0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета , мислите ли , че под стрес ( независимо от какво е предизвикан ) е НЕвъзможно да се забременее ? Мислите ли , че има доста жени , които въпреки стресът и отчаянието зачеват и то точно в тия най - трудни и критични моменти за тях ? ? Вие бяхте ли спокойни до преди да забременеете ? Питам , защото това е много важно за мен понеже съм много нещастна че нашето бебе не се появява ( а не мога да се успокоя , както ме съветват и аз самата знам , че трябва ) и ми се иска да усетя малко надеждица , че въпреки мъката и напрежението е възможно жените да заченат и износят своите дълго чакани чудеса !

*
Мила bebino, не е "невъзможно" да се забременее когато една жена е под стрес, но със сигурност стреса не помага, особено, когато МНОГО искаме да станем мами! Аз съм била бременна 4 пъти досега(неуспешно) и все забременявам, когато съм много ангажирана и не се стресирам особено "дали е станало", но съм под стрес от друго естество!  През останалото време, когато се навивам, че "видиш ли, този месец трябва да стане" дори и не забременявам.. Има много теми по този въпрос, изрових един линк от бг мама, ако искаш да прочетеш.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=29234.0

Мерси много за отговора :balk_122: сега ще погледна линка !

bebino, от колко време правите опити ?
*
Бебино,ние около 1 година правихме опити без стрес,1 година под голям стрес и някой път секс за бебе,а не от любов и накрая ми казаха едни стабилни суми за изследвания,лапаро инсета със скъпи инжекции,че на ефтините лекарства не ми реагираха яйчниците.В крайна сметка забременях в месец,в който ме бяха убедили,че няма как и правехме любов през 2-3 дни,аз бях под огромен стрес заради работа,пари...
bebino, от колко време правите опити ?

Ние правиме опити вече 8-ми месец и нищо . . .  :( :(

Бебино,ние около 1 година правихме опити без стрес,1 година под голям стрес и някой път секс за бебе,а не от любов и накрая ми казаха едни стабилни суми за изследвания,лапаро инсета със скъпи инжекции,че на ефтините лекарства не ми реагираха яйчниците.В крайна сметка забременях в месец,в който ме бяха убедили,че няма как и правехме любов през 2-3 дни,аз бях под огромен стрес заради работа,пари...

Благодаря за обнадеждаващия отговор , това ми дава стимул да не се депресирам ! ! :) Вашето бебче вече появи ли се ? :wink:

*
След 10-на седмици!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Бебино,мила,не искам да подценявам чувствата ти - зная,че са дълбоко от душата и че истински се тревожиш.НО!Нека сме реалисти - не винаги бебето става от "раз",а 8м не са още толкова драматично много :) Имай малко повече търпение!Ако искаш да правиш "нещо по въпроса",мери си базалната температура и прави тестове за О.Дайте си още малко време,ако до 1г опити не стане - може да се обърнете към специялист по репр.медицина за основни изследвания.
Скорошен успех!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Бебино,мила,не искам да подценявам чувствата ти - зная,че са дълбоко от душата и че истински се тревожиш.НО!Нека сме реалисти - не винаги бебето става от "раз",а 8м не са още толкова драматично много :) Имай малко повече търпение!Ако искаш да правиш "нещо по въпроса",мери си базалната температура и прави тестове за О.Дайте си още малко време,ако до 1г опити не стане - може да се обърнете към специялист по репр.медицина за основни изследвания.
Скорошен успех!

Мерси за разбирането фибо :hug2: усещам , че напразно давам зор бебето да стане и е още раничко знам , че има двойки , които чакат години и са преживели какви ли не нещастия ( аборти и подобни ) и може би именно затова знаейки тези неща изпитвам дълбок страх , че и при нас ще има дълга борба в стремежа за бебе . Моля се да греша ! Искам да споделя , че следващата седмица ми предстои цветна снимка за проходимост , тъй като от миналия месец започнах да посещавам лекар поради неуспешните до момента опити . .

