0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rene_24

• 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
СТИМУЛАЦИЯ ЗА ИНВИТРО - КОЙ ДЕН ОТ ЦИКЪЛА
« Отговор #20 -: Май 16, 2006, 20:39:36 pm »
МимиЖ , благодаря ти ,но да знаеш,че утре ще се разбере как върви моята стимулация! Утре съм на УЗИ! Така ,че и аз незнам дали да се надявам!  :roll: А на теб миличка ти пожелавам да хванеш следващия влак и той да е твоя ВЛАК! :)  :goodluck:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #21 -: Май 16, 2006, 21:36:05 pm »
Цитат на: mimij
Здравейте момичета. При мен нещата не вървят добре. В събота започнах стемулация с 500 единици пурегон - три дни. Днес се оказа, че имам само един фуликул и стимулацията беше спряна. Доктора каза, че няма смисъл да продължаваме.. Е това е, май изтървах влака. Рене желая ти успех от все сърце.

Оф Мимий мила така ти стисках палци .Много съжелявам за случилото се!Пак ще опиташ!!!!Лекарят сигурно ще ти смени схема на стимулация.Следващ път нещата ще се ОК!!!!!!! :bighug:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #22 -: Май 16, 2006, 21:36:50 pm »
rene_24   :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:
*
« Отговор #23 -: Май 17, 2006, 08:26:53 am »
Здравейте! Попитах за системата на хормоните, защото в събота на 13.05 ми сложиха диферелина, а на 15-понеделник ми дойде цикъла, т. е. 2 дни преди цикъла само! На 27.05 ме викат за изследвания и преглед и може би ще почнат гонала. Има разминаване с Вас и това ме тревожи! Колко дни се слага гонала? Имам 30 ампули. Признавам си, че ме е страх от тия хормони и най-вече да не ми става лошо. Имам и друг проблем-цигарите... Мими, съжалявам много! Въпреки всичко ще се бориш до край, ти си силна!
На всички Ви желая късмет, това ни е нужно!
*

rene_24

• 224
« Отговор #24 -: Май 17, 2006, 09:24:48 am »
Рибке, не се бой! :) На мен ми е трети ден от както ми бият Гонал   и все още не ми е лошо! Само усещам напрежение в яйччниците,ама се търпи,спокойно!  А колко дълго се бие, преценяват докторите,след като наглеждат фоликулите на няколко дни! Ама със сигурност 30 ампули ще ти стигнат!  Цигарите се опитаи поне да ги намалиш,ако неможеш да ги спреш! Мисля .че си по-силна от едни гадни цигари!Не се претеснявай,всичко ще бъде наред! :bighug: Стискам палци за  всички ни! :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:
Ади благодаря ти ,мила и ти желая късмет! :heartbeat:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #25 -: Май 17, 2006, 10:03:39 am »
Здравейте момичета. При мен нещата не вървят добре. В събота започнах стемулация с 500 единици пурегон - три дни. Днес се оказа, че имам само един фуликул и стимулацията беше спряна. Доктора каза, че няма смисъл да продължаваме.. Е това е, май изтървах влака. Рене желая ти успех от все сърце.

Мими, не се отчайвай, мила! И никакъв влак не си изтървала. Случва се понякога да не вървят нещата по наш план, но ти трябва да си силна. Док ще намери решение на твоя проблем, вярвай му. Няма жена, на която рано или късно да не е осъществил мечтата. Просто при някои трябва повече време, търпение и вяра. Знам, че ти е тежко, защото съм преживяла още по-страшни неща. Но решение винаги има и не го забравяй. Поплачи си, за да ти олекне, събери нови сили и смело напред. Док ще ти помогне, сигурна съм. Късмет, душичко!

*
« Отговор #26 -: Май 17, 2006, 10:15:03 am »
Благодаря ти за подкрепата, но май вече и аз не гледам оптимистично с този намален яйчников резерв. Не е нормално за възраста ми, но пък не ние избираме съдбата си .
*
« Отговор #27 -: Май 17, 2006, 10:19:42 am »
Горе главата момиче, дори с тази диагноза пак имаш шанс да успееш  :) Само не се предавай
Това е твоята диагноза - така ли? И сте направили всички видове изследвания за да бъде доказана  :roll:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #28 -: Май 17, 2006, 10:19:52 am »
Цитат на: RIBA
Здравейте! Попитах за системата на хормоните, защото в събота на 13.05 ми сложиха диферелина, а на 15-понеделник ми дойде цикъла, т. е. 2 дни преди цикъла само! На 27.05 ме викат за изследвания и преглед и може би ще почнат гонала. Има разминаване с Вас и това ме тревожи! Колко дни се слага гонала? Имам 30 ампули. Признавам си, че ме е страх от тия хормони и най-вече да не ми става лошо. Имам и друг проблем-цигарите...

