0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Колегите...
« Отговор #40 -: Август 17, 2010, 11:43:13 am »
Не могат да те уволнят, защото си била в отпуска и междувременно е трябвало някой друг да върши твоята работа, пък това не се харесало на шефа ти... Т.е. не може поне официално да се ползва такъв мотив. Ако са хитри и гадни и са те нарочили за уволнение, могат да опитат да го направят с друго основание и ако се случи това - просто се консултирай с адвокат. Пожелавам ти късмет и да не се стига до подобна ситуация в работата ти, сега се съсредоточи върху другото, то е по-важно ;) А и е твърде вероятно въпросният шеф просто да е бил афектиран и да е направил такова изказване в яда си, без да го мисли сериозно. Не е правилно подобно поведение естествено, но често се случва когато човек е под напрежение, да дрънка каквото му дойде. От опит го казвам и свекър ми като изпуши нещо, "уволнява" половината фирма по 2-3 пъти на ден  :lol: и все се разправям с него, че не трябва така да изпуска нерви и да приказва гьотьоре подобни глупости...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #41 -: Август 17, 2010, 11:58:00 am »
Здравей Stoeka 71,не виждам причина да не можеш да си използваш останалите дни,ако е възможно обади се на този директор ,или се срещни с него и му обясни за какво става въпрос.Може и да прояви разбиране-няма незаменими хора,миналият месец аз излязох 5 дни неплатен отпуск,шефката ми като разбра за какво( изследвания)запозната е с моя проблем,ми разписа заповедта за платен отпуск! :)Все пак като сме тръгнали по този път и я водим тази борба нали това е най-важното!Не е лошо да провериш в Кодекса на труда как стой въпроса,все пак не може да се оспори правният аспект на проблема. :)Желая ти успех и дано всичко да е наред! :youwoman:
*
« Отговор #42 -: Август 17, 2010, 12:05:08 pm »
Благодаря момичета! Шефа прекрасно знае защо съм в отпуска, то и на болничният го пише, така че смятам в четвъртък да отида до работата и да си поговорим. Пусто ме е страх да пътувам, аз работя на 25км. от там където живея и тези 50км. са ме стресирали да не направя някоя беля. Но съм решила твърдо да си поговоря с него, на заповедта за отпуска е записан човека които ще ме замества, така че... Благодаря и за телефона, ако трябва него ще ползвам. Нестига едните ни притеснения, ами и другите.
*
« Отговор #43 -: Август 17, 2010, 12:12:20 pm »
 :bighug: Стискам палци, миличка, нещата да се наредят и да не се стига до прекратяване на договора /то е ясно, че ако са те нарочили, ще запишат или някакво друго основание или ще ти предложат взаимно съгласие/ Дано не се стига до там и да нямаш повече ядове.

*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #44 -: Август 17, 2010, 12:18:17 pm »
Скъпа Stoeka ,всичко ще е наред,не се притеснявай, :Dмисли си за твоите си неща,все пак ти и твоите желания са най-важни,нали така.Пожелавам ти успех и скоро да се похвалиш :D
*
« Отговор #45 -: Август 17, 2010, 12:35:08 pm »
Извинявам се, че не е точно по темата, ама наистина се ядосах на този шеф-идот!!! Бизнеса си е бизнес, но първо сме хора да му се невиди, а после всичко останало. Как може да си наясно с какъв проблем се бори твой служител и вместо да му окажеш морална и всякаква друга подкрепа, да му се зъбиш и да заплашваш с уволнение и да го стресираш допълнително?!!  :x Тъпанарска работа, може ли пък да не ти се продъни фирмата за това, че еди кой си отсъствал 20 дни, или ще вземеш да фалираш, като си платил на заместник междувременно пфффф.... То на такива им се връща рано, или късно и на него ще му дойде някой зор до главата и ще съжалява за поведението си сега.
stoeka71 пак ти пожелавам късмет с бебето, а другото са бели кахъри както се казва.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #46 -: Август 17, 2010, 14:31:09 pm »
Стоека, след последните промени в Кодекса, до теста си защитена от уволнение, тъй като се водиш потенциално бременна! Аз ти пожелавам тестът да е положителен :D Ако това стане, с пръст не може да пипне тоя малоумник :lol:
Не ми се иска да коментирам другия вариант :?, но недай Боже ако се случи, задължително се консултирай с адвокат по трудовоосигурително право и при никакви обстоятелства не подписвай нищо, преди да координираш с адвоката.
Късмет!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #47 -: Август 17, 2010, 14:33:13 pm »
*
« Отговор #48 -: Август 17, 2010, 15:15:48 pm »
Стоека, според мен шефът ти е избухнал в момента и сигурно вече му е минало. Не го мисли сега. Според мен няма законово основание да те уволни и той със сигурност го знае. Повечето работодатели са изнервени в кризата, а в жегите хората още по-трудно се контролират. Ще му мине.
Пожелавам ти в края на болничния да имаш повод да отидеш с кутия бонбони и да го почерпиш за успеха на процедурата!
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #49 -: Август 17, 2010, 17:23:50 pm »
stoeka71, аз като човек от другата страна (работодател) изцяло подкрепям предложението на Меме.

