Аз определено имам проблеми с това LH - качва се бързо и по-рано от нормалното и ми скапва яйцеклетките още преди да са озрели - това май при мен е основния проблем.
Първия ми опит на ЕЦ - беше прекратен, защото LH се вдигнало рязко - не видях стойност.
При втория ми опит на 9- ти ден LH беше 13.20 и фоликул 13mm и още един 9 mm(аз съм с кратък цикъл от около 26-27 дни и овулация около 11-13-ти ден). Тогава ми казаха, че LH е високо пак. Назначиха ми да пия индометацин и взе че падна малко хормона, та на 11- ти ден беше 8.53, а фоликула вече 16 mm. Назначиха ми овитрела на следващия ден (12-ти)в 23.45 часа и пункция на 14-ти ден. Извадиха хубава яйцеклетка, която се оплоди инвитро. Дори имаше и бременност за кратко. Но преди пункцията и прегледа преди нея д-р Стаменов само като ми видя стойностите на LH и каза на д-р Пернесска, че няма фоликул, но се оказа, че има. Може би го хванахме в последния момент. Цяло чудо май си беше.
Миналия месец се пробвахме пак с инвитро на ЕЦ (плюс замразен трансфер)- хормони на 9-ти ден: LH - 10.30, E2 - 216, фоликул 16 mm. Назначиха ми прегнил още същата вечер. Пункция на 11-ти ден - некачествена яйцеклетка - без зона.
Стана доста дълго, но дано да ви е от полза. Това LH си е сериозен проблем понякога. При мен не може да се открие нищо друго за сега.