Re: До колко точно стресът пречи на забременя
« Отговор #10 -: Април 28, 2010, 11:12:06 am »
Искам също така да споделя ( макар да е за друга тема ) че вече от 3 години и половина насам съм на антидепресант , което обаче не ме тревожи много , понеже пия възможно най - малката доза дневно и лекаря каза , че то не би трябвало да навреди на мое бъдещо дете . Преди време получавах чести кризи със сериозно задушаване , но откакто започнах лечението смело мога да кажа , че съм се подобрила значително :) Успех на всички дами да станат скоро мами :flower::flower::flower::flower::flower::flower::flower:
« Последна редакция: Април 28, 2010, 11:13:41 am от bebino »

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
 Бебино, едва ли някой може да ти даде категоричен отговор дали именно стреса ти пречи да забременееш. Според мен е хубаво, че вече си посетила специалист по репродуктивна медицина и правите всичко възможно, за да разберете къде евентуално би могъл да е проблема.
 Пожелавам ти скорошно забременяване :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.

Мога да ти кажа аз какво мисля: не мисля, че стреса може да бъде основен виновник, но определено има вина и то значителна при проблемного забременявне.
Лошото е, че времето, в което живеем е наситено със стрес. Още по-лошото е, че обикновено стресът не е само в едно поле на животът ни и това направо сбъгва цялата схема.
Аз за себе си се опитвам да мисля в посоката: "правя, каквото се очаква и изисква от мен, копнея да ми се случи най-хубавото на земята и не се предавам... всичко останало - Божа работа".
Дано късметът ни стигне рано или късно, но да ни стигне!!!     
Искам да споделя едно хрумване породено от надежда , което имах наскоро . През последните 3 - 4 месеца имам сериозни семейни проблеми , които този месец изправиха мен и съпругът ми пред развод , въпреки , че и двамата не желаехме да се стига до там , но под влиянието на странични хора и това се случва понякога . Както и да е , оправихме се . Мисълта ми бе следната . . Помислих си дали не е възможно покрай сресът около проблемите защитата на една яйцеклетка да се повлияе като вместо да отхвърли чуждият ген , тя отслабва и позволява да бъде оплодена , както например при настинките ? Дали стреса не е полезен за тази цел ? Знам ли то звучи абсурдно , но мисля да се поровя из нета за твърдения по въпроса . Моля се този месец и в мен да е станало човечето , което искаме .

*
Дано си права bebino защото на мен точно в седмицата за лов ми се струпва страшно много на главата ... в къщи проблеми живея при свекър и свекърва можете да си представите какво е  :x .... на работа интриги и писане на обяснение пред шефовете  :x ... отделно с мъжа ми той ще се подлага на много сериозна оперция на очите :(  дано мине успешно но проблемът е че трябв донор а още няма и тъй от напрежение нагоре ми е в момента  :(  :x ... освен това цялата друга седмица ще замествам колежката която работи с граждани  :( :x

Това е - всички сме в един и същи сериал (просто - в различни епизоди).
Трябва да сме много силни и да си "крадем" почивка всеки път, когато това е възможно.
*
Орхидея, добре си го казала,но лошото е че от напрежение и от лошо новини и емоции с който си зареде целия ден не ти се иска да заченеш точно в такъв момент и да предадеш всичко на товамалко плодче,което милото не е виновно,че имаш колежки които гледат как да те наклепат пред шефовете и да те махнат от работното ти място  :( Понякога незнам как да се справям  :( със стреса особено в тази така деликатна ситуация когато искам бебенце повече от всичко ... точно сега се струпват негативни емоции.......... все еднознаят кога  :x

:bighug:
БЖИ, трябва да си много силна, с позитивна нагласа и да не се предаваш. Зная, че е трудно, но това е единствения начин да победим (поне аз стигнах до това заключение).