0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
СТИМУЛАЦИЯ ЗА ИНВИТРО - КОЙ ДЕН ОТ ЦИКЪЛА
« Отговор #40 -: Май 18, 2006, 14:14:50 pm »
Не са ми правили други изследвания освен  хормони и ултразвук. Незнам обаче защо си мисля че нивата на хормоните са високи вследствие на аденома на хипофизата. Владимиров не коментира това, но мисля да направя консултация и при друг лекар. Говорих с доцент Конова и тя ми препоръча консултация с доктор Александров. Мисля да се консултирам. А що се отнася до намалените яйчници, то при мен десният е със силно намалени размери вследствие на клиновидна резекция от един малоумен доцент преди шест години.
*

Anonymous

« Отговор #41 -: Май 18, 2006, 14:32:29 pm »
mimij, разбира се, че е най-добре да се консултираш и с др. лекари. Но при тази диагноза най-показателното е, че яйчниците не подлежат или подлежат в малка степен на стимулация. Освен пурегон, док. предложи ли ти и др. варианти?
*
« Отговор #42 -: Май 18, 2006, 14:41:07 pm »
не, каза че това е най-подходящото
*

Lexi

« Отговор #43 -: Май 18, 2006, 14:53:48 pm »
Предполагам, че си чела тази статия. Според нея при тази диагноза е най-добре стимулацията да се прави с антагонисти:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=256

С док. също говорихме за антагонисти, но на пратктика не знам кои са те! Пурегонът, до колкото знам, е гандотропин. Накрая на статията се говори за вариянт да се запоичне с гандотропини и после да се премине към антагонисти. На мен не ми е много ясно. Дано някой може да обясни.
*
« Отговор #44 -: Май 19, 2006, 14:33:25 pm »
Цитат на: Lexi

С док. също говорихме за антагонисти, но на пратктика не знам кои са те! Пурегонът, до колкото знам, е гандотропин. Накрая на статията се говори за вариянт да се запоичне с гандотропини и после да се премине към антагонисти. На мен не ми е много ясно. Дано някой може да обясни.

Антагонистите/диферелин 0,1; декапептил 0,1;цетртид и т.н./ са препарати, които блокират хипофизата и се слагат по схема успоредно с гонадотропните вещества. Може приложението им да започне заедно с гонадотропните, а може да започне и на по-късен етап от стимулацията. Действието им е да не позволят на хипофизата да предизвика преждевременен ЛХ-пик, който да доведе до ненавременна овулация. Агонистите пък /декапептил 3,75 и т.н/ блокират още по-сериозно хипофизата и действат в рамките на 28 дни. В сайта на д-р Владимиров има описана схема на различните видове протоколи за стимулация и може би там ще намериш повече информация. Успех!

« Отговор #45 -: Май 19, 2006, 18:10:47 pm »
Как ,бе момичета-на 32 години с намален яйчников резерв???Според мен не е нормално за тази възраст-виж,ако си на 42 по може :roll:
« Отговор #46 -: Май 19, 2006, 18:32:58 pm »
Агонисти и антагонисти - от сайта на Владимиров:

Цитат
# Гонадотропин Релизинг хормон агонист (GnRH-agonist)  Лекарствени средства (регистриран в България: Decapeptyl) с подобна на Гонадотропин Релизинг хормона (GnRH) структура и въздействие. Приложени, тези медикаменти стимулират съответните GnRH рецептори и първоначално предизвикват стимулиране продукцията на гонадотропини, което се последва от подтискане на продукцията им.

# Гонадотропин Релизинг хормон антагонист (GnRH-antagonist) Лекарствени средства (регистрирани в България: Orgalutran; Centrotide) с подобна на Гонадотропин Релизинг хормон (GnRH) структура. Приложени, тези медикаменти директно блокират съответните рецептори с последващо подтискане продукцията на гонадотропини от хипофизата, респективно и на яйчниковата функция.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #47 -: Май 19, 2006, 19:35:54 pm »
Цитат на: morkovche
Как ,бе момичета-на 32 години с намален яйчников резерв???Според мен не е нормално за тази възраст-виж,ако си на 42 по може :roll:

Може и още как. Не само възрастта е показател, морков. Може да е наследствено.

*
« Отговор #48 -: Май 20, 2006, 12:35:14 pm »
Цитат на: morkovche

и аз бях шокирана но какво да се прави - съдба. Преди пет години нямах пари за инвитро, а сега имам възможност а нямам материал. Кой ти е предполагал че на 32 ще гледам към менопаузата...
*

Lexi

« Отговор #49 -: Май 22, 2006, 11:35:23 am »
И майка ми и леля ми и бабаба ми и прабаба ми /по бащина линия/ са били с менопауза под 40 г. Влошаването на качеството на яйцеклетките започва около 12 год. преди същинското настъпване на менопаузата т.е. мога да предположа, че при мен е било на около 28 г. Някъде четох, че когато в рода има жени с тази диагноза, то младите момичета трябва да се предупреждават да не отлагат много майчинството си. Но до скоро за изчерпване на яйчниковия резерв се е говорело само в медицинските среди....
Чудя, се ако при инвитрото направя годни яйцеклетки, как би било по-добре да се направи оплождането - по естествен път или икси? Док. не беше категоричен, но май повече клони към естественото. Предполагам, че е така, защото се очаква евентуалните яйцеклетки да са много "крехки" и всяко допълнително вмешателство да може да ги увреди. Някой да знае нещо?
*

