0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Тема на бременните № 62
« -: Май 25, 2010, 21:48:33 pm »
Момичета  :D надявам се , че не правя грешка...
заключена ни е старата темичка, а нова не видях .

Смарайди
относно лекарите - има много информация за тях в нета. Панова е в Тина Киркова. Но щом си с епилепсия, аз бих ти препоръчала Дяволов. Но в крайна сметка прочети в нета, порови се, разгледай и тогава реши  :).
Аз бях решила да се видя с Дяволов и ако не ми хареса - да се махам. За мен е важна срещата, да го усетя човека и така решавам мога ли да се доверя или не. Ако не - бия си шута и продължавам да търся.

За усещанията - аз започнах да усещам бебето много рано. Към 12 седмица, никой не ми вярва, но сега особено, съм сигурна...Тогава го усетих на 3-4 пъти, като леко погъделичкване. После към 15-16 седмица започнах да усещам драскане. Не беше приятно изобщо. От десетина дни вече усещам като малки ритничета, или побутвания. Последната седмица усещам бебка всеки ден, даже и сега ме подритва ниско долу.

Аз си обяснявам нещата с това, че никога не съм имала болезнен цикъл . Нещо повече никога не съм усещала нищо в матката си или яйчниците...изобщо нищо никога от кръста надолу.
Та за мен всички тези усещания са абсолютно нови и ги разграничавам, усещам веднага .

Раааашиии айде бре момиче !  :bighug: Много се радвам че всичко е наред и вече си на линия ! Предполагам е минало добре, щом не пишеш друго.
*
Re: Тема на бременните № 62
« Отговор #1 -: Май 25, 2010, 22:17:21 pm »
Честита ни нова тема!
Пожелавам да се напълни с нови попълнения
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #2 -: Май 25, 2010, 22:50:31 pm »
Честита нова тема и от мен. Нека се напълни с много нови момичета и само с хубави новини.
Аз да дам отчет - не ме гледаха на видеозона  :( защото на 01.06. съм за болничен по майчинство и тогава каза последните изследвания, че ще ми прави - кръв, влагалищен секрет.......всичко и тогава ще се гледаме. Опипва ми корема обаче (срещу което юнака силно се визпротиви  :lol:  :lol:  :lol:) и ми каза да взема да си наглася след 01.06, багажа да ми е готов за всеки случай..... пък аз за първи юли се надявам....ще видим какво е решил малкия човек обаче.
Рашииии бях те замислила вече.  :bighug:
Та за сега това е от мен, хайде приятна ви вечер.
*
« Отговор #3 -: Май 25, 2010, 23:14:38 pm »
Ама защо ме мислите бре пиленца?Нали писах като излязох от болницата. После полежах у дома, малко на моренце и от днес пак но работа. Пфу :)
Мъжо е рожденик та му правих домашна пица и лелеййй какви киселини ...
Раис, ама ти сериозно ли усещаш бебока от 12та седмица? Разби ме, леле :)
Аниз, дръж бебока след 01 юни, ама да е зодия близнаци, ей.

« Отговор #4 -: Май 26, 2010, 09:03:47 am »
Честита нова темичка и от мен!!! За мен тя ще е сигурно последна, така че освобождавам място и се надявам да се запълни поне от 4-5 момичета :wink: Раши, как няма да те мислим, ние те мислим още като влезе в болницата :) Аз също рано усетих бебчето към 14 седмица, но ми е втора бременност, а Раиска направо ме разби...вярно че като леко драскане се усещаше в началото, беше малко кофти, но пък е супер да си знаеш, че мърда вътре :D
 Хубав ден на всички и само хубави новини да чуваме  :wink:
*
« Отговор #5 -: Май 26, 2010, 09:15:27 am »
Добро утро,
надявам се да сте добре всички и да пишете повече. При мен няма нищо ново, днес ще тичам по задачки, стискайте палци да издържа по жегата.
*
« Отговор #6 -: Май 26, 2010, 09:45:13 am »
Добро утро и Честита нова темичка ,дано се напълни с още много нови момичета чакащи да гушнат съкровищата си :)
Аз се завърнах от болницата :D ,нормализираха кръвното и сега съм по добре.Това да си си в къщи при любимите хора е супер  :) Дано вече да отида само за секциото.
Лек ден на всички  :)
« Отговор #7 -: Май 26, 2010, 09:58:57 am »
Честита нова темичка, момичета! Да се пука по шевовете от бременни коремчета :)
Рашинка, радвам се, че всичко е минало добре при теб. Много да си почиваш и пазиш, скоро ще дойдат и ритничетата. Аз моите ги усетих в последния ден на 17-та седмица.
Ох, Анизко, и аз вече се змаислям дали да не стегна багажа за родилното да ми е по-спокойно, че знае ли се нашите шишковци кога ще решат да излизат. :)
Смайли, не остана, леки финални метри!  :lol:
Честит бебешор на Красита, много много да я радва и да слушка, и да папка :)
Хубав и слънчев ден на всички!
*
« Отговор #8 -: Май 26, 2010, 11:53:58 am »
Мерси мило Смайлче :)
Скарлет, душата, леле колко бързо минава времето. Кога стигна до 33та седмца, лелей! :)

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #9 -: Май 26, 2010, 12:57:22 pm »
Здравейте момичета. Аз да ви се оплача, от два-три дена така ми се подуват краката, че направо няма спадане като легна. Преди поне се получаваше само като ходя повече, а сега си е непрекъснато. Ставам си сутрин от леглото и краката ми са си още подути. Такова чудо не бях виждала. А кръвното ми е ниско, вода гледам да пия в големи количества - абе въобще не би трябвало да е така. Ей на оплаках се, а сега пожелавам на всички лек ден. Аз по-късно отивам за биофизикалния профил и ще пиша след това.

