0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

графика на avali
« -: Май 25, 2010, 10:53:50 am »
Здравейте. Като си гледам графиката (в подписа) не ми е ясно дали е имало овулация? Вие момичета какво ще кажете?
А ето и в бейбиплан http://www.babyplan.ru/profile/73709
« Последна редакция: Май 25, 2010, 11:08:12 am от avali »
*
Re: графика на avali
« Отговор #1 -: Май 25, 2010, 11:38:45 am »
Здравей Авали, графиката ти изглежда ановулаторна.
Как и къде мериш БТ?
Дано успеете скоро :P

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

titibar

• 696
  • Няма невъзможни неща ако Бог реши да се случат!!!
« Отговор #2 -: Май 25, 2010, 13:18:52 pm »
В тази графика няма овулация.Най-вероятно имаш задържан фоликул.Трябва да ти изпишат прогестеронов препарат за предизвикване на МЦ.Не е страшно случва се понякога.
  <br />
« Отговор #3 -: Май 25, 2010, 13:43:07 pm »
Аз ходих на гинеколог януари, изписа ми дуфастон от 16 до 26 ден, . За 3 месеца. Като го пиех имах М. Като спрях дуфастона спря и М. Гинеколога е от клиника Щерев, но там гледат само да те насочат към инвитро. А аз искам да се нормализирам. Затова реших да пробвам при друг доктор. Почнах хомеопатични лекарства за овулация, фертилаид -витамини, М2-тон(билки).Полза няма. (температурата малка се увеличи, ходи ми се до тоалетна често, зърната на гърдите почнаха да ме болят, доспива ми се, но си мисля че си внушавам (защото това са признаци на ранна бременост)Дали е възможно билките да предизвикват организма да отделя повече прогестерон и оттам тези промени?
Температурата е мерена анално, сутрин.Сега мисля да ходя на ендокринолог и да си направя изследвания. Дали постъпвам правилно?
« Последна редакция: Май 25, 2010, 13:45:27 pm от avali »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Май 25, 2010, 13:57:23 pm »
Графиката ти не показва да е имало О. /надявам се терм-ра ти да не е повреден, изтощена батерия и т.н./
Добре е да те види лекар на УЗ / може и най-обикновен АГ/ защото, ако МЦ е ановулаторен не се знае кога ще има М. и дали следващия МЦ няма да има пак проблем.
Пиши как е минало :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #5 -: Май 25, 2010, 14:10:17 pm »
Мерси за коментара. Да ще ходя на доктор.
« Последна редакция: Май 25, 2010, 14:34:40 pm от avali »
*
« Отговор #6 -: Май 25, 2010, 21:47:16 pm »
Ами и аз мисля Ава,че е най-добре да направиш едни хормонални изследвания като за начало.А какви са тези билки М2 ако не е тайна,де?Успех в начинанията osi_9

« Отговор #7 -: Май 25, 2010, 22:28:57 pm »
Аз правих хормонални изследвания преди да ми изпишат дуфастон - резултат поликистозни яйчници.
*
« Отговор #8 -: Май 25, 2010, 22:39:08 pm »
Аха ,извинявай да не си се обидила Ава,просто питах защото и на мен миналия цикъл ми беше подобен....т.е ановулаторен.И аз пих дуфастон и дори преди да го пия ми беше горе-долу точен цикъла ,а когато го пих от 16-25 ден беше 37 дневен за пръв път ...

*
« Отговор #9 -: Май 29, 2010, 14:30:05 pm »
авали, аз също съм с поликистозни яйчници. Този цикъл ти е ановулаторен, според мен трябва да го предизвикаш с някакъв прогестеронов препарат, но за това се консултирай с лекар. Не позволявай на организма ти да няма М толкова време,това е стрес за организма, разместване на хормони, на мен ми се е случвало почти 3 месеца да не ми дойде, защото посещавах лекар, който само ми казваше : няма да има скоро М... отивай си. Какъв е тоя дуфастон толкова рано, правили ли сте фоликулометрия да се види, че ову има за да пиеш след това дуфастон. Намери добър ендокринолог-гинеколог, изследвай половите хормони за начало виж какво не е наред и се залови с него 1во, от там и овулацията ще си дойде... :) Успех.
П.С Как ти поставиха диагноза поликистозни яйчници? Само с узи, за да имаш поликистозни яйчници някой хормон не е в ред, кой?
« Последна редакция: Май 29, 2010, 14:31:36 pm от chin »
« Отговор #10 -: Май 31, 2010, 22:48:29 pm »
LH ми е висок, беше 15 на 3-ти ден. Пролактина ми е нисък, беше 11,05, а ТSH малко висок - 3,8. Това е . Преди да ми изпишат дуфастон ме преглежда на видеозон, и д-ра каза че и в двата яйчника има множество малки кисти до 7,2мм.Естествено доктора каза съмнение за поликистоза, но при условие че нямам М. какво друго може да е? Че е стрес, така е. Аз страшно съм изнервена, защото много искам бебе, а като няма овулация нищо няма да стане. 
*
« Отговор #11 -: Юни 01, 2010, 10:57:48 am »
Спокойно, посети добър ендокринолог- гинеколог, започнете да вкарвате пролактина и ТСХ в норма, направете спермограма. Овулацията, когато влязат хормоните в норма ще се появи :) а можете да я подтикнете малко със стимулацията на овулацията, но това пак след изследванетата и вкарвнането на хормоните в граница. Пожелавам ти да намериш ТВОЯТ лекар, който да ти каже от къде да започнеш. Търпение, всичко се нарежда.
« Отговор #12 -: Юни 01, 2010, 15:34:37 pm »
 Мерси за съветите. Ще си запиша час в клиника Щерев, какво ви е мнинието за там.
*
« Отговор #13 -: Юни 01, 2010, 18:35:10 pm »
 osi_9
« Отговор #14 -: Юни 05, 2010, 09:22:15 am »
Chin, ти имаш много хубава графика. фемарата за овулация ли е
*
« Отговор #15 -: Юни 05, 2010, 09:28:01 am »
Фемарата/ летрозол се ползва за стимулация да, но не е на принципа на клостилбегита точно.
« Отговор #16 -: Юни 05, 2010, 09:30:42 am »
На мен от клиниката на Щерев ми изписаха клостибегит, и за това питам
*
« Отговор #17 -: Юни 05, 2010, 09:34:42 am »
Клостилбегита изстанява лигавицата, за сметка на това е доста по-евтин. 1 хапче фемара е 10лв, мин. доза за месец е 5 хапчета. Не започвай стимулация ако имаш задържани фоликули. Задължително спермограма, иначе се стреля на халос.
« Последна редакция: Юни 05, 2010, 09:37:04 am от chin »
« Отговор #18 -: Юни 06, 2010, 10:21:06 am »
какво пречат задържаните фоликули. Док. каза че няма киста, но на сестрата диктува - в ляв яйчник множество фотикули да 8,5, а в десе до 7,9.
*
« Отговор #19 -: Юни 06, 2010, 13:29:20 pm »
мисля, че те не са проблем, всяка жена в началото на цикъла има множество малки фоликули, един става доминант, нараства повече  и се спуква. Имах предвид да не почваш стимулация ако имаш задържан фоликул- т.е по-голям, примерно 30мм