограф, както и хормоните. На теб какво ти казаха за него във връзка със стерилитета?
Микробиология съм правила няколко пъти, хламидии не съм имала, но често имам кандида  :(
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Неизяснен стерилитет
« Отговор #3 -: Май 09, 2006, 23:46:11 pm »
Ето и моят случай, дотук - неизяснен стерилитет-първичен след година и 10месеца опити, стиктно следене на овулация 10месеца, но имам още много изследвания да направя.
- МБ, хламидия, цитонамазка.
-УЗИ за доказване на овулация и наличие на такава;
-спермограма с критерии по Крюгер - норма;
-постокоитален тест;
-цветна снимка;
-изследване на хормони - неколкократно, но само половите, в норма, не мн.хубаво съотношение ЛХ/ФСХ, 0,52;
Не съм, а вероятно трябва да направя имунологични, генетични, антитела и хормони на щитовидната жлеза, лапароскопия за отхвърляне на възможността да имам ендометриоза и евентуално хистероскопия за да е пълна диагностиката.
Какво още чакам - срещата с новоизбрания си док на 16.05., за да ме насочи откъде да я захващам.
Това е:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

лили

• 2151
Неизяснен стерилитет
« Отговор #4 -: Май 09, 2006, 23:47:53 pm »
мойто хашимото скоро го диагностицираха. за сега ще го следя само на около 6 месеца защото хормоните и антителата са в норма. в случай на бременност всеки месец. изписаха ми селен и подкрепиха идеята ми за пчелни продукти.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Неизяснен стерилитет
« Отговор #5 -: Май 10, 2006, 09:04:29 am »
Ето и моята история, която доста прилича на тази на Майски :D.
Аз съм на 29г., а съпруга ми на 35г. Правим опити за забременяване почти 3 години като през първата година от опитите не предприех почти нищо, с изключение на няколко рутинни посещения при гинеколог.
Правила съм следните изследвания: хормони - в норма, но не съм изследвала всички хормони на щитовидната жлеза и планирам да го направя в близкия месец-два; хламидия - отрицателен (при съпруга ми също), цитонамазки и микробилоогии, цветна снимка и в последствие лапароскопия - заключение: две пропускащи тръби и отстранени леки сраствания.
Показателите на съпруга ми се менят от нормоспермия до  астенозооспермия, но проблема е с влошената морфология. Според док обаче това не може да се счита за генерален проблем.
До сега съм направила 3 неуспешни инсеминации.
Вчера си записах час при доц. Конова, за да подхващаме имунологичните (и генетични) изследвания.
Намерихме нашето синче.
*

Lexi

Неизяснен стерилитет
« Отговор #6 -: Май 10, 2006, 10:57:53 am »
Моето положение е:

- наличие  на овублация и точен цикъл
- проходими тръби
- хормони в норма
- антитела - няма
- хламидия - отрицателен
- спермограма /вкл. и по Крюгер/ мн. добра

на 32 г. Имам дете, чаконо 2 г., а от 4 г. правим опит за второ. Ако не бях отишла при др. Владимиров, все още щях да се водя с неизяснен стерилитет. Диагнозата ми е "ранно изчерпване на яйчниковия резерв"/на практика, лошо качество на яйцеклетките/. Основания да ми бъде поставена са:

- жените и от двата ми рода имат мн. ранна менопауза /под 40 г/
- на 2 ден от цикъла при преглед с УЗ е установен намален обем на яйчниците
- лош отговор при стимулация /образуване на по един добър фоликул при две последователни стимулации с клостил/

С цел тази диагноза да бъде окончателно потвърдена, както и с надеждата за бебече ми предстои инвитро.
*

Lexi

Неизяснен стерилитет
« Отговор #7 -: Май 10, 2006, 11:01:10 am »
Имам и две неуспешни инсета - в Св. София и в кл. София.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Неизяснен стерилитет
« Отговор #8 -: Май 10, 2006, 11:59:32 am »
И аз да не остана назад и да се включа:
- открити хламидии - лекувани и после убити  :wink:
- микробиологии - не са ми правили
- цветна снимка - проходими хубави тръбички
- овулация - имам си я, а на кломифен реагирам с 2 яйчица (тръгват 4-5 фоликула ама се пукнаха само 2) - не знам обаче колко са качествени тези яйцеклетки  :?:
- лигавица без стимулация - 10-11мм май беше, а със стимулация - падна на 8-9мм
- редовен цикъл 27-28 дни (когато не съм била на утрогестан - тоя утрогестан само ми удължи циклите  :evil:  )
Милото:
- трепахме някакви ентеро бактерии с един тон антибиотици
- имаме спермограми с по 15мил/мл, но след чайчетата, витамините и Спимена - добри показатели като количество и качество (около 50 мил/мл)
- лошото е, че материалът не се втечнява - над 1 час време на втечняване, а в една от спермограмите над 6 часа ?!
 Въз основа на тези резултати докторите казаха - вашият метод да стане работата е инсе - втечняваме материала и го вкарваме когато трябва и където трябва. Е да ама 2 инсета - неуспешни. А второто беше при два фоликула и сложихме много и здрави  :sperm:  :sperm: преди и след пукането на фоликулите. Не знам защо не стана  :(

*
Неизяснен стерилитет
« Отговор #9 -: Май 10, 2006, 12:20:14 pm »
Чудо тема!!!
Мислех си и аз да пиша нещо подобно - ето сега повод. Моята история всички я знаете, няма да досаждам повече.
Накратко да припомня - Мъжки фактор. 5 неуспешни инсеминации, 1 неуспешно ИКСИ, една неуспешна донорска инсеминация.
Примен уж всичко е наред - матка - кат слънце, тръби проходими, овулация перфектна, ама не става и не става!!!!!!!!!!!!!!!!

Напоследък си мисля, дали има изобщо смисъл да продължавам.
Според мен, проблемът в голяма степен е в главата ми и просто не знам какво да направя.

Мисля си дали имасмисълвъобще да правя имунологични или каквото и да е повече ....

Изобщо не мога да кажа, че се притеснявам или че само за това мисля или че се тръшкам, напротив - нищо подобно няма.
 Явно не позволявам по някакъв начин това да се случи......
В очакване ....
Неизяснен стерилитет
« Отговор #10 -: Май 10, 2006, 12:41:45 pm »
Хайде да се включа и аз.
Аз съм на 39, милото на 41. Правим опити вече 4-та година. След година и 6 месеца неуспешни опити (но и не много сериозни, че милото е на шантави смени и не винаги си е у дома баш когато трябва  :oops: ) тръгнахме по лекари. Няма да разказвам колко лекари сменихме. Накратко какво сме правили до сега:
хормони при мен ОК,
спермограми две, вкл. и морфология ОК,
хламидия отрицателно,
микробиология и цитонамазка ОК,
посткоитален тест ОК,
снимка на тръбите ОК,
след изследване на ТАТ и МАТ антитела поставена диагноза Хашимото,
имунологични изследвания (не сме правили всички възможни) показаха леко завишени NK клетки,
последва вливане на имуноглобулин,
две инсеминации (едната на естествен цикъл преди вливането и другата със стимулация с клостил след вливането) неуспешни.
Ами това е. Борбата продължава, ако трябва и до ин-витрото ще стигнем май, но за там не знам дали ще ни стигнат силите  :oops:
*
Неизяснен стерилитет
« Отговор #11 -: Май 10, 2006, 17:20:32 pm »
Фреши, чакаме теб :)
Неизяснен стерилитет
« Отговор #12 -: Май 11, 2006, 11:53:25 am »
Имам предложение към модераторите, но ще го пусна като отделна тема, за да го видят.
Та предложението ми е да се направи отделен под-форум, а всеки да може да пусне тема за ситуацията си с неизяснения стерилитет, и да могат други момичета да се включват с коментари, предложения и т.н. и да се следи темата в развитие.

Какво ще кажете, че така е малко трудно да се следят нещата :D
Благодаря ти, Бени!