lexi

« Отговор #50 -: Май 22, 2006, 11:45:38 am »
mimij, и аз съм шокирана, че на 32 г. при мен се говори за менопауза и не мога да приема, че една част от мен отговаря на много по-възрастна жена. Но, както пишеш - съдба :dontknow:
« Отговор #51 -: Май 23, 2006, 10:40:44 am »
На деня, в който ми дойде ми взеха кръв за хормони, а от следващия почнаха със стимулацията.
*
« Отговор #52 -: Май 26, 2006, 20:12:03 pm »
Ехаааа, Лили тези дни се сещах много за теб, как си къде изчезна?
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #53 -: Май 27, 2006, 09:43:20 am »
Влада, как върви при теб стимулацията с гонала? Предписаха ли ти и други стимуланти, защото чета, че включват и менагол[ не съм сигурна дали така се казва]. Ако ти е предписан ме интересува колко струва и каква доза долу горе се слага. Днес сутринта ми взеха кръв и може би днес ще почне боцкането. Притеснено ми е, че съпругът ми 3-ти ден е хремав, изолираме се по стаи и ходя с маска. Ако имаш възможност ми пиши как си и кога очакваш манипулацията. :balk_104:
*
« Отговор #54 -: Май 27, 2006, 09:58:53 am »
Здравей Огънче! Ако хвана вирус по време на стимулацията, всичко ще се прекрати, това ли да очаквам? Не ми вървеше при лапароскопията-датата и часът бяха уточнени и 2 дни преди това съпругът ми ме зарази. Отложи се и от там нататък така тръгна до 7-я път, когато най-после се осъществи, чаках я с огромно желание вече. Но тук проблема е, че съм по касата и ако изхабя лекарствата напразно ще стане много лошо. Днес очаквам да почнат с гонала, казаха ми да нося 3-4 ампули. Незнам защо и теб и другите Ви занимавам с дребните си проблеми, но съм поуплашена. Като цяло се учудвам, че по принцип съм много голяма паника, а сега нямам нетърпение да почва и да свършва и каквото става да става! Решила съм после да си блъскам главата и да му мисля как ще се опитвам да живея нормално. Извинявам се на всички, които са ме дочели! Тук знам, че не съм сама! БЛАГОДАРЯ ВИ!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #55 -: Май 28, 2006, 19:31:49 pm »
Цитат на: RIBA
Здравей Огънче! Ако хвана вирус по време на стимулацията, всичко ще се прекрати, това ли да очаквам?

Oх,....ами незнам. По принцип не е хубаво да си болна по време на процедурата, ама защо точно незнам?! Ти вземи прати тоя твоя някъде.....при мама, при кака или батко...та да не те пълни само с вируси. Той пък толкова ли не може да се опази?!
При предишното ми икси се изтървах и разболях след трансфера. Лош късмет просто. По цяла година не боледувам, а точно тогава се разболях при положение, че си стоях в къщи и почти нямах контакти с външният свят. Кога не върви, не върви!
Какво стана? Започнахте ли стимулацията?
А ти се пази яко.

*
« Отговор #56 -: Май 29, 2006, 21:20:48 pm »
Здравей Огънче! Стимулацията започна от 27.05 по 3 ампули гонал на ден, в сряда ще ме преглежда доктора. Тази вечер вдигнах температура 37,1. Не се чувствам болна. Незнам дали е от хормоните. По принцип 15-16 ден от цикъла до 28ден всяка вечер си я вдигам тази 37,1-37,2. От днес усещам придърпване в двата яйчника, а болки в гърдите след втората инжекция. Утре ще говоря с доктора. Дано само не се разболея. Колко опита си правила? Пак ще пиша какво става с мен. За сега съм спокойна, относно цялата процедура, притеснено ми е да не се разболея и всичко да не е напразно. :balk_144:
*
« Отговор #57 -: Май 30, 2006, 14:10:26 pm »
Цитат на: RIBA
За сега съм спокойна, относно цялата процедура, притеснено ми е да не се разболея и всичко да не е напразно. :balk_144:

Рибке, удърни дози вит. С -10-12хапченца на ден от малките (по100мг)
сок от лимони. поне 1-2 всеки ден.
Аз лично съм доволна от Осцилококцинума (хомеопатично), при мен за по-малко от 24часа пресича първите симптоми на грипа. По принцип може да се пие и превантивно, както и от бременни и кърмачки, но ти все пак си се консултирай.
Просто споделям моя опит, защото по принцип съм  против предписването на каквито и да е лекарства по интернет.
Попитай все пак  лекаря ти какви превантивни мерки да вземеш за да не стигне до разболяване.

Стискам палци за успешна процедура. :crossfingers:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #58 -: Май 30, 2006, 16:04:18 pm »
Късмет с процедурата, Рибке! И като имаш каквито и дае въпроси, питай доктора. Той най-добре ще ти отговори.
Пази се и бъди по-спокойна. Каквото е речено да стане, ще стане.

« Отговор #59 -: Май 30, 2006, 16:17:33 pm »
Рибке, не е добре да се разболяваш, особено след трансфер, за да не вдигаш висока температура - това е опасно, доколкото знам. За мое съжаление, и аз се разболях точно след трансфера (не е ясно това ли беше причината за неуспеха, но беше фактор). Питай доктора си какво да правиш в случай, че вдигнеш температура - мисля, че парацетамол може да се пие, но се консултирай и ти де. А иначе 37.1 - 37.2 не е много според мен - може да е от стимулацията.
Не се тревожи излишно, важното е да знаеш какво можеш да промениш и да не се тревожиш за това, което не зависи от теб. Спокойствието също е фактор за успех, само формулата за постигането не е известна  :wink: .
КЪСМЕТ!