0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

инсеминация + става ли за мен
« -: Май 22, 2010, 13:43:49 pm »
Здравейте,
искам да ви попитам по какво се различава инсеминацията от инвитрото, и мислите ли че е подходящо да се премине към нея след 1 год. опити за бебе...
Ако при мен всичко е наред и при съпруга ми дали ще стане...и също пият ли се лекарства за инсеминацията....
Дали е възможно да се обърка нещо по време на процедурата
Нищо не знам за този въпрос
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: инсеминация + става ли за мен
« Отговор #2 -: Май 23, 2010, 10:10:47 am »
Накратко инсеминация означава, че се взима сперма от мъжа ти, обогатява се ( в смисъл, че се избират най-доброто качество сперматозоиди) и така концентрираните сперматозоиди се вкарват в матката ти, когато овулираш. Оплождането става в естествената среда на твоите си тръби точно както би станало при нормално забременяване. За да направиш инсеминация трябва да се провери дали тръбите ти са наред, защото ако имаш запушване, сперматозоидите няма как да се срещнат с яйцеклетката. При запушени тръби се прави инвитро.
 При инвитрото се взимат яйцеклетки от яйчиците ти и сперматозоиди от мъжът ти, събират се заедно извън организма ти ( т.е. оплождането става в изкуствената среда на епруветката) и след като стане ембрион, самият ембрион се връща матката ти.

Това е много кратко, но би трябвало а ти даде обща идея. По-горе са ти дали много хубав линк, където има доста подробна информация.

Боби

« Последна редакция: Май 23, 2010, 10:15:41 am от Bobbie »