Боби

*
« Отговор #10 -: Май 26, 2010, 13:07:26 pm »
Хоп  :D и аз да се запиша в новата ни темичка.
Анизи винаги ми е интересно какво ще напишеш, че ти си като пътеводна светлина за мен.  :) (нали си нялколко седмички преди мен). Боби, изтърпи и последните седмички, те са най-тежки - подуване и т. н. ... все неприятни работи  :( но удоволствието което ни чака на финала е незаменимо  :)
На всички много цунки и гушки  :bighug:
*
« Отговор #11 -: Май 26, 2010, 14:11:35 pm »
Здравейте и аз да се запиша в новата темичка
Гледам доста сте изписали!
Момичета и аз реших малко в къщи да постоя че тия дни много ме боля кръста
Коремчето ме боли също ниско долу или от ляво или от дясно
Ходих при док тя каза че не вижда нищо особено ,ама ми даде болничен де ,ама не ми обясни и на какво може да се дължат тези болки - пиеш нош па и тва е  :D
Сега ще си почина малко само че като не съм стояла в къщи от много време се чудя какво да правя
Поздрави на всички
[/url]
« Отговор #12 -: Май 26, 2010, 14:23:49 pm »
И аз да се появя в новата тема, дано е успешна за всички ни. Днес бях на ЖК, бебчо е там, плува си, още не се вижда какво ще е- но това няма особено значение. Взеха ми кръв за антитела заради резус фактора ми, а утре съм в "Майчин дом" за БХС. Стискайте палци всичко да е наред!
« Отговор #13 -: Май 26, 2010, 17:59:20 pm »
viviq, почивай хубаво, че болките в кръста може да са от контракции. Не се напъвай и не се хвърляй да отметнеш домакинска работа.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #14 -: Май 26, 2010, 18:10:36 pm »
Приветче на всички тук  :lol:
Дано тази темичка е осеяна само от хубави новинки! Нека все повече и повече мацки се присъединяват тук, а старшите - да не ни забравят  :wink: Да дават кураж от време на време!
*
« Отговор #15 -: Май 26, 2010, 22:14:38 pm »
4естита ни нова темичка!
За отичането на краката моята ендокриноложка казва,че е най-важно да се спазва безсолен режим на хранене.
Днес бях на преглед вече сме 2100 грама,все още седалищно,но пък сме си наваксали изоставането и вече си отговаря за седмиците и дните :wink:
Малко почна да ми писва от прегледи,иследвания,консултации,но докато родя ме очакват още доста-преглед при очен,тестуване за алергии и поне още по 3-4 пъти при двете АГ..
« Отговор #16 -: Май 26, 2010, 23:01:55 pm »
Здравейте, момичета!
Честита нова тема! Дано да се напълни само с положителни новини от нови и от "стари" бъдещи майчета.
Много ми е приятно да видя повечето от вас, с които сме писали в предишни теми почти на финала, в добро здраве и настроение ;)
Вив, пази се, ти си ми като кръщелница да знаеш ;)
Целувки от нас.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #17 -: Май 27, 2010, 04:28:21 am »
viviq, аз си спомням точнo в 13та седмица се събудих през нощта от някакви невероятно силни болки в единия яйчник. Ама просто жестока болка беше, все едно някой ме режеше. После отмина и така и не разбрах от какво е било.

Днес на изследването нищо ново нямаше. Водите са добре ( малко паднали, но е нормално), бебка "дишаше" и движеше добре. Пак съм си с контракции и то доста. Имах 5 за 30те минути, през които бях там, но 3 от тях почти не усетих и ако бях в движение нямаше да знам, че има нещо.  Първоначално се чудеха какво да мислят, но евентуално като им казах, че не се чувстват силни, нито болезнени ( а на машината се вдигаха до средата)казаха ми, че по-важно било аз как се чувствам.  Пък аз си се чувствах добре. Стягането от контакциите не е кой знае какво и не му обръщам внимание. Само понякога става доста силничко, но му свикнах вече. Утре съм при лекарката, за да кажат дали имам повече разкритие или си е същото. Поздрави на всички и погалете тумбачетата.

Боби
« Последна редакция: Май 27, 2010, 04:33:04 am от Bobbie »

« Отговор #18 -: Май 27, 2010, 08:49:22 am »
Аз също се сдобивам с контракции напоследък - особено като се поуморя (примерно след дълга разходка). Боби, ти, предполагам, не пиеш магнезий? Сигурно ще звънна на Сигридов да питам дали аз да пия или просто да си живея с контракциите...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #19 -: Май 27, 2010, 09:53:42 am »
Добро утро момичета :)
Боби ,още малко остана.И аз като теб вече им свикнах на контракциите ,важното е че бебчетата са добре и да си стоят още малко на топло при мама че да качим някй грам в повечко.На мен ми вляха система с магнерот за да се успокоят и определено имаше ефект.А за подуването на краката момичета при мен беше ужасно много чак ме боляха но след като полежах там и ми вляха системата спаднаха ,но взех и да ходя по често до тоалетна по малка нужда.Сега са добре отичат но малко което е нормално.Явно е имало и нещо общо високото кръвно което вдигнах.А магнерота го продължавам 3х1.
viviq  :) да се пазиш много и ако трябва му звънни на доктора.Но както са ти казали и момичетата нормално е да те наболява от време на време.При мен имаше моменти със страшно силни болки ту в ляво или в дясно особенно вечер.Дано всичко да е нормално и да нямаш болки повече.
 Скарлетче, Анизко :) има време още недейте да стягате багажа :wink:,че тук ще се изпразни бе така като гледам Смайлчето ще повлече крак и то в най скоро време .
Наистина времето лети толкова бързо че скоро ще гушкаме всички сладки бебчета.