0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изтичане на околоплодна течност
« -: Април 27, 2010, 15:27:54 pm »
Момичета, преди около 1 час имах някакво изтичане, но не беше бяло течение. Микробиологията от преди месец е добра, цитонамазката показа наличие на гъби, имаше ги и в урината. Д-р Сигридов ми изписа глобули Гино-певарил и крем Низорал. Бялото течение понамаля, но днес си изкарах акъла дали не са околоплодни води. Как може да се изследва, с микробиология ли?
« Последна редакция: Април 27, 2010, 15:31:53 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
Re: Изтичане на околоплодна течност
« Отговор #1 -: Април 27, 2010, 15:49:33 pm »
Обади се в клиниката
« Отговор #2 -: Април 27, 2010, 15:54:41 pm »
Мила, отивай по най-бързия начин в болницата. Правят намазка със секрет от шийката на матката, от който се разбира дали изтичат околоплодните води или не. Казвам ти от личен опит.

« Отговор #3 -: Април 27, 2010, 16:33:51 pm »
Водите са много течни и бистри. Имат осезателен мирис на разредена белина.
Иначе от 6 месец натам ми се случваше да изтича нещо по-течно, особено ако съм лежала по-дълго. Секрецията става по-обилна с напредването на бременността и в последните месеци все бях на тръни да не са води...
Голямо ли беше количеството? Ако са води, при натиск на корема обикновено изтича още.
Може да идеш в спешен кабинет в някоя АГ болница и да ти направят тест на място. Дано не са води!
  09.11.2007
« Отговор #4 -: Април 27, 2010, 18:28:30 pm »
Не са околоплодни води, момичета. Обадих се на д-р Сигридов и каза да сложа салфетка или лигнин, не превръзка. Отидох на лекар след това и я поляха с някакъв реактив, който не промени изобщо цвета си. Прегледаха ме и всичко е наред - има си достатъчно околоплодна течност, шийката също е добре. Д-рката каза, че най-вероятно секрета се е втечнил от глобулите за гъбичките. Направихме и микробиология, в петък ще е готов резултата. Малко по-спокойна съм вече.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #5 -: Април 27, 2010, 18:58:36 pm »
Радвам се, че всичко е наред. Желая ти лека и безпроблемна бременност.

« Отговор #6 -: Април 27, 2010, 19:47:25 pm »
Кремкарамелче, радвам се че всичко е ок  :)

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!