Много се надявам, тези, кото пишем в темата Неизяснен стерилитет, скоро да можем да класифицираме проблема и да го решаваме.
Та за момента и нашия е "неизяснен". Според лекаря, който ми следи фоликулчетата напоследък имам психогенен проблем. Аз не съм много убедена в това и затова търся нещо друго.
Дотук:
мъжката част е с добра спермограма, чакаме резултат за антиспермални антитела
аз съм с проходими тръби, посткоитален тест-добър, забременях веднъж, преди година и 3 месеца, но в 6-та седмица направих спонтанен аборт, тогава открихме при мен генетична мутация на гена водещ до тромбофилия С....не знам си какво; преди това открихме антифосфолипидни антитела, които към момента са в норма, овулацията ми не е на 100%, но имам спонтанна и добре реагирам на Клостилбегит, лигавицата ми е нормална, репро-хормони съм правила няколко пъти и са излизали под и над нормите, но изглежда това са лабораторни грешки, защото след поредното повторение си влизат в нормата, сега отново чакам резултат за ФСХ, ЛХ+инхибин, щитовидната жлеза не съм изследвала досега, но нямам някакви симптоми или отклонения и засега доц. Конова каза, че не е неоходимо.
Досега имам 2 вливания на имуновенин (2 месеца след първото последва бременност), 5 стимулации с Клостил, последната + инсе при Мели и д-р Даскалов, пия си аспирина и чакам да ми излязат поредните изследвания (антиспермални, антиовариални, отново хламидии и хормоните, които описах горе). Лекувала съм хламидии, които не бях сигурна, че съм имала, сборих една киста след стимулация с Клостил и недостатъчно к-во Прегнил. Изпила съм много литри клинавиче, жълт кантарион, смесени билки, килограми фолиева и вит. Е. На 34години сме и двамата и правим опити повече от 4 години. Не съм убедена, че сме направили всички възможни изследвания, но искам най-накрая лекар да ми каже, какво да изследвам или какъв вид АРТ да правя, защото ми омръзна да стрелям на посоки, а и е доста скъпо при положение, че освен другото и живея на г... на географията.