От началото на годината силно зачестиха злоупотребите с фиктивни болнични, а след 01.07. пък служители с високи заплати нарочно излизат на борсата (това става дори при напускане по собствено желание), защото поне 6 месеца държавата ще им плаща 60% от брутното възнаграждение, което е някъде към 85% от нетното, та сега има юруш към този 6 месеца платен отпуск за сметка на държавата. Има вероятност някой твои колеги да са пошмекерували без ти да знаеш, а яда на шефа заради тях да си го отнесла ти.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #50 -: Август 17, 2010, 18:54:08 pm »
Е, то хубаво покрай другите се ядосал, но тя му е казала за какво й е отпуската и болничния. Кой би лъгал, че прави ин витро, егати. И как може да стресираш човек, че ще го оставиш без работа насред криза и посредата на ин витро процедура.... :x Хайде малко да се съобразяват викам. Всички сме хора.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #51 -: Август 17, 2010, 21:17:57 pm »
Ами аз в офиса имам 3 жени с проблеми със забременяването, с мен ставаме 4. Няма да повярваш как се злоупотребява и с това...Ако искаш ще ти набълвам и 3 истории на лични, иначе ще излезе че клюкаря...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #52 -: Август 17, 2010, 21:35:34 pm »
 :? Леле, наистина ли и с това злоупотребяват, бе 8O Ужас...
Хора всякакви. Явно се заблуждавам, че щом аз не съм такава и другите не са...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #53 -: Август 17, 2010, 21:45:56 pm »
Честно казано, аз си мислех, че точно с такива проблеми не трябва да се злоупотребява!. Кошмар!  :( Аз лично от колежките, а сме колектив от 30 души, съм чувала и доста гадни реплики от рода, да си направя бебе /знаете моят съпуг е с проблем/, че им били писнало все да са на тръни кога ще забременея, че и те си имали планове за бебе. Това трудно го разбрах, сякаш са се разбрали кога ще забременяват!!! А даже и донор ми намериха!!! Трудно се работи в такава обстановка, но ме осигуряват на пълният размер и това ме устройва.

