0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

да си признаем колко от вас.........
« -: Май 20, 2010, 14:29:30 pm »
им се е налагало да прибегнат до анти депресантите
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #1 -: Май 20, 2010, 14:38:43 pm »
Аз, но по друг повод.
Имах натрапливост, хипохондрия, страх от смъртта. Взимах ги доста години, но с прекъсване. От както фокусирах вниманието си върху стерилитета в семейството ни - се почуствах по-стабилна.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Май 20, 2010, 14:49:01 pm »
"да си признаЕМ колко от ВАС" :lol:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #3 -: Май 20, 2010, 14:54:29 pm »
Включвам се и аз! Наложи ми се на няколко пъти да правя едномесечен курс с Ксанакс.
« Отговор #4 -: Май 20, 2010, 15:14:35 pm »
"Възползвам" се рядко, дори като се замисля, повече от три години не съм  :wink:
Помагали са ми в критични моменти. И аз като Евро, съсредоточих всичките си усилия към стерилитета и нямам нужда от хаповете.

« Отговор #5 -: Май 20, 2010, 15:25:25 pm »
Аз, но по друг повод.
Имах натрапливост, хипохондрия, страх от смъртта.

Същата съм и аз , лошото е обаче , че откакто имаме и порблем със стерилитета това усещане някак се засили .....
В момента не пия нищо , но съм пила Атаракс миналата година около 1 месец !
Честно казано обаче , когато започнат стимулации , прегледи и т.н. направо откачам и с чудя какво успокоително е разрешено тогава , предвид ситуацията , защото съм сигурна , че от постоянни притеснения вредя на самата процедура и резултатите от нея съответно !
« Отговор #6 -: Май 20, 2010, 15:25:47 pm »
Спрях ги в момента, в който разбрах, че потискат овулацията.
« Отговор #7 -: Май 20, 2010, 15:27:25 pm »
Спрях ги в момента, в който разбрах, че потискат овулацията.

Това пък не съм го чувала  8O !!!
Хмммм неприятно , но все пак трябва да има начин за по - безнадеждните случаи ...
*
« Отговор #8 -: Май 20, 2010, 15:28:04 pm »
Ами аз не съм и крила, че след последния ми опит (който завърши без трансфер) изпаднах в дупка и ми се наложи да пия Дианаксид около 6 месеца.Определено се почувствах по добре, спрях ги постепенно и всъщност от 5 месеца не пия нищо.Но си мисля, че ако пак се почувствам зле и не мога да се оправя по друг начин пак бих пила антидепресанти.
« Отговор #9 -: Май 20, 2010, 15:46:11 pm »
здравейте,пуснах тази тема неслучайно,защото самата аз съм на антодепресанти,и само заради факта че ги пия се чуствам някак си по различна от останалите,в смисъл не се чуствам добре от този факт.затова написах " да си го признаем''.нямам думи да ви опиша колко зле се чуствам,поне като прочетох отговорите ви се убедих че не съм сама,всмисъл не съм единствената жена с такива проблеми
« Отговор #10 -: Май 20, 2010, 16:35:03 pm »
нямам думи да ви опиша колко зле се чуствам,поне като прочетох отговорите ви се убедих че не съм сама,всмисъл не съм единствената жена с такива проблеми
Вики, едни хора вземат антидепресанти през целия си живот - при всяка тревога вадят отнякъде лексотани, при всяко безсъние, при всеки скандал. Други са имали сериозни депресивни моменти и са се лекували с антидепресанти под лекарски контрол и при задължителни терапевтични сеанси. Това, второто, е достойно за уважение лечение и е временно. Антидепресантите се спират също по схема, защото ако човек реши да ги спре на своя глава, ще разбере какво значи абстиненция. На мен сериозен лекар по стерилитет ми каза, че потискали овулацията, но ми го каза постфактум, след като ги бях спряла. Аз отидох с оплакване, че от една година не зачевам и до преди четири месеца съм била на антидепресанти и лекарят тогава обобщи "Значи от четири месеца не зачеваш, защото преди това антидепресантите, са потискали овулацията" - давам ти точен цитат с надеждата да съм полезна. Но е добре депресията да се "изчисти", а и след това да си имаш контакт с психолог или психотерапевт, защото при забременяване тези състояния се обострят и могат да доведат до вземане на неправилни решения за важни неща.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #11 -: Май 20, 2010, 17:03:53 pm »
Момичета не бъркате класическите антидепресанти и селективните инфибитори с транквилантите и успокояващите.
Антидепресантите се приемат най-малко 3 месеца и е нещо съвсем различно от Ксанакс, Ривотрил, Лексотан... Антидепресантите се приемат под строго определена схема и под бойкото налюдение на психотерапефт.

За успокоение можете да взимате Глог, мента и валерян, жълт кантарион, мента... чайчета на корем, за другото не провеждайте самолечения. Отвличане на вниманието, хоби, разходки... вярата в Бог, това са неща с които ще направите рефреш на "мозъка" си.

Аз лично се радвам че преминах през този етап от живота си, защото си дадох сметка че това са все преодолими неща и с всяка следваща депресийка ставам все по-силна и вярваща!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #12 -: Май 20, 2010, 19:26:05 pm »
Evro, ще се намеся защото Ривотрил е наистина сериозен препарат и виждам размиване на границите т.е. вижданията що е то антидепресант.
На момичето, което твърди че антидепресантите подтискат овулацията ще кажа, че това не е вярно в пълния смисъл на думата. Тоест, отнася се само за определена група антидепресанти, които се употребяват за съответно заболяване. Така че за всеки конкретен случай трябва да си питате лекарите. Това твърдение не е валидно за всички антидепресанти.
« Отговор #13 -: Май 20, 2010, 19:56:43 pm »
Атаракс-а от коя група е тогава и подтиска ли ОВУ-то?А когато по време на стимулация то се контролира с препаратите , дали оказва някакво влияние?
Ще се радвам ако някой запознат ми отговори , може и на ЛС както прецени!
« Отговор #14 -: Май 20, 2010, 20:45:59 pm »
Цитат
Атаракс-а от коя група е тогава и подтиска ли ОВУ-то?А когато по време на стимулация то се контролира с препаратите , дали оказва някакво влияние?
Ще се  ако някой запознат ми отговори , може и на ЛС както прецени

...... аз имам същият въпрос за ЛАМИКТАЛ
« Последна редакция: Май 20, 2010, 21:12:14 pm от Lisko »
*
« Отговор #15 -: Май 20, 2010, 22:42:35 pm »
И аз, имах и понякога пак се появява хипохондрия, излъгах все е с мен, умирам от ужас от смъртта ... Но по повод стерилитета не съм пила НИЩО...
« Отговор #16 -: Май 21, 2010, 09:29:31 am »
Млако встрани от темата, можете ли да ми препоръчате добър специалист във Варна, Русе или Шумен?

*
« Отговор #17 -: Май 21, 2010, 09:56:08 am »
Млако встрани от темата, можете ли да ми препоръчате добър специалист във Варна, Русе или Шумен?

А на родни звезди не разчиташ ли? Имам някого предвид, затова питам.
« Отговор #18 -: Май 21, 2010, 15:24:00 pm »
какъв специалист точно търсиш
« Отговор #19 -: Май 21, 2010, 15:39:19 pm »
какъв специалист точно търсиш
Предполагам психиатър.
Проблемът е паническо разстройство.