0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво значи това ?
« -: Април 30, 2010, 10:11:02 am »
Моля ви кажете ми на според дължината на моите няколко цикъла по долу дали той се счита за НЕредовен и по коя цифра да се ориентирам за средната дължина ?

Ето няколко последователни месеца , които съм изчислила :

31 дневен цикъл
28 дневен цикъл
36 дневен цикъл
35 дневен цикъл
28 дневен цикъл

като кървенето ми трае 7-8 дни винаги

Коя цифра според вас трябва да напиша в овулационните калкулатори онлайн ?

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Какво значи това ?
« Отговор #1 -: Април 30, 2010, 10:17:23 am »
Средната дължина се изчислява като събереш броя на дните от всички МЦ и полученото число го разделиш на броя на МЦ. По това, коте си писала при теб се получава средна дължина 32 дни / 158:5 = 31,6 /
Дано да съм ти помогнала. :D
« Отговор #2 -: Април 30, 2010, 10:27:48 am »
Средната дължина се изчислява като събереш броя на дните от всички МЦ и полученото число го разделиш на броя на МЦ. По това, коте си писала при теб се получава средна дължина 32 дни / 158:5 = 31,6 /
Дано да съм ти помогнала. :D

Цвете , мерси много ! Определено помогна , аз това не го знаех и бях останала с убеждението , 4е която цифра се повтаря най - често , нея избирам . Ами достатъчно ли са 5-те месеца , които съм записала да съдя на по тях за изчисления или трябва да продължа да следя продължителността и за напред за по - точни изчисления ? ?

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #3 -: Април 30, 2010, 10:31:41 am »
Мисля си че колкото повече цикли имаш, толкова по-голяма точност се получава за средния резултата, така че моя съвет е да продължаваш да следиш.
И да, според това което си написала не ми се  вжда много редовен цикъла ти :(
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #4 -: Април 30, 2010, 10:32:43 am »
След всеки МЦ си актуализирай средната дължина, за по - голяма точност.  :wink:
*
« Отговор #5 -: Април 30, 2010, 11:05:54 am »
bebino, овулационният календар в сайта сам ще ти подсказва, ако има промяна в средната дължина на цикъла ти. Добре е да започнеш да следиш и овулацията, за да се разбере дали Фоликулярната или Лутеалната фаза е причина за променливата дължина на цикъла ти. Успех и скоро да се похвалиш! :P

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho