0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
допълнително здравно осигуряване
« -: Април 24, 2010, 22:01:18 pm »
Първо да кажа,че не нога да преценя къде да пусна темата...Моля модераторите да я преместят където и е мястото...
 Въпросът ми е има ли смисъл,полза от допълнителното здравно осиг в нашия случай.Имам предвид при жени с нашите проблеми.В случая при мен,когато ми се появява миомен възел,а това за съжаление май ще се окаже често явление при мен,ако съм здравно осигурена,дали оперативните хистероскопии ще се покриват...
 Много моля момичетата,оито имат опит втази област да споделят
Re: допълнително здравно осигуряване
« Отговор #1 -: Април 24, 2010, 22:15:20 pm »
И на мен ми предстои и не съм се замисляла.Ще я правя в Малинов. :ask:

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

« Отговор #2 -: Април 24, 2010, 22:41:47 pm »
Момичета знам за моя позната на която фирмата в която работи им е направила допълнителна здравна осигуровка и при инвитро съм и поели разликата която е трябвало да доплатят и лекарствата които фонда не поема но не знам как стоят нещата при самоосигуряващите се лица дано има някой който е наясно защото това е тема от която доста момичета ще се заинтересуват
« Отговор #3 -: Април 25, 2010, 15:10:14 pm »
Всичко зависи от здравноосигурителния пакет. Била съм допълнително осигурена към 3 различни фирми, но винаги пакетите са изключвали стерилитета. За инвитро не успях да се възползвам, но поне някои изследвания ми бяха безплатни. Би трябвало да поемат операциите. Последните, с които фирмата ни има договор, не само, че не поемат раждане, но дори изключиха и проследяването на бременност на по-късен етап.
« Отговор #4 -: Април 27, 2010, 09:15:12 am »
Пак ние се лашкаме. Омръзна ни нали. И аз съм допълнително здравно осигурена, но нищо не се поема. Нито стимулации, нито инсе, нито икси да ин витро да не говорим. Онкологични заболявания се приемат, но лечение на репродуктивни проблеми май никой не поема. По точната дума е никой неиска да ни помогне. И ние се борим със съпругът ни за бебе, но борбата си остава само наша. За какво ли не се дават пари в нашата държава, но за бебета не се дават. Аз съм се решила да посетя офиса на моята допълнително осигурителна компания и ще питам. Дано нещо са предприели. Като разбера ще пиша. Няма да е днес, но ще пиша.
Ако на някого са му платили нещтичко нека да сподели. Ще споменаваме ли имена на застрахователните дружества? Нещо да не си изпарим. То човек вече от всичко да го е страх. Успех на всички и все се чудя как да ги притиснем да помагат и на нас. Има много проблеми за репаване и нека да си спомнят за нас. Успех момичета
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #5 -: Април 27, 2010, 11:07:30 am »
Да и аз се чудех защо никой до сега не е написал в кое ЗОД е осигурен.
Аз съм осигурена в "Дженерали" и там по 100 начина е казано, че не поемат лечението на стерилитет. Уточнено беше, доуточнено, потретено... Освен това те много трудно плащат на каса. Така че дори и да ви обещаят, че ще поемат нещо - не се доверявайте.
При тях единственото предимство е, че в много лечебни заведения не плащаш, а само представяш картата и каквото поемат, поемат. Казват ти веднага. Отиваш в лабораторията и питаш. Макар че пише, че работят с Кандиларов, на мен са ми отказвали от там. За сега в поликлиниката не съм имала проблеми за лекари. В лабораторията на "Тина Киркова" също нямах проблеми, каквото трябваше, поемаха, но не съм пробвала с хормони.

Иначе със сигурност до сега не са ми възстановили и 1 стотинка за лекарства. Нито на мен, нито на мъжа ми, нито на децата. Последното ми искане беше за 7 лева какпки за очи за бебе. Ами не само че не ги възстановиха, а и имаха наглостта да ми обяснят, че, макар че съм си подала документите на 10 ден, пак съм изпуснала 14 дневния срок. Друго, по-умно, не можаха да измислят. Ами и писмо са ми изпратили.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #6 -: Април 27, 2010, 11:53:11 am »
Същата работа и при нас. Стерилитет не се поема. Хормони като чуят и подивяват, скандали съм имала със женицата, която трябва ди им се води коориднатор. От 9 кладенеца вода донесоха, за да не ми поемат хормоните, въпреки, че не трябва да страдаш от стреилитет, за да си пуснеш хормони.

Просто ми става зле като знам колко пари ми излизат от заплатата за здравно осигуряване + допълнителното и накрая пак всичко сами си плащаме.

Има ли изобщо фонд, който да покрива стерилитет?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #7 -: Април 27, 2010, 19:43:57 pm »
И аз имам допълнително здравно осигуряване. Стерилитет не поемат. Изрично е записано в договора. Макар че аз спорих с тях, че не се поема в случаите, когато тези здравни услуги се поемат от МЗ и НЗОК. Все едно, сумата ми беше малка, за лекарства. Иначе ако диагнозата е друга, няма проблем за лекарства, изследвания и прегледи. Имам възстановени суми за изследвания и лекарства, но с диагнозата за нарушената ектопична бременност като основна. И микробиологиите най-вече ги пускам по този начин.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #8 -: Април 27, 2010, 21:25:43 pm »
И аз имам допълнително здравно осигуряване. Стерилитет не поемат, както и усложнения при бременост, изрично е записано в договора. Имам и застраховка ЖИВОТ, с добър пакет при ползване на продължителен болничен. Когато ми се наложи да го ползвам заради възпаление на яйчниците, ми изплатиха 400лв. обезщетение и 1000лв. за лекарства, като си представих всички рецепти, изследвания и касови бележки и при всеки преглед на частно с голям проблем си взимах касов бон, но бях доста настоятелна!!.  Т.е ако диагнозата е друга, а не стерилитет, няма проблем за лекарства, изследвания и прегледи.
« Отговор #9 -: Април 29, 2010, 00:14:12 am »
Аз съм към Дженерали и утре ще ходя да се циганосвам. Според вашите мнения и мен ще ме изядат с пацалите. Аз и не очаквам добро отношение и най-вече нещо да ми платят. Ще си спестя подробности за състоянието си и да видим как ще изиграя картите. Май трябва да се заемем да се направи нещо. А нещото е да ни помагат  Държавата с пари. Нещо или по-точно нищо конкретно не ми се върти в главата. Трябва да измислим нещо момичета. Мислете и давайте идеи. Ние си даваме нашите пари и като се появи така желаното ни дете, след 18 години то ще плаща и то пак на държавата. Ние за какво се борим. За нашето дете или за неодушевен предмет наречен нашата мила Родина. Яд ме че се толерират и интегрират циганетата. А нас кучета ни яли.И то цигански кучета. Аз се чувствам дискриминирана. Мога много да пиша, но спирам. Давайте идеи и много красиви мигове Ви желая!
*
« Отговор #10 -: Април 30, 2010, 12:14:52 pm »
Темата е стара,но с допълнителното здравно осигуряване момичето което е направило темата може да се възползва и да си премахнне примерно миомен възел без пари,а иначе ще и струва към 1000лв. 550 лв. за избор на екип,конци,упойки и т.н. всичко се плаща нищо,че е под масата и то в държавна болница.
Също така се покриват и изследвания и всяка компания има изброени Клиники,болници и частници с които работи и излиза на сметка да си внасяш месечна вноска от премерно 22лв.,а ползваш услуги на година към 2000лв.
« Отговор #11 -: Май 01, 2010, 09:30:26 am »
Аз имам назначени имунологични,хепатитни маркери, хормонални и генетични изследвания общо 29 пера от амбулаторният лист. От допълнителното ЗО поемат МАТ,  ТАТ, и кръвна захар. А здравната каса ще ми поеме васерман, Toxopl.IgM, Toxopl.IgG, FT, TSH, HBsag, Anti-HBc, Anti-HCV, Estradiol, Prolaktin, Progesteron. С това ме успокои личния. Дано да съм била полезна. Успех.
*
« Отговор #12 -: Август 04, 2010, 00:20:03 am »
благодаря за споделения опит...В крайна сметка не направих допълнително здравно осиг,а си платих съвсем редовно в клиниката 650лв...
« Отговор #13 -: Август 04, 2010, 00:49:35 am »
БЕЗ допълнително здравно осигуряване,по клинична пътека хистероскопията ми в държавна болница(няма да я споменавам)ми излезе точно 200 лв,за избор на екип и по 4 лв.на ден.Направиха ми я със спинална упойка и се възстанових за 2 часа.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #14 -: Август 04, 2010, 18:43:22 pm »
за съжаление аз нямах много голям избор,тъй като при мен ставаше въпрос за миомен възел,който беше в стената на маткатаи отчасти в кухината.навсякъде искаха да ми направят коремна операция,освен там където отидох