Сигурно ти е за 1-ви път, нали?
И аз бях така, въпреки, че бях доста информирана за процедурата, но някакси като ти се случва е различно. Много е важно спокойствието, дори и при инвитро и икси.
Самата процедура не боли. Чуваш ли НЕ БОЛИ. Колкото и да го мислиш, няма да го измислиш по-добре от доктора, затова не си натоварвай мозъка излишно. И не се сравнявай с другите момичета, защото процедурите при всеки протича различно. Не търси сходство, защото няма да намериш.
Има добра новина за теб! Имаш късмет, че ти бият Гонал, защото тези инжекции не болят. Ето ти причина да се усмихнеш!
От стимулацията не се страхувай. Няма да се притесняваш, ако в началото фоликулите и лигавицата бавно растат. В един момент за 24 часа ще пораснат доста и всичко ще е ОК. Така е, когато има депо като Диферелина. От хормоните няма да ти става нищо, ако не го мислиш. Ако продължиш да се тревпжиш, ще си и по-нервна и не искам да мисля хората около теб. Не причинявай това на теб и на тях. НЯМА НИЩО СТРАШНО. Това са бели ядове. При зъболекар боли повече . Към края на стимулацията ще си усещаш яйчниците, но няма да те боли. Това е, защото те са пълни с големи фоликули и ще са по-големички самите яйчници.  Пункцията не боли, щото ще си под пълна упойка. Само тоалета преди това е неприятен, но се преживява. Трансферът пък изобщо не се усеща. И после чакаш ЧХГ-то. Дай Боже 2 чертички и всичко, което си преживяла ще забравиш за секунда.
Цигарите не ги мисли. Ако ти се пуши-пуши. Желателно е да не променяш начина си на живот по време на процедурата. Има време да спреш цигарите. Ще стане от самосебе си.
Ако имаш притеснения, питанки.....пиши ми. Ще помагам с каквото мога и разчитай на подкрепа.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #29 -: Май 17, 2006, 10:20:56 am »
Не е нормално за възраста ми, но пък не ние избираме съдбата си .

На колко години си?

ПС: Що не се регистрираш?

*

rene_24

• 224
« Отговор #30 -: Май 17, 2006, 10:34:08 am »
Оганче,браво мила,много хубаво си обяснила сялата процедура! :flower:  И на мен ми помогна,защото и на мен ми е за първи път! Докторите не ни дават такива обяснения какво точно ни предстои! Радвам се че ви има всички вас! :youwoman:
Много късмет и на теб :crossfingers:
*
« Отговор #31 -: Май 17, 2006, 10:35:28 am »
Цитат на: oganche

На колко години си?

на 32 години съм и съм регистрирана, но не знам защо не го показва
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #32 -: Май 17, 2006, 11:11:17 am »
Цитат на: rene_24
Оганче,браво мила,много хубаво си обяснила сялата процедура! :flower:  И на мен ми помогна,защото и на мен ми е за първи път!

Не питай старило, а питай патило! Нали знаеш?!
Радвам се да помогна!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #33 -: Май 17, 2006, 11:14:41 am »
и съм регистрирана, но не знам защо не го показва

Оф, нещо съм се объркала. Извинете. :balk_80:
Ама ти си младо парче! Странно ми е защо се получава така?!
При Владимиров си, нали?

*
« Отговор #34 -: Май 17, 2006, 11:26:35 am »
да при него съм. Защо ме питаш?
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #35 -: Май 17, 2006, 11:50:06 am »
да при него съм. Защо ме питаш?

Защото той прави едни специални изследвания за определяне на яйчниковия резерв, за да знае от там нататък какво да прави?
Можеш да прoчетеш по темата в http://www.ivf.bg
Не се тревожи. Няма да те остави така и ще измисли нещо. Той винаги има решение.

*
« Отговор #36 -: Май 18, 2006, 08:22:20 am »
Благодаря ти Огънче за думите! Наистина ми е за пръв път.
Вчера ми беше много лошо в продължение на 6часа, стягаше ме главата, виене на свят, цялото ми тяло трепереше, очите ми щяха да се пръснат, лицето ми изгаряие и устата ми съхнеше, чувствах се ужасно. Незнам дали е от диферелина, доколкото разбрах неговото действие е да спре естествената овулация. Функцията на моите жлези е нормална, а сега изкуственно се спира. По принцип отделям по 1 зряла фоликула и 7-8 малки всеки месец.
Рене, благодаря ти за информацията! Ще се радвам ако ми пишеш за процедурите при теб, вървиш преди мен, малко съм си паника и това ще ме успокоява.
Съжалявам ако Ви досаждам, но съм сама в цялата тая борба.
Късмет момичета!
*

Lexi

« Отговор #37 -: Май 18, 2006, 13:30:12 pm »
Цитат на: oganche

На колко години си?

на 32 години съм и съм регистрирана, но не знам защо не го показва

И аз съм на 32 г., със същата диагноза и съм пациентка на Владимиров. Моята стимулация трябва да започне др. седмица, но и при мен док. не дава големи надежди. При теб ставало ли е въпрос за донорска яйцеклетка?
*
« Отговор #38 -: Май 18, 2006, 13:52:23 pm »
да LEXI,  говорихме и за това. Кажи ми за първи път ли ще ти е или вече си минала една стимулация? От къде си ти?
*

lexi

« Отговор #39 -: Май 18, 2006, 14:00:34 pm »
mimij, аз писах и в другата ти тема. Имам преди това две стимулации с клостил - по един фоликул /а естрадиолът отговаряше на четири/. Сега ще ми е първа стимулация за инвитро. От София съм.
При мен ФСХ-то е в норма, тестът с клостил също даде добри резултати, но яйчниците са с намален обем /при приглид на 2-ри ден от цикъла/, и по майчина и бащина линия съм обременена /много ранна менопауза и в двата рода/ и давам лош "отговор" при стимулация. На теб правиха ли ти някакви други изследвания?