*

лили

• 2151
Неизяснен стерилитет
« Отговор #13 -: Май 11, 2006, 11:58:45 am »
:rockon:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Неизяснен стерилитет
« Отговор #14 -: Май 11, 2006, 13:11:47 pm »
и аз съм за
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Неизяснен стерилитет
« Отговор #15 -: Май 11, 2006, 19:18:39 pm »
аз също
Неизяснен стерилитет
« Отговор #16 -: Май 12, 2006, 02:09:34 am »
При мен нещата не са никак розови.Няма открита причина.Всички лекари вдигат рамене.Аз съм явно някаккъв патологичен случай.
Хормони в норма-измервани няколко пъти
Овулация-не винаги,но имам.
Спермограма-добра.
Генетични,хромозомни-в норма
Хормони,антитела на щитовидната-в норма
Тръби-проходими,имам и 2 бременности
И сега,остава само Плевен и д-р Конова.
И там,ако не се открие нищо?Тогава какво? :roll:

Неуспешна инсеминация при д-р Стаменов-с 2 големи хубави фоликула по 21мм,пукат се и без прегнил
Неизяснен стерилитет
« Отговор #17 -: Май 12, 2006, 11:36:08 am »
Много се надявам, тези, кото пишем в темата Неизяснен стерилитет, скоро да можем да класифицираме проблема и да го решаваме.
Та за момента и  нашия е "неизяснен". Според лекаря, който ми следи фоликулчетата напоследък имам психогенен проблем. Аз не съм много  убедена в това и затова търся нещо друго.
Дотук:
мъжката част е с добра спермограма, чакаме резултат за антиспермални антитела
аз съм с проходими тръби, посткоитален тест-добър, забременях веднъж, преди година и 3 месеца, но в 6-та седмица направих спонтанен аборт, тогава открихме при мен генетична мутация на гена водещ до тромбофилия С....не знам си какво; преди това открихме антифосфолипидни антитела, които към момента са в норма, овулацията ми не е на 100%, но имам спонтанна и добре реагирам на Клостилбегит, лигавицата ми е нормална, репро-хормони съм правила няколко пъти и са излизали под и над нормите, но изглежда това са лабораторни грешки, защото след поредното повторение си влизат в нормата, сега отново  чакам резултат за ФСХ, ЛХ+инхибин, щитовидната жлеза не съм изследвала досега, но нямам някакви симптоми или отклонения и засега доц. Конова каза, че не е неоходимо.
Досега имам 2 вливания на имуновенин (2 месеца след първото последва бременност),  5 стимулации с Клостил, последната + инсе при Мели и д-р Даскалов, пия си аспирина и чакам да ми излязат поредните изследвания (антиспермални, антиовариални, отново хламидии и хормоните, които описах горе). Лекувала съм хламидии, които не бях сигурна, че съм имала, сборих една киста след стимулация с Клостил и недостатъчно к-во Прегнил. Изпила съм много литри клинавиче, жълт кантарион, смесени билки, килограми фолиева и вит. Е. На 34години сме и двамата и правим опити повече от 4 години.  Не съм убедена, че сме направили всички възможни изследвания, но искам най-накрая  лекар да ми каже, какво да изследвам или какъв вид АРТ да правя, защото ми омръзна да стрелям на посоки, а и е доста скъпо при положение, че освен другото и живея на г... на географията.
Неизяснен стерилитет
« Отговор #18 -: Май 12, 2006, 16:51:04 pm »
Както се разбрахме със Сигнусче, пуснах анкета искаме ли отделен под-форум. Да видим колко сме желаещите :D

После мисля всеки да си направи темичка - нещо като дневниците, и да се опитваме да си помагаме с идеи :D

Ако решим, че няма да има под-форум, ще се разпиша в тази темичка, че и на мен са ми доста въпросите в главата :roll:
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Неизяснен стерилитет
« Отговор #19 -: Май 12, 2006, 19:24:00 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Както се разбрахме със Сигнусче, пуснах анкета искаме ли отделен под-форум. Да видим колко сме желаещите :D

После мисля всеки да си направи темичка - нещо като дневниците, и да се опитваме да си помагаме с идеи :D

Ако решим, че няма да има под-форум, ще се разпиша в тази темичка, че и на мен са ми доста въпросите в главата :roll:

Фрешче, съжалявам, но преди да отворя настоящата тема, влязох в анкетата и там си разсъждавах за формата на новия подвъпросен форум. Виждам, че тук си обяснила идеята си, така че е нямало нужда от моите върпоси в анкетата:(