Благодаря ви за всички съвети, но най-ми хареса за кутията с бонбони :P :P :P Дано!
« Последна редакция: Август 17, 2010, 21:50:23 pm от stoeka71 »
« Отговор #54 -: Август 18, 2010, 09:10:20 am »
И аз така си мислех,момичета!Но се убедих и в моята бивша шефка!И при мен се получи нещо подобно и си ме нарочиха на 2 пъти!Единият път аз се заинатих и не сметнах че трябва да си подам молбата за напускане!та моята история е следната: бях кандидатствала за работа през интернет,нищо че имах такава!Отидох да проверя условията,обаче след работно време,а предната седмица че и 2 си бях вкъщи и незнаех дали ще съм на работа въобще.Там където ходих да кандидатствам, се обадили на бившата ми сега шефка и станаха едни разпити....след седмица,2 ми се налага да ми вливат интралипид за 2 часа ми трябваше да изляза,даже се обадих на бригадира,после на шефката и тя не рачи да ме пусне!И аз си взех 5 дни болничен!При положение че на последната й обясних за какво идва реч,и че аз ТРябва да отида!Личната лекарка обаче ми писа друго в болничиния и така аз вече съм без работа и то само защото немога да забременея без да отида на лекар,без да отсъствам от работа за 2 часа!
Не че без мене не може,напротив!Но както и да е !сега не съм на рабона но винтерес на истината ми е по добре,по съм спокойна и гледам вбъдещето за бебче!
За съжаление има такива работодатели които не мислят,че ако работника не е добре не само физически но и психически не е пълноценен в работа си
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #55 -: Август 18, 2010, 10:06:34 am »
Когато отнесох на счетоводитеклата в работата болничният си след лапарото,док беше написал диагнозата-стерилитет :( когато се върнах на работа след 1 месец  ме спираха колежки ,които познавам доста бегло(доста голям колектив сме),и ми казваха колко съжаляват,- :witch:прекрасната счет беше разклюкарила навсякъде-а ме гледаше много състрадателно,като на 4 ден след операцията сама си отнехох болничният,естествено ме разпита подробно-боже дай ми сили! :x да ти доставят удоволствие чуждите страдания?
*
« Отговор #56 -: Август 18, 2010, 10:12:27 am »
И при мен така се получи, след един болничен лист глав.счетоводителка се постарала всички да разберат за проблема на моето семейство. Идваше ми да я убия! А сега само душат да разберат кога ще ми е теста и чакат..........
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #57 -: Август 18, 2010, 10:18:33 am »
Нека си душат , много съм се молила на господ и се моля да ми помага да преживея всички тези мизерии,трябва да сме силни миличка.Много боли,но ме крепи само мисълта за ангелчетата,които ще ни се усмихват един ден,не ги мисля тези нещастни дущици :)
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #58 -: Август 18, 2010, 10:23:30 am »
В стандартните трудови договори има клаузи за конфиденциална информация - между другото размерът на заплатите е подобна информация. В случая вашата счетоводителка е нарушила клаузата за конфиденциалност, разгласявайки на всеки ( а не само на шефа, на когото е длъжна да предоставя информация) диагнозата в болничния.

Има обаче едно нещо по отношение на болничните, с което аз съм принципно несъгласна, а именно - вписването на прекалено обща, т.е. неточна диагноза (информация), което дава повод за всякакво тълкуване, вкл. и оспорване реалността на болничния. Не може да се пише диагноза стерилитет и да се дават 30 дена болничен. Тогава е логично всяка една жена, която има проблеми със зачеването да има право на 30 дена болничен, когато си реши (което сумарно е 150 млн. лева годишно, които НОИ би следвало да плати). Трябва да пише - пункция на фоликули, стимулация  и т.н., т.е. точната диагноза или точната причина за даване на болнични.

Аз понеже имам проблем с фиктивните болнични, изисквам при предоставяне на болничен да се представи и рецептата и касовата бележка от аптеката за закупеното лекарство. Иначе народа си ходи на море уж болен от ангина и уж на антибиотик, а пък от аптеката фиша няма нищо общо с цената на антибиотика... Знам, звучи круто, но смятам за много по-справедливо парите от медицински и социални осигуровки да отиват за лечение на наистина болни, за Ф.А.Р., но не и да плащат като платен отпуск морските ваканции на глезани и глезанчовци. И понеже не съм политик, и не пиша аз законите, и не мога да вляя директно за опазването на държавния бюджет, мога индиректно, почвайки от малкото, се старая във фирмата, която управлявам, да се ограничат злоупотребите с НОИ.

А delfinche, идея си нямаш колко много хора има, които изпитват удоволствие от това да гледат някой, че се мъчи. Или пък, от скука и скудоумие, защото не четат книги и даже нямат реални проблеми в живота си, одумват другите само и само да си имат тема за разговор. (Аз затова съм "привърженик"  на сапунените сериали, които никога не гледам:  защото те дават на хората тема за разговор, кого и какво да обсъждат, вместо да се занимават с чаршафите на съседката).

« Отговор #59 -: Август 18, 2010, 10:28:14 am »
:x да ти доставят удоволствие чуждите страдания?
За съжаление наистина има такива хора,които имам чувството,че не само,че изпитват удоволствие ами нещо повече като източник на живот им е чуждото страдание,мъката на хората,проблемите им.Даже мисля,че имаше някакъв термин-"духовни вампири".
Нееднократно съм се сблъсквала с проблема!Трудно се свиква,но добре,че в къщи ми е спокойно и конфортно със съпруга и с годините,като че ли хорското мнение започна да не ме интересува.