Вливала съм многократно Имуновенин, заради автоимунен проблем (ставно заболяване). Обикновено два пъти в месеца по 60 ампули през ден, а от началото на бременността по 60 ампули еднократно, всеки месец. Периодът на преживяемост на антителата съдържащи се в Имуновенина е 25-30 дни, ето защо се налага вливанията да стават периодично, приблизително всеки месец, когато има предписана такава терапия. По принцип страничните ефекти се дължат на по-бърза капка при вливането или на неспазено съотношение на разреждането на имуновенина с физиологичния разтвор (трябва да е 1:2). При мен, ако системата тече по-бързо имам главоболие и втрисане, ако обаче вливането става на бавна капка, нямам никакви странични ефекти. Веднъж ми се случи сестрата да не разреди правилно Имуновенина и тогава на следващия ден се събудих с много силно главоболие и след това гадене придружено с повръщане. Това се е случило един единствен път и го отдавам на неправилното разреждане. Нормално 40 амп. се вливат за около 3-4ч. Аз вливам 60 амп. средно за около 6 до 8 часа, разделени в две банки от по 30 амп., всяка от които изтича за около 3-4 часа. Вливала съм и Киовиг, без никакви странични ефекти.