Лисе, както Стефи ти е написала, повечето модели 9-36кг нямат собствени колани, а се ползват коланите на колата - което не дава нужната защита на по-малките дечица, даже изобщо ми се вижда невъзможно да сложиш колана на колата на бебе, то ще се измуши. Според мен за по-големи разстояния за толкова малки лисичета - абсурд, та те още не стоят дори стабилно сами.
Иначе кг-те са само ориентировъчен критерий - Симона, например е по-дребна и в момента, на 3г и 3месеца, тежи 12,5кг.
За кошницата - важното е да не им стърчат главите и краката. Ревовете и тръшканиците не е задължително да са, защото им е тясно. А и още поне малко ще е добре да ги возиш в обратна на движението посока.
За марките, моят опит е следния - след кошницата взехме стол на Кидди 9-18кг, изключително стабилен. Обаче наблюденията ми са, че не е подходящ за по-едри деца, дори и за Симона, която е дребна, й идваше тесен вече и купихме следващата група - 15-36кг май се води, въпреки че тя е далече от 15кг. Взехме Рекаро - в него определено се чувства по-добре.
П.П. Редактирам се, защото съм останала в грешка - мислех, че със Стефи говорим за една и съща група столове - 15-36кг. За тях имах предвид, че нямат собствени колани. За тази "сборна" група 9-36 сигурно има и модели със собствени колани. Мисълта ми беше, че сте много малки още да се возите с коланите на колата и каквотои да вземеш - трябва да има